עבור לתוכן

מחפש עצה לקירור הלוח

Featured Replies

פורסם

השבוע קניתי מחשב חדש מלא בעיות שנפתרו אט אט וכעט אני מאוד מרוצה ממנו.

קניתי מחשב בעל מעבד AMD XP 1800 ולוח של חברת ECS ועל המעבד מאוורר יחיד (ה - VOLCANO 5 אם מישהו מכיר) וכעט המחשב עובד בטמפרטורות יחסית נורמליות בשביל כזה מעבד (50-60 מעלות צלזיוס בעבודה מאומצת) הבעיה שהתחילה אגב ממתי שהתקנתי את ה CD-ROM החדש שקניתי הוא שאומנם המעבד ממשיך לעבוד בטמפרטורות הנ"ל אך הלוח התחיל להתחמם מאוד ומגיע בקלות ובמהירות לטמפרטורה של 40 או 40 ומשהו מעלות וכאשר אני נוגע במארז הוא רותח מחום ואין לי מושג למה זה קרה מכיוון שמקודם הלוח היה עובד בדרך כלל בטפרטורת החדר פלוס מעלה או שניים לכל היותר (והחדר בטפרטורה רגילה של 28 עד 30 מעלות). על המארז אין שום מאוורר ובהתחלה כשעבדתי על המחשב לא הייה נראה שנדרש מאורר כלשהו אך כעט הדבר נראה נחוץ ביותר.

האם אתם חשובים שזה קשור לזה שהרכבתי CD חדש וכבל IDE נוסף?

אם כדאי לי להתקין מאורר אז איזה? אני מעונין במשהו יחסית חזק כי נמאס לי כבר להטרטר מחנות המחשבים הביתה וההפך אבל שיהיה בכל זאת ברמת מחירים נורמלית ואם אפשר גם זולה.

איפה אתם אומרים שכדאי לי להתקין את המאורר?

ואם תוכלו לתת מדריך טוב להתקנת המאוורר שתיעצו לי אשמח מאוד

בתודה,

newz

פורסם

ניצלת את כל המקומות שיש לך במארז ? כלומר בכולם יש מאוררים ?

פורסם
  • מחבר

לא

הסברתי, יש לי מארז בו רק המאוורר של הספק ועל המעבד מאורר נוסף וחוץ מזה לא על הלוח ולא על המארז אין שום מאווררים

פורסם

חשבת להוסיף ?

פורסם
  • מחבר

כן ברור

השאלה היא האם להסתפק במאווררים זולים ולקנות איזה שנים שלוש כאלה או לקנות משהו חזק במיוחד שעושה את העבודה ובכלל אם אפשר איזושהי עצה איזה לקנות ואיפה לשים אם אפשר....

אני פשוט חייב עזרה ואין לי מושג בקשר למאווררים וחום מכיוון שעברתי מפנטיום 2 וכפי שידוע לכך/לכם שם הבעיה הזאת לא קימת

פורסם

יש באתר מדריך מצויין שמסביר ונותן מספר דוגמאות לקירור ואיוורור המארז. למה שלא תבדוק אותו ?

פורסם
  • מחבר

השאלה מה לקנות?

זה לא מוסבר שם בדיוק ומה עוד צריך חוץ מהמאווררים

כלומר מה לדרוש מבעל החנות?

פורסם

מאוררים יספיקו להתחלה...

פורסם

טוב אז זה המצב

מאז שהתחיל השרב הלוח שלי מתחיל מ39/40 כשלפני זה היה 30-32

מארז מידי: מאוורר מתחת לספק מוציא אוויר . מאוורר למטה מקדימה מכניס אוויר?

אם אני אסיף מאוורר זה יעזור כי בחוץ חם ואין מזגן

נ.ב - המחשב עכשיו בחוך עם פתח מאחורה .להוציא אותו?

פורסם
  • מחבר

טוב, חזרתי עם 2 מאווררים 12 מטר או משהו כזה (זה הפרט היחידי שכתוב על המאוורר חוץ מכל מיני קודים ואיזה שם ולוגו של איזושהי חברה)

בקיצר פתחתי את המארז של המחשב החדש שלי שעד היה נקי להפליא והתחלתי לחפש מקומות למאווררים שקניתי. את המקום הראשון ישר מצאתי, ממש מתחת לספק כוח איפה שיש הרבה חורים כאלה פתוחים וזה התאים ממש בול למאוורר שהתקנתי הפוך כלומר לשם הוצאת אוויר מהמארז דבר שהיה נראה לי לפחות מאוד הגיוני שאוויר חם יצא אחורה ושלא יכניס סתם אוויר חם מהספק. לאחר מכאן חיפשתי מקום למאוורר השני ולא ממש מצאתי מכיוון שכמו שצינתי יש לי מארז רגיל ATX (אם מישהו מעונין בתמונה הנה קישור: http://www.thecoolingshop.co.uk/tcs/comersus_viewitem.asp?idproduct=99 )

בסוף החלטתי להתקין אותו על החורים שיש לי בצידי המארז מצד ימין של המארז, הצד הפתוח לפני הלוח. בקיצר קצת פתחתי את החורים, כלומר הגדלתי אותם והתקנתי את המאורר השני כך שיכניס אוויר למארז למרות שלא הייתי מרוצה מכיוון שזה יוצא כמעט מול המאוורר של המעבד. כמובן שחיברתי לחשמל והכל כמו שצריך ואני אפילו מרגיש את כל המארז שלי רועד מקור (כן בטח :P ), כמובן שרצתי לבדוק את הטמפרטורות כעת והפעלתי את התוכנה, ה- sissoftware sandra, וכמובן ששמחתי בהתחלה מכיוון שהמחשב עוד לא הספיק להתחמם והוא הציג לי טמפרטורות מאוד מאוד נחמדות כ- 27 מעלות בלוח ו 35 במעבד, דבר נאה ביותר עבור מעבד AMD XP 1800. לבסוף כאשר התחמם לי כבר המחשב ועמד על טמפרטורות יותר גבוהות אך עדיין נמוכות ב - 4 עד 5 מעלות ממה שהיה קודם חשבתי אולי היה לי טעות באירגון המאווררים ומה שמוזר הוא שדווקא טמפרטורת המעבד ירדה פלאים ולא הלוח שדווקא בשבילו קניתי את שני המאווררים. גרך אגב הבדיקה נעשתה הטמפרטורת חדר של בערך 27 עד 28 מעלות (בגלל שזה בוקר). והנה השאלות:

מה אתם חושבים על מה שאני עשיתי?

אולי יש לכם רעיון אחר לסידור המאווררים או לפחות איפה לתקוע במקום טוב יותר את המאוורר השני?

אתם חושבים שטמפרטורה של 35 מעלות ללוח ו 47 מעלות למעבד במצב רגיל זה טוב (כעת בבוקר)?

פורסם

קודם תבדוק את הטמפרטורות תוכנה נורמאלית יותר כדוגמאת MBM !!!

פורסם
  • מחבר

למה מה ההבדל?

מה זה יכול להראות לי טמפרטורות אחרות?

חוץ מזה שהתוכנה לא עובדת אצלי ומראה לי שהטמפרטורה בארבעת הסנסורים היא 0 מעלות (אמן).....

פורסם
  • מחבר

נן אז מה אתם אומרים?

איפה לשים את המאוורר השני?

או שאתם אומרים להשאיר אותו שם?

פורסם

קודם תבדוק את הטמפרטורות תוכנה נורמאלית יותר כדוגמאת MBM !!!

יש לך אולי לינק לתוכנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים