עבור לתוכן

הקמת תשתית לרשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כרגע במהלך פרוייקט של הקמת רשת ביתית ללקוח שלי. מכיוון שאין בבית צנרת שיועדה מראש לרשת ביתית (כמו כמעט כל בית שאני מכיר)

אני נאלצתי להשחיל את הכבלים של הרשת בתוך הצנרת של תשתית הטלפון הקיימת. כל ההשחלות עברו בסדר יחסית למעט אחת.

ההשחלה הנ"ל שלא עברה בסדר היא מהקומה ה- 2 למרתף (דרך הארון תקשורת \ הסתעפויות הראשי של הבית בקומה הראשונה)

לא הצלחתי לעשות את ההשחלה הנ"ל מכיוון שרק צינור אחד של טלפון \ אזעקה יורד מהקומה ה- 2 לארון תקשורת בקומה הראשונה ובצינור הזה

כבר מושחלים מספר כבלים ולא ניתן להשחיל כבל נוסף.

תוכנית ב' שלי היא לעשות את ההשחלה שנותרה על גבי תשתית הכבלים (טלוויזיה) של הבית ואני לא מאמין שתהיה בעיה לעשות את זה מכיוון

שהתשתית הזאת פנויה יחסית אבל רציתי לשאול האם אתם יודעים על הפרעות תקשורת כלשהן שעלולות להיגרם לרשת או לטלוויזיות כתוצאה

מהשחלה של הכבלים באותה צנרת? או בעיות בטיחותיות?

אני יודע שבצנרת של חשמל אסור בשום פנים ואופן להשחיל בגלל שזה לא בטיחותית ובכל מקרה רוב הסיכויים שלא יעבוד בגלל הפרעות תקשורת שהחשמל יוצר.

במקרה הכי גרוע אם אני לא יוכל או לא יצליח להשחיל את הכבל בתשתית הכבלים אני חושב שאני יעשה את הקישור הזה (קומה 2 למרתף) באמצעות רשת אלחוטית

או באמצעות תקשורת על גבי רשת החשמל. אני רוצה להימנע מהאופציות האלה מכיוון שאני לא בטוח שרשת אלחוטית תעבוד בבית הזה ומכיוון שרשת על גבי תשתית

החשמל תחייב העברת השקעים הנ"ל לאותה הפאזה ע"י חשמלאי מוסמך. וכמובן שהאופציות הללו מעלות את העלות הכוללת של הרשת.

לסיכום אם למישהו יש הערות או הערות אתם יותר ממוזמנים להגיב.

בתודה מראש,

עומר שקדי.

פורסם

כל עוד אתה משתמש בכבל איכותי עם סיכוך רציני, אני לא מאמין שינה בעייה להעביר את הכבל דרך התשתית של הכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים