עבור לתוכן

עזרה בנושא לוח אם ו - BIOS

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני אפרט על המחשב שלי:

Intel ptentium 4 2.4 GH

לוח אם תוצרות ASUS - P4S533 - VM

256 DDR כלשהו

כרטיס מסך - Geforce 4 mx 440 128 ddr

HD - 40 GB, 7200 RPM תוצרות WD

OS - windows XP pro

לפני משהו כמו שבועיים, הרצתי משחק על המחשב (NFSU 2 אם זה משנה). ישר כשמריצים את המשחק עולה סרטון, שאותו רציתי להעביר (ע"י לחיצה על רווח או משהו כזה). אחרי שלחצתי על רווח המחשב נתקע - על המסך רואים תמונה מרוחה מהסרט, והמחשב לא מגיב לשום דבר. בלית ברירה לחצתי על ריסט. המחשב נראה בהתחלה כאילו הוא עולה - האור הירוק של החשמל פעל, וכך גם המאווררים - אבל המסך לא הגיב (הודעה של 'בדוק את המסך והחיבורים' או משהו בסגנון), וגם המקלדת והעכבר לא.

ניסיתי לנתק את המקלדת, העכבר וכל מה שלא הכרחי, ולהפעיל מחדש - אבל שום דבר לא השתנה.

לקחתי את המחשב למעבדה, הטכנאי התחיל לבדוק חלק חלק, והחליט שהלוח אם נשרף (האחריות שלו פגה לפני שנה :-\ ).

טוב, 350 שקל, לוח אם חדש, מאד דומה לקודם (P4S533-MX). 'למזלי' הלוח החדש בא בהזמנה של מחשב שלם שהתבטלה, וכל שאר הרכיבים כבר נמכרו, אז הוא עלה לי מעט יחסית, אבל זה גם אמר שהכרטיס בא בקופסא ריקה - ללא חוברת וללא דיסק עם דרייברים ועוד מה שיש בדיסקים כאלו.

הטכנאי אמר שכנראה הגורם לבעיה בלוח אם הוא הכרטיס מסך (Geforce 4 mx 440 128 ddr) שמתחמם יותר מידי כשהוא פועל. הוא אמר שהמאוורר כנראה הפסיק לפעול בשלב מסויים, ולאחר מכן הכרטיס כאילו נדפק - גם אם המאוורר פעל, הכרטיס מתחמם מיד וגורם לחימום יתר של הלוח אם, מה שבוסופו של דבר דופק אותו - ולכן המסקנה שלו הייתה שלא כדאי לי לחבר את הכרטיס מסך, כי הוא ישרוף גם את הלוח החדש. לא נורא, עכשיו יש לי תירוץ לקנות כרטיס חדש שיריץ משחקים חדשים.

הטכנאי התקין את הלוח אם, הראה לי שהמחשב פועל, ואני הלכתי הבייתה עם 350 שקל פחות, לוח אם כנראה שרוף וכרטיס מסך שעל פי הטכנאי הוא רוצח לוחות אם - אבל לפחות מחשב שפועל (גם אם הוא משתמש בכרטיס מסך ONBOARD).

השתמשתי במחשב במשך משהו כמו 5 ימים, תוך כדי בדיקה שהמאווררים של הספק כוח והמעבד פועלים מדי פעם.

למחרת היום החמישי, כשניסתי להפעיל את המחשב - הוא לא עולה. הוא השמיע 3 צפצופים קצרים, אחד ארוך ואז עוד אחד קצר. חוץ מזה - כמו פעם שעברה. שום דבר לא מגיב.

ההזדמנות הראשונה שלי להחזיר אותו למעבדה הייתה כשלושה ימים מאוחר יותר - ויום לפני שלקחתי אותו לשם הפעלתי אותו שוב כדי לוודא מה בדיוק קורה שם - ואיזה פלא, המחשב עולה (כשהוא לא עלה זה לא קרה פעם אחת, ניסיתי לעשות לו ריסט כמה פעמים..), ומגיע לביוס. בביוס הוא כותב לי משהו בסגנון 'המעבד שלך לא עובד במהירות האופטימלית...' (לא זוכר את כל ההודעה). טוב, בהיותי בור בנושא לא רציתי להתעסק עם הביוס, לכן כיביתי אותו ולקחתי את המחשב למחרת למעבדה.

במעבדה המחשב החליט שוב לא לעלות (שורה של ציפצופים ומסך שחור). כשהטכנאי הכניס כרטיס מסך וחיבר אליו את המסך במקום ללוח אם, המסך פעל וכתב שהוא לא מזהה ביוס, בבקשה הכנס דיסק... (משהו בסגנון הזה).

הטכנאי אומר לי שהביוס נדפק, משהו עם כמה מונחים שלא הבנתי (אי-פלש ועוד אחד), ושאני ילד רע כי שיחקתי עם הביוס (מה שכמובן לא עשיתי). לאחר שהסברתי לו שאני לא מבין ולא מתיימר להבין שום דבר בנושא ביוס, הוא אמר שהאפשרות היחידה האחרת היא שהאקר גרם לזה.

טוב, אז התפשרנו על האקר עויין. מה הלאה? הטכנאי אומר שהם לא יכולים לטפל בזה, והוא ישלח את הלוח למעבדה וישתמש באחריות - מה שיקח בין שבוע לשבועיים, והם יתקנו את הלוח או שיביאו חדש (לפי מה שהבנתי).

שאלתי את הטכנאי אם הוא בטוח שזה יפתור את הבעיה - והאם היא לא תחזור על עצמה תוך שבוע שוב פעם. הטכנאי היה קצת לא ברור בתשובה, אבל בסופו של דבר הוא אמר שזה צריך לעבוד, ואין סיבה שהבעייה הזאת תקרה שוב. הוא הבהיר לי (אחרי ששאלתי) שהבעייה לא קשורה לחומרה בשום צורה - אלא רק לביוס. השאלה הבאה שלי הייתה האם הבעייה היא אותה בעייה בלוח הקודם - כי הסימפטומים שלה שונים (המסך לא דלק בין אם חובר כרטיס מסך ובין אם לא, ולא היו צפצופים), ומה זה אומר לגבי הכרטיס מסך שלי - האם שמו הוכפש לשווא?

פה הטכנאי היה עוד פחות ברור, ולמרות ששאלתי את זה משהו כמו 3 פעמים הוא רק חזר על עצמו ולא ענה על השאלה.

עד כמה שאני רואה יש פה 2 אפשרויות - האחת היא ששתי הבעיות לא קשורות אחת לשנייה, כך שהלוח אם הראשון באמת נשרף בגלל חום, אם זה בגלל הכרטיס מסך ואם לא, והלוח השני נדפק בגלל האקר (האקר בכלל יכול לעשות דבר כזה??) - אבל מה הסיכוי? השתמשתי במחשב במשך שנתיים וזה לא קרה לי פעם אחת - וזה לא שהתחלתי לגלוש בכל מיני אתרים חדשים מאז שקיבלתי את הלוח החדש...   אופציה זאת נשמעת לי כמו צירוף מקרים בעל סיכוי נמוך מאד.

האופציה השנייה היא שהבעיות קשורות - אבל איך?

ואם האופציה השנייה נכונה, המסקנה היא שהלוח אם הישן שלי עדיין חי (או יכול לחזור לחיים), והכרטיס מסך הוא לא רוצח לוחות אם?

הייתי רוצה לדעת מה גרם לבעיות האלו, ואיך אני יכול לדאוג שהן לא יקרו שוב. אני שוקל לפרמט את הכונן הקשיח ברגע שהלוח אם יחזור, ולקנות כרטיס מסך חדש. אבל זה רק בתנאי שהמחשב יעבוד... אני לא רוצה להשקיע בכרטיס מסך עכשיו אם הוא לא יהיה בשימוש.

אין לי ממש בעיה לחכות - אני מתגייס עוד כשבועיים, וכבר השלמתי עם העובדה שלא יהיה לי מחשב עד הגיוס - ובזמן הטירונות אני אשרוד גם בלי מחשב בסופי שבוע שבהם אני אהיה בבית.

אני עדיין לא בטוח מה יהיה התפקיד שלי בצבא, והאם אני באמת אחזור הבייתה מספיק כדי שיהיה כדאי לי להשקיע משהו במחשב הזה, אבל כן הייתי רוצה לפתור את הבעייה הזאת.

בהרבה תודה מראש למי שמוכן לקרוא את הסיפור שלי ולעזור  :xyxthumbs:

פורסם

אני לא מבין בדיוק איך הוא בלבל לך את השכל... אבל הוא עשה יפה מאוד.

אלק האקר שדפק לך את הביוס... בתאוריה זה יכול לקרות אוקיי... וגם קרה... אבל לא בבעיות כמו שאתה מתאר.

בנוסף לזה אני הייתי בודק גם ספק כח...

בקשר לכרטיס מסך שמחמם את הלוח אם... איזה בולשיט בן אדם... אם הכרטיס היה נשרף הוא לא היה עובד לך עכשיו... אז הוא קצת זורק חום על הלוח אם שלך, אז מה... ביגדיל... זה לא צריך להרוס לוח בגלל קצת חום... ועוד GF4... מילא 6800 עם קירור פסיבי. מילא. וגם זה לא.....

תכלס מה לעשות עכשיו, אני לא יכול להגיד לך כי כבר קנית את הלוח אם... יכול להיות שהלוח הישן שלך עוד מצויין... והכל בעיה בכרטיס מסך הזה.... או ספק כח

סורי שלא הבאתי תשובה חד משמעית, צריך לראות את המחשב בשביל זה ולבדוק אותו

יניב

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שהבעיה היא בספק כוח או כל דבר אחר - אמנם המאוורר של הספק כוח עשה לי קצת בעיות (משום מה הוא הפסיק לפעול לפעמים - אבל זה קרה לפני כחצי שנה אז אני לא חושב שזה קשור), אבל ראיתי את הטכנאי עובר ומחליף חלק חלק ושום דבר לא פעל - וכשהוא החליף לוח אם המחשב כן פעל - ולכן המסקנה המתבקשת היא שהלוח אם היה הבעיה.

פורסם

טוב בסדר אל תקבל את הדעה שלי... לא סובל את האנשים ששואלים שאלות, לא מבינים כמעט כלום ועדיין חושבים שהם יודעים משהו...

בגלל זה דחפו לך לוח אם אחר... האכילו אותך סרטים שהאקר שינה לך הגדרות BIOS והכרטיס מסך שלך GF4 מסוכן ללוח אם...

בהצלחה. תיקנה מהם מחשב חדש, הם בטח ממש אמינים

יניב

פורסם

הנה עוד מקרה של טכנאי ישראלי ממוצע נכנס לSTATS...

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך להעלב... אני כן מעריך את הדעה שלך ואת זה שאתה רוצה לעזור, אבל מה שאמרת לא נראה לי הגיוני...

אולי אני קשה, אז תסביר לי איך זה יכול להיות שיש בעייה בספק כוח לדוגמא - אבל אם מחליפים ספק הבעייה עדיין קיימת?

בכל מקרה הקטע עם הביוס היה רק אחרי שכבר הוא החליף לוח אם, אני משוכנע שהקודם נשרף או שהטכנאי פשוט לא ידע איך לסדר אותו (כשהוא ניסה להחליף חלקים - כולל כרטיס מסך, ספק, RAM, ואני חושב שגם כונן קשיח, שום דבר לא פעל, וכשהוא החליף לוח אם המחשב כן פעל)... אני לא חושב שהוא יכל לזייף את הבעיה הזאת כי הוא לא שינה כלום חוץ מהלוח אם.

פורסם

מה שלי נראה זה בכלל הזכרונות. אולי הם נדפקו. בכל מקרה, אם הכרטיס עובד על הלוח החדש, מן הסתם הוא לא נשרף ולקח איתו את הלוח הישן...

והטכנאי שאמר לך שהאקר הרס לך את הBIOS, צריך להתפטר וללכת לכלא...

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאין מצב שהכרטיס גרם לבעיה בלוח הראשון אם הוא עדיין תקין?

בסופו של דבר אם הוא כן גרם לבעיה אני זה שישרף לו הלוח :-\

בקשר לזכרונות - אתה חושב שזה מה שגרם לבעיה בשני הלוחות? איך? ואיזה מהזכרונות - RAM \ HARD DRIVE ?

מה אני יכול לעשות בקשר לזה?

פורסם

היי,

דבר ראשון - אתה צריך להחליף טכנאי, דחוף.

המקרה הראשון:

---------------

בתאוריה, כרטיס מסך דפוק יכול לגרום להרס לוח אם. הסיכויים שיעשה את זה בלי לגרום נזק בלתי הפיך לעצמו הם אפסיים.

בכל אופן, התאוריה של הטכנאי, שהמאוורר של כרטיס המסך הפסיק לעבוד, מה שגרם להתחממות ולהרס לוח האם מופרכת לחלוטין. גם כשהמאוורר עובד על כרטיס המסך הוא לא מעלים את האויר החם, הוא פשוט מפזר אותו במארז. אין לדבר שום השפעה על לוח האם.

נניח והמאוורר על כרטיס המסך באמת לא עובד (לא צרה גדולה מאוד, יש סיכוי לא רע שהכרטיס יעבוד מצויין גם בלי מאוורר - תלוי באוורור במארז), המחשב היה נתקע מדי פעם, או במקרה הגרוע והלא סביר עד מאוד גורם להרס כרטיס המסך.

למה התקלקל לוח האם? קשה להגיד. יכול להיות שקבל נפח את נשמתו למשל.

המקרה השני:

------------

הביוס של לוח האם שיש לך הוא Award לפי האתר של אסוס. בכלאופן, לא מצאתי אינפורציה לגבי תבנית הצפצופים שתארת.

תחילה, יכול להיות שהבעיות אינן קשורות אחת לשניה.

שנית, ייתכן וספק הכח גורם לבעיות במערכת שלך, הייתי שם עליו עין לוודא שהוא לא סדיסט.

בכל אופן, התאוריה של ה 'האקר העוין' היא די מופרכת.

למרות שתאורתית יכול מישהו שהשתלט על המחשב שלך לכתוב לביוס, הסיכוי לכך הוא אפסי.

פורסם
  • מחבר

הספק כוח היה קצת בעייתי בעבר כמו שרשמתי, המאוורר שלו הפסיק לעבוד כמה פעמים, אבל המחשב אף פעם לא נתקע או משהו בגלל זה, וברגע ששמתי לב כיביתי אותו. הפעם האחרונה שזה קרה הייתה לפני כמה חודשים ככה שאני בספק אם זו הבעייה - אבל ייתכן שהספק תרם להריסת הלוח הראשון.

אבל בקשר ללוח השני - אני מאד מאד בספק אם זה קשור לספק כוח, מכיוון שבדקתי שהמאוורר שלו פועל ושהוא לא חם מדי (הספק) לא מעט במשך הימים הבודדים שהמחשב פעל.. והטכנאי אמר לי בבירור שהבעייה שהייתה במקרה הזה לא הייתה קשורה לחומרה בשום צורה, אלא לביוס, אז זה עדיין משאיר אותי עם השאלה לגבי מה קרה ללוח השני.

פורסם

זה שהמאוורר של הספק עובד לא אומר שהספק תקין.

כדי לוודא שהספק תקין יש למדוד את המוצאים שלו תחת עומס במשך זמן מה. וכשאני אומר למדוד, אני מתכוון בעזרת DVM למשל, ולא בעזרת תוכנה מצ'וקמקת.

המאוורר יכול לעבוד מצויין ועדיין הספק יכול לעשות ברביקיו מהמחשב שלך בקלות רבה.

בכל אופן, הטכנאי הזה אמר לך כל כך הרבה שטויות בעבר שזה לא ברור לי מדוע אתה בוחר להאמין לו, אבל זאת כבר בחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

המחשב עם הלוח אם השני פעל במשך משהו כמו 5 ימים. בימים הראשונים לא השארתי אותו דולק במשך הרבה זמן ולא אימצתי את המחשב (לא הרצתי שום משחק או משהו שדורש גרפיקה, אלא רק גלישה באינטרנט וכדומה).

ביום האחרון שהוא עדיין פעל השארתי אותו דולק במשך יותר זמן על הורדה, וגם אחותי שיחקה עליו SIMS 2, ככה שהוא פעל לאורך יותר זמן והיה תחת יותר לחץ. בכל זאת, אני משוכנע שבכל הזמן שהוא פעל הספק היה בטמפרטורה נורמלית, כי הרגשתי אותו כל כמה זמן (לפני הרבה זמן כשהמאוורר הפסיק לפעול בו הרגשתי את הספק והוא רתח) ובדקתי שהוא לא מתחמם - והוא היה קר.

למחרת אותו יום המחשב לא עלה (כמו שפירטתי בהודעה הראשונה).

יכול להיות שהספק נדפק ועכשיו הוא שולח זרם לא יציב או משהו כזה שדופק את הלוח אם - אבל לא גורם לחימום של הספק עצמו? אם כן אז יכול להיות שזה המצב - אבל השאלה היא למה הלוח הראשון החזיק מעמד כל כך הרבה זמן והשני בניגוד לו שרד בסך הכל 5 ימים? אולי בגלל שבלוח הראשון השתמשתי בכרטיס מסך לא מובנה, ובלוח השני השתמשתי בכרטיס ONBOARD (כי האמנתי לטכנאי בקשר לזה שלא כדאי לי להחזיר את הכרטיס)?

פורסם

חום/קור של הספק זאת לא אינדיקציה לתקינותו.

למה הלוח הקודם עבד הרבה זמן? אני לא נביא, יכול להיות שהספק התחיל לעשות בעיות רק לאחרונה.

בכלל, זה שהספק גרם לבעיה זאת רק ספקולציה, ואני לא יכול להגיד בבטחה בלי להעיף בו מבט.

הכרטיס אונבורד או לא אונבורד לא קשור.

פורסם

שניה לא הבנתי משהו

מזה קשור בכלל לספק????

כאלו הלוח אם השני לא נשרף או משהו פשוט נדפק לו הביוס

אולי הלוח השני היה דפוק או משהו

ואז תשאלו "אה אז למה הלך הלוח הראשון"???

(חחחחחח)

ואני יענה

הלוח הראשון הלך בגלל הכרטיס מסך (שכנראה נדפק או משהו כזה)

(לפחות זה מה שאני חושב)

פורסם
  • מחבר

להעיף מבט בספק יעזור לך להחליט אם הוא לא בסדר, או שתצטרך גם לבדוק אותו בעזרת מכשיר מסויים?

כי להעיף מבט אני יכול, אם תגיד לי מה לחפש

בכל מקרה הספק נשמע כמו ההסבר ההגיוני היחיד, כי אם הבעייה הייתה בזכרונות או במעבד אז למה שהלוח אם לא יעבוד אם החלק הבעייתי יוחלף?

וכרגע אין לי ממש אף תאוריה הגיונית לגבי מה שקרה למחשב :-[

אז כשהמחשב יחזור, אם הוא יפעל אני לא אדע מה לעשות כדי שהבעיה לא תחזור פעם שלישית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים