עבור לתוכן

שאלה בקשר לאסטרטגיות בROME TOTAL WAR

Featured Replies

פורסם

אוקיי קודם כל חייב לציין , עם כל הכבוד לHL2, לדום 3, ולשאר הבלוקבסטרים .... אף אחד מהם לא השאיר אותי פעור פה ומזיל ריר מרושע מול המסך כשיש לי 2100 פרשים שלי שנפרשים על המסך מול 1000 פיאונים תמימים, אף אחד מהם לא גרם לי לצחקק לעצמי בסאדיסטיות כמו כאן כשראיתי את ה2100 פרשים מוחקים בהסתערות ברוטלית ולא הכי טקטית את אותם 1000 הנשמות הטועות :)

בכל אופן יש לי שאלה כזאת- אני בשלב די מתקדם במשחק- רוב אירופה שלי, רוב אפריקה הצפונית גם כן , "יהודה" כמובן כמובן שלי (למרות שהחוצפנים מורדים בי כל שניה בירושלים- מה הם לא מבינים שאני גם יהודי??) בכל אופן - הצבאות שלי מאוד חזקים ואני חייב לציין שאני טיפוס של כוח ולא של מוח, כל שרוב הצבאות שלי מורכבים בעיקר ממספרים בלתי נדלים של פרשים כבדים כי הם פשוט רומסים כל דבר- אבל אני מאמין שהמשחק יותר חכם מזה, אני מאמין שיש שם לוגיקה שיחידה X חזקה נגד יחידה Y, וגם שמתי לב שהיחידה הכי יקרה של הרומאים (חוץ מבליסטראות וספינות מלחמה) היא דווקא חי"ר עירוני (URBAN COHORT) אני קורא להם ימ"סניקים :) כי הם כביכול עליתא של לוחמים- אז יש לי גם כמה צבאות לא הגיוניים של אלפי חיילים כאלה- בכל אופן- נגד מי הם טובים? נגד מי הם מתמחים? למה הם יקרים יותר מהפרשים הכי כבדים? הם יותר חזקים מהם? לא נראה לי... ובכלל היכולת המיוחדת שלהם לשים לעצמם מגן על הראש נראתה לי מגניבה בהתחלה אבל תכלס זנחתי אותה כי מספר האבדות שלהם מחיצים אם הם פששוט הסתערו באטרף הוא לא גדול.

בכל אופן נסכם את השאלות: +מה הסדר כוחות ? (איזו יחידה טובה לטיפול נגד איזו יחידה?)

+למה הימס"ניקים הכי יקרים ? - לדעת יהפרשי צריכים להיות )

+ומתי לעזאזל אני רואה פילים???? (התחלתי לפלוש למזרח הרחוק- אני בערך בקו של ירדן)

+ומתי אני יכול לבחור CAMPAIN של עמים אחרים ? (נמאס מאותן יחידות כל הזמן)

פורסם

אם אני לא טועה ל- Carthganians יש פילים.

פורסם

נגד הפילים יש את האלה עם החניתות הגדולים, פילים לא יכולים לעשות נגדם כלום (!) כל עוד הם לא מסתערים עליהם מאחורה (שזה הדבר הכי כיף לעשות).

החניתות מעולים גם כנגד פרשים, זאת הדרך הכי טובה להרוג גנרלים.

חניתות זה גם הנשק הכי טוב להגנה על עיר.

לפי מה שאני זוכר אתה יכל כבר בהתחלה לבחור מתוך איזה 10-5 עמים שונים.

אחרי שאתה מנצח (לא בדיוק זוכר מה צריך כדי לנצח) עם אחד מהם נפתחים לך כל שאר העמים שבמפה.

החייל הכי יקר אני חושב זה הפילים עם המגן מזהב, הם בלתי מנוצחים (כמעט).

ד"א המשחק הזה הוא המשחק הכי טוב שיש, יותר טוב מHL2 בהרבה (למרות שהם שונים ואין ממש קשר).

פורסם

זהו שאיך אני יכול לפוח עוד עמים שם???

אני בנתיים יכול להיות את scipii, brutii, julii, crthage, greek איך אני יכול לפתוח עוד עמים?

פורסם

סוף סוף אנשים עם הבנה במשחקים!!!

מזה hl2 ליד משחק כזה...

אתה יכול לבחור את כל העמים אחרי שאתה מסיים את המשחק לפי מה שהבנתי

יש עמים מסויימים שיש להם פילים ואני ממליץ לך להוריד עידכון1.1 למשחק כי ללא העידכון הפילים בילתי מנוצחים פשוט!! והעידכון מחליש אותם טיפה...

יחסי כוחות...

קשתים וזורקי חניתות טובים נגד חי"ר רגילים(חרבות) וגם פרשים בcharge

סוסים טובים נג ד קשתים ויחידות קלות עם שיריון קל

כידונים חזקים נגד סוסים ופילים וחלשים מאוד נגד קשתים

פילים חזקים נגד כולם חוץ מכידונים ארוכים...כמו הפלנקס של היוונים

פורסם
  • מחבר

ולפרשים יש יכולת מיוחדת שהם נעמדים במבנה של חץ- למה זה טוב?

פורסם

כשאתה מסתער עדיף להיות מגובשים, אתה הורג יותר כך ופחות פגיע.

כשיורים עליך (כל דבר גם קטפולטה) עדיף להיות פרושים על שטח כמה שיותר גדול

פורסם
  • מחבר

מה קשור?! לא שאלתי על מבנה צפוף או על מבנה מפוזר, את זה גם אני יודע לא צריך להיות גאון גדול.

שאלתי בקשר ליכולת המיוחדת של הפרשים (למקרה שלא הבנת..יכולת מיוחדת? כזאת שיש לחלק מהיחידיות? פרשים? אלה על הסוסים?) והיא לעבור למבנה של חץ/חוד - שאלתי למה זה טוב... חשבתי בהתחלה בשביל לשבור קו אויב אבל זה לא הגיוני כי דווקא ככה נראה לי מאבדים יותר יחידות (במקום אם כל הפרשים באותה שורה)

מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול להאיר את עיני?

פורסם

ספרו קצת על הממשק והגרפיקה של המשחק לא רק על העלילה והטכניקות.. ?

פורסם

ממש הלהבתם אותי אני חושב על לקנות את המשחק

פורסם
  • מחבר

מה אתה לא מכיר את המשחק??

הגרפיקה של המשחק? המממ... בוא נגיד ככה- קח חייל רומאי... תצייר אותו ממש יפה.. בנתיים לא משהו מיוחד, אבל כשיש לך 2,000 חיילים כאלה שאתה יכול להתקרב לכל אחד מהם והוא יראה לך יפה... זה משהו שאף משחק אסטרטגיה לא הציע (מה שתמיד אני שנאתי לדמגמא זה לכובש מדינה עם "עשרים טנקים" , או "עשרים אורקים" ... ואלה שהתחכמו אמרו שהעשרים זה בעצם אלפיםם- אז לא במשחק הזה אמרו- 600 זה 600 , 1000 זה 1000 ו2000 חיילים שיגמרו לך לגמור מרוב אקטזה מרק להסתכל על העוצמה הזאת- אז זה יהיה 2000 . בנוסף יש שם איזה שבע עמים- כשכל עם הוא עם יחידות שונות- שנראות שונה ( לא עוד צד X אדום צד Y צהוב) .

המשחקיות- מתחלקת לשניים- משהו כמו HEROES OF MIGHT AND MAGIC - יש לך מפה שאתה משחק בתורות וכולם משחקים בתורות את כל הצד הניהולי עושים שם- ואז כשיש קרב אז זה עובר למסך הקרב (וזה נחשב לקצפת שבעוגה) .

הקרבות עצמם והשליטה ביחידות... אוקיי יש לך אפשרות לשחק כמו סאדיסט (כמו שאני אוהב) וזה לקחת את 5 מחלקות הפילים שלך ופשוט לשלוח אותם באטרף אל האויב, או 2000 הפרשים שפשוט יסתערו חזיתית על האויב וימחקו אותו (ואתה בהחלט מרגיש את העוצמה שבדבר)...

אפשרות אחרת היא אלה שנלחמים עם  המוח ואז יש לך אלף ואחת אפשרויות ומהלכים שאת היכול לעשות עם הצבא שלך - ממשק הקרבות הכי מפורט שראיתי בחיים שלי- אתה יכול לעשות פשוט ה-כ-ל!

מחיר היופי שבקרבות הוא מהמערכת שלך... כשיש לך פלוגה או או חמש נגד חמש של המחשב אז המשחק רץ אצלי חלק לגמרי על ההגדרות הכי גבוהות ב1024X768, אבל כשיש על המפה 2300 חיילים שלי+עוד 2000 חיילי תגבורות וכנ"ל גם למחשב+ עיר גדולה שמפורטת על כל בנייניה אז אפילו המערכת שלי (שהיא כלל וכלל איננה חלשה) מדי פעם מגהקת...

אבל תשמע אני לא כתב ומבקר משחקים- אל תייחס את זה כביקורת על המשחק, פשוט תקרא ביקורות ותקנה את המשחק .

לגביי השוואות למשחקים אחרים : HL2 סביר להניח ימכור יותר ממנו, כנל גם NFS:U2 . אבל אף אחד מהמשחקים החדשים - הבלוקבסטרים החדשים - ויש לי את רובם... לא הצליח להשאיר אותי פעור פה. אני זוכ רימים בהם הייתי משחק HEROES OF MIGHT AND MAGIC3/4 והייתי תוהה , איך באמת יראו הארבעת אלפים חיילים האלה? במשחק הזה קיבלתי תשובה. זה משחק שפשוט סוגר לך את כל הפינות- הוא מושלם לחלוטין- מבחינה טקטית, מבחינה ניהולית, מבחינת לחימה, הוא מרתק אותך בכל פן בו (ויש הרבה פנים, ואתה מוצא את עצמך מזיל ריר על האימפריה שאתה מקים.... כשאתה משתלט על העולם)

המשחק עד כדי כך מכניס אותך לאווירה ש: אוקיי דוגמא: בהתחלה אתם סתם משפחה רומאית שמשתלטת לאט לאט על חלק קטן מאירופה ואתם הבובות של הסנאט הם שולחים לכם משימות לעושת בשבילהם ואתם כדי שתצייתו או שהם יטילו סנקציות- עד שבשלב מסוים את ם צריכים להפוך לכל כך חזקים שתתרעמו נגד הסנאט ותפלשו לרומא עצמה- בקיצור אני חיכיתי וחיכיתי וחברה שלי הייתה אצלי ביום המיוחל- הסנאט החוצפנים האלה באו לי בדרישה שהFACTION LEADER שלי (המנהיג של המשפחה) יביא קץ לחייו. הייתם צריכים לראות איך שעה הסתובבתי בחדר והתרעמתי בפני חברתי - כמה הם חצופים שהם דורשים ממני דבר כזה!!! (מבינים מה אני אומר...?)

כמובן שלא הסכמתי והסנאט הכריז מלחמה- וכל המשפחות הרומאיות ישר פנו נגדי... אחרי שני תורות כבר הייתי בשערי רומא עם 20 קטפולטות שהחריבו את חומותיה הגדולה, ומאחוריהם כתגבורת 2500 פרשים ש"ניקו" את רחובות העיר מהזוהמה הסנאטית...

פורסם

העלילה נשמעת מדהים אבל שוב (אתה חופר בעלילה)ונראה שיכול למלא המו ןשעות של פאן...

תראה אחרי ששחקתי קצת ב AXID AND ALIES אהממ איך להגיד את זה זה פשוט תקע לי את המחשב באחת המשימות פשוט התעצבנתי מהאיטיות שאי אפשר לראות מעל בקצב אחיד ונתקע מעל ה 7-8 פלוגות של HEAVY THANKS.

אם אתה טוען שאצלך זה מגהקת אני מניח שהנורתווד שלי ירים די מהר יידים...או שהגיע שעתו ל איזה OC קטן :)

האמת שחשבתי לקנות את HL2 בישביל לשרוף שעות רשת קצת :).

בכל אופן למשחק נשמע מצויין אבל אני לא הכי דלוק אחרי הממשק של HEAROS... אבל מאז שחבר שלי הסביר לי קצת על המשחק ממש התאהבתי בו..כי לא הכרתי את הצבאות את הטקטיקה וכו'.

יכול להיות נחמד ה TOTAL WAR אולי.

פורסם
  • מחבר

העלילה נשמעת מדהים אבל שוב (אתה חופר בעלילה)ונראה שיכול למלא המו ןשעות של פאן...

תראה אחרי ששחקתי קצת ב AXID AND ALIES אהממ איך להגיד את זה זה פשוט תקע לי את המחשב באחת המשימות פשוט התעצבנתי מהאיטיות שאי אפשר לראות מעל בקצב אחיד ונתקע מעל ה 7-8 פלוגות של HEAVY THANKS.

אם אתה טוען שאצלך זה מגהקת אני מניח שהנורתווד שלי ירים די מהר יידים...או שהגיע שעתו ל איזה OC קטן :)

האמת שחשבתי לקנות את HL2 בישביל לשרוף שעות רשת קצת :).

בכל אופן למשחק נשמע מצויין אבל אני לא הכי דלוק אחרי הממשק של HEAROS... אבל מאז שחבר שלי הסביר לי קצת על המשחק ממש התאהבתי בו..כי לא הכרתי את הצבאות את הטקטיקה וכו'.

יכול להיות נחמד ה TOTAL WAR אולי.

שים לב מתי אמרתי שהוא מגהק- במצב הכי קיצוני לחלוטין (ששני הצדדים בשיא הכוחות + התגבורות מקסימליות+עיר הכי גדולה ובנויה וכשאני אומר עיר זה לא כמו במשחקי אסטרטגיה אחרים מעפנים זה עיר שלמה עם רחובות- ומבנים בגודל כל המסך שלך..... שמע עם כל הכבוד זה עומס ענקי על מחשב... וכשאמרתי מגהק, חיפשתי בכוונה מילה קלילה- - כי זה אף פעם לא הגיע לי לרמה של "אי אפשר לשחק" ... המנוע הגרפי לדעתי הוא מעולה כי יחסית לכמות העצומה של הגרפיקה דוחסים לקרבות והם הולכים חלק לגמרי רוב הזמן- חוץ מזה ...תמיד אפשר להוריד הגדרות משחק...

אני אוסיף כמה תמונות כדי להמחיש- אבל עדיין... זה ממש לא מתקרב לעוצמה הגראפית שאת מקבל כמו פצצה לפנים כשאתה רואה את כל זה זז לך מול העיניים.

פורסם

שווה לי לקנות?

פורסם
  • מחבר

אם יש משחקים שממש שווה לקנות אז זה זה....

גם הערך שאתה מקבל הוא עצום- הקמפיין הוא מ-מ-ש וכשאתה מסיים אותו יש לך עוד 7 עמים שונים, וכשאתה מסיים איתם יש לך גם SKIRMISH

ויש גם קרבות הסטוריים שזה גם מגניב- בקיצור יקח לך המון המון המון זמן לכסות את המשחק מכל הכיוונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים