עבור לתוכן

כרטיס מסך דפוק - איך לזהות?

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי כרטיס INNO VISION Geforce 2 mx200 32MB Sdram

הוא היה בן שנה בדיוק לפני שבוע

עד לפני חודשיים כשעוד היה לי לוח אם של VIA ומעבד פנטיום 3 733 הוא עבד בסדר גמור וכל המשחקים עבדו לי לא משנה שעבדו חרא

בכל מקרה מאז נשרף לי הפנטיום 3 733 (הייתם מאמינים ששנתיים רצתי עם היטסינק של גשר צפוני ובלי משחה תרמית?)

בכל מקרה הוא נשרף אז החלטתי להשקיע כדי להשמיש את המחשב אז קניתי לוח אם ASUS TUCL2-C ומעבד פנטיום 3 טאולטין 1.1גיגהרץ וגם את המארז החלפתי מבחינת הספק כוח רשום לי שהוא 235W והספק במארז הישן שלי היה 200W ככה שאני לא חושב שהבעיה היא מתח. מבחינת הווינדוס(XP PRO) הכול עובד למרות שמידי פעם הוא נותן לי מסכים כחולים עם IRQL_NOT_LESS_OR_EQUEL או לולאה אינסופית ב NV4_DISP לאלה כבר התרגלתי והם רנדומאליים פעם הדרייברים של הכרטיס רשת(הוא בסדר! בדקתי) ופעם הכרטיס מסך

אבל ברגע שאני מנסה לשים איזשהו משחק שיש לו מנוע 3D בין אם זה DX8 או OPENGL הוא תמיד נתקע במסך כחול או שיש סתם פעולה בלתי חוקית ואז אחרי כמה שניות יש גם מסך כחול וזה קבוע בכל משחק כמו GTA3 או הטירה הנאצית או SOF2 או כל משחק

אז עכשיו הנה כמה סיבות שגורמות לי להאמין שמדובר בכרטיס מסך "דפוק"

1) ישנם שלושה קבלים גדולים על הכרטיס אחד נראה כאילו הוא התרחב משמעותית ביחס לשני הקבלים האחרים והעטיפה שלו החליקה למטה משמע היא לא מכסה את החלק העליון שלו. יכול להיות שהוא התפוצץ ולכן הכרטיס נכשל ברגע שמנסים להכניס אותו לקצת מאמץ שדורש הזיכרון?? :bash:

2)הרצתי את 3DMARK 2001SE והוא לא הצליח להריץ את כל הבדיקות זאת אומרת או שהיא רשמה לי THE FILE IS COURPTED או שזה סתם יצא בלי שום אזהרה או שהייתה פעולה בלתי חוקית או ש(ניחשתם נכון) מסך כחול שסתם מפרט כל מיני שטויות בלי לסמן איזה קובץ מסוים. אפילו את הDEMO הוא לא הצליח לסיים!! ואם עושים את ה GAME DEMO אז אחרי כמה זמן מתחילים להופיע צורות מוזרות על המכונית וכל מיני כאלה עד שהוא מתרסק

3)כיוונתי את ההגדרות ברירת מחדל בביוס ולא עזר, הורדתי את המהירות של הבאס וגם לא עזר

4)ניסיתי להשתמש באיזה תוכנת TWEAK של GEFORCE וגם אם כביתי הכול לא עזר

5) שמתי כרטיס ASUS V7100 PRO 64MB GEFORCE MX400 שיש לאחים שלי במחשב ונראה שהכול עבד בסדר (אבל לא יצא לי באמת לבדוק עם 3DMARK) חוץ מזה שהמחשב פנטיום 3 933 DELL OPTIPLEX150 שלהם בכלל לא מוכן לקבל את הכרטיס שלי ואם שמים את כרטיס שלי אצלם המסך בכלל לא יידלק אבל הווינדוס(XP HOME) יעלה(שומעים את המוזיקה) לעומת זאת ה ASUS עובד אצלם בסדר גמור

הדילמה היחידה שנשארה לי זה או שהלוח אם שלי לא מוכן לעבוד עם הכרטיס מסך של INNO או שהספק כוח לא מספיק חזק בשבילו?

והאם כרטיס מסך חדש יפתור את הבעיה (לפני שאני משקיע עוד 65 דולר)

עיזרו לי בבקשה ??? :'( ???

פורסם
  • מחבר

באמת לאף אחד אין עצה בשבילי?

אולי ניחומים?

אולי כן זו הבעיה פשוט תקנה כרטיס והכל יסתדר או שאולי זו הבעיה מה יש לך להפסיד מקסימום תחזיר את הכרטיס החדש

או אולי לא לא יתכן זה בטח הספק כוח שלך או שהפנטיום 3 1.1 גיגהרץ דורש ספק הרבה יותר חזק והסיבה שעבד לך פעם הכרטיס הייתה שפעם היה לך אומנם ספק 200 אבל הוא היה עם פנטיום 3 733

אף אחד לא מוכן אפילו להגיב? אולי לתת רעיון לנסות משהו אחר?

פורסם

תראה לדעתי אם אתה מקבלכל פעם מסך כחול על נושא אחר זה בעיה לא בהכרח בכרטיס מסך.

אבל העובדה ששמת כרטיס אחר וזה עובד היא מרמזת על כן גשל הכרטיס מסך.

אין לי תשובה בדוקה , צריך לבדוק כמה וכמה דברים .

1 להסיר ולהתקין שוב את הכרטיס.

2 לנסות לעבוד עם דיסק קשיח (כלומר מערכת הפעלה אחרת \ התקנה חדשה) ולבדוק.

3. לבדוק מוליכות של הקבל החשוד , דרך אגב אם הוא באמת לא בסדר תלך ותקנה קבל זהה ותלחים אותו במקום הנוכחי.

ניחומים תמיד אפשר להציע ---> תנחומי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הסרתי את הכרטיס והתקנתי פעם עקום פעם עם לחץ פעם בלי לחץ או עם בורג ובלי בורג ותמיד עבד אבל נתקע באותה הדרך

מבחינת מערכת הפעלה פירמטתי והתקנתי גם מילניום וגם XP כאשר הבעיות היו שם ולא הלכו

בקשר לקבל באמת שאין לי דרך לבדוק את המוליכות שלו והלחמה של קבל חדש?? איך אני ידע איזה קבל זה? אם זו כבר הבעיה כדי לזרוק לפח את הכרטיס הזה וקנות חדש מאשר להיסתכן

בקשר מסכים הכחולים ובכן הרנדומליים שמופיעים לי בווינדוס הם באמת לא הבעיה אלא אלה שמופיעים לי במשחקים והם בכלל לא רנדומליים אלא קבועים שמלמדים על זיכרון פגום כמו NON PAGED AREA FAULT וכו שלפי האתר של מיקרוספוט יכולות להיגרם מזיכרון פגום על הלוח אם (שהוא לא הרצתי תוכנה שבודקת את הזיכרון במשך לילה שלם והיא לא מצאה שום טעויות בין אם טווח קצר או ארוך) או מערכת הפעלה לא בסדר (מה שלא יכולה להיות הבעיה כי התקנתי כבר מספר פעמים ותמיד לא עבד בלי קשר להתקנים שבאים עם XP או אלא של נבידיה) או שה VIDEO RAM לא בסדר וכנראה שבאמת הכרטיס מסך שלי או הזיכרון עליו מפשל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים