עבור לתוכן

יעוץ לגבי קניה של מחשב או של משהו אחר , בתקציב מסויים.

Featured Replies

פורסם

טוב אנשים , אחרי ששבשתי את הראש שבועות שלמים , ועוד שהיתי בכלא , והיה לי את כל הזמן שבעולם לחשוב על זה

וחשבתי על זה , עדיין לא החלטתי.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מחשב חדש , לקטנוע.

יש לי כרגע בבית : amd athlon xp 2400 \ R9700pro \ 512mb corsair \ 17inc old

עכשיו , למה מחשב חדש? אני לא חושב שצריך ממש להסביר... כמוני כמוכם , רוב הזמן שאני בבית אני על המחשב

אני שעות שלמות שורף עליו. אני משחק במשחקים חדשים והכל , אבל לא באופן רציני ביותר. אבל משחק.

והמחשב הזה כבר לא ממש מסתדר עם הדברים החדשים ביותר. אבל מצד שני , הוא לא כזה חלש.

למה קטנוע? - בדיוק השתחררתי מהצבא , אני יתחיל לעבוד בקרוב , ורוצה להיות קצת יותר עצמאי.. ולא להסתמך על האוטו של אמא כל הזמן. קטנוע זה כלי יחסית זול , והטיפולים וההוצאות שלו (דלק כמובן) הם דיי זולות , ובמידה ואני יעבוד , ואני יעבוד.. אז לא תיהיה לי

בעיה רצינית להחזיק אחד כזה. ככה שהוא בעיקר כדי להיות קצת יותר עצמאי , ולא להסתמך על אמא , וגם כמובן כדי להיות נייד

עבודה חברים והכל. ואולי זה יוציא אותי מהשגרה היום יומית על המחשב.. :]

אם אני קונה קטנוע , הוא יהיה חייב להיות 150 סמק , כי 50 , לא עוקף את ה80-90 קמש , ואני צריך לצאת מהעיר מידי פעם...

עכשיו , לדבר החשוב ביותר , התקציב.. המממ

בעיקרון , יש לי כרגע 7000 , ככה שאם אני מבזבז אותם על המחשב , אני יוכל למכור את החלקים שיש לי כרגע ולהגיע לתקציב של כמעט 10 אלף. ואולי עם קצת עזרה מאמא , אפילו לעבור את ה10 אלף.

קטנוע זה כבר הופך ליקר יותר , ואני איאלץ להתחיל לעבוד , כמה חודשים ואז לקנות אותו...

או שאפשר לשלב בין השניים... לקנות קטנוע מעפן (שאני ממש לא רוצה) ולשפר את המחשב בהדרגה , או לחכות עם המחשב

או לחכות עם הקטנוע , או שאין לי מושג :{

נ.ב - היו לי שיקולים לאוטו , אבל חשבתי על זה , ואוטו בתקציב שיש לי , יהיה חייב להיות דגם ישן , וזה סיכון דיי רציני

לבעיות , ומוסכים , ודלק דיי יקר , אוטו ממוצע עושה 15 קילומטר לליטר , וקטנוע עושה 40 לליטר. שזה הפרש משמעותי ביותר בשבילי.

ככה שאוטו דיי יורד מהפרק.

אשמח להצעות ממכם , למרות שנראה לי שכולכם תלכו דווקא על מחשב אחרי הכל.... חחחח :P

בכל זאת , תנסו להכנס לראש שלי , ולייעץ קצת.

פורסם

קטנוע 50 משומש אתה יכול להשיג ב 4K ופחות

חדש תמצא ב12-14 אלף

אני לא חושב שאפשר להשוות בכלל בין עצמאות למחשב

אני לא רואה אותך אוסף בחורה למועדון על המחשב שלך

ואני גם לא רואה איך אתה יכול להחיל עם בחורה בפאב אחרי שהיא כבר שיכורה מתה ולאסוף אותה אליך על מחשב

אלא אם כן בעשרת אלפים שקל אתה תשיג הארד דיסק עם גלגלים ומעבד 3600 סמ"ק

i vote for vespa

פורסם

קטנוע\אופנוע\אוטו במקסימום כסף

עזוב אותך משדרוג מחשב, יש לך מערכת סבירה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

המממ

zvika? :screwy:

אם היית שם לב קצת יותר טוב , היית קורא , ומבין שאמרתי שאני קונה קטנוע כדי להיות קצת יותר עצמאי

ולא מחשב כדי להיות קצת יותר עצמאי.

פורסם

המחשב שלך בסדר גמור. תוריד קצת פילטרים ותשחק הכל בלי בעיה. קנה אופנוע (ואולי עוד 512 זכרון), צא לחיים בכיף, אל תבנה יותר מדי על נסיעות מחוץ לעיר עליו (במיוחד בחורף) ומהכסף שתרוויח בעבודה תתחיל לחסוך למחשב חדש. עד שהמחשב שלך יקרוס יהיה לך כבר כסף לחדש.

פורסם

אמנם זה יחסי, אבל לדעתי אין לך מה לשדרג את המחשב כרגע, לפחות לא בסכום כזה.

פורסם
  • מחבר

כן , זה באמת מה שאני יעשה אני חושב.

רק שבכל מקרה , בשביל הקטנוע שאני רוצה , אני איאלץ לעבוד עוד כמה חודשים טו בים בנוסף ל7 אלף

:\

פורסם

אתה שוכח הרבה דברים..

לדוגמא, בהנחה שאין לך רישיון לאופנוע, אני מניח שאתה מעל גיל 18 אם ישבת בכלא בגלל סיבות צבאיות, בכל מקרה, אתה צריך לעשות כמה דברים

דבר ראשון רישיון לאופנוע עד 500 סמק, במידה ויש לך רישיון לרכב שנה (אם אני לא טועה) אתה צריך רק מבחן שליטה ועלות טסט וכל זה, אבל בכל מקרה מומלץ לעשות כמה שיעורים, אם אין לך רישיון רכב כשנה אז אתה צריך להתחיל הכל מההתחלה, במקרה שיש לך, זה יכול להיסתכם בסיבות ה500 שקל

אם יש לך.. יכול להגיע ל2000 שקל בערך

עכשיו קטנוע, קטנוע נחמד, 150 סמ"ק, אתה יכול למצוא יד 2+ באיזור ה10000 שקל, ברור שאפשר להשיג בפחות, אבל לא כדאי, אתה תשלם את זה בחזרה בתיקונים.

עוד משהו, ביטוח, אופנוע עד 50 סמק ביטוח הוא 1600 שקל בערך, ואופנוע 150 סמק הוא 3500 בערך.

ככה שאם אין לך בסיבות ה20000 שקל, בשביל ליהיות בטוח, אל תיכנס לזה..

בכל מקרה, אני לא הכי מתמצא בזה, תוכל לקבל הרבה פרטים שיעזרו לך ב

www.carsforum.co.il

פורסם
  • מחבר

את האופנוע אני מתכנן לקנות בתשלומים , אין לי ברירה ממש.

ושמעתי על ההפרשים האלה בביטוח , זאת באמת בעיה.

ובקשר לרישיון , אני כבר לא נהג חדש..

יש לי מעל שנתיים.

ככה שהרישיון לקטנוע , לא יהיה משהו רצי ני.

אני גם מתכנן לעשות על אוטומט , ולא הילוכים (אופנוע) כי אין שום סיכוי בעולם שאני יקנה אופנוע מתי שהו.

פורסם

עדיין מומלץ לעשות מינימום 2-3-4-5-6 שיעורים, בשביל להבין הכל, כולם מזלזלים בטסט ובעיקר במבחן הסלאלום, אבל 80% מהאנשים נופלים בו, ככה גם המורה שלך מטפל לך בכל ההסדרים עם הרשויות לגבי הטסט, אז אתה יכול לסגור את הרישיון בערך ב500-700 שקל (שיעורים + עלויות טסט(טפסים וכו' - הרבה כסף!))

פורסם
  • מחבר

אז זה בכל זאת לא יוצא הרבה.

הקטנוע שאני רוצה עולה בערך

11-12K

+700 רישיון

+3500 ביטוח

קסדה כבר יש לי.

ככה שאני יכול לסגור את כל הסיפור בפחות מ15500.

פורסם

מעיל? (חשוב!! להגנה בעיקר) וחליפת גשם, כיסוי אופנוע, ועוד עוד ועד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים