עבור לתוכן

-=זקוק לעזרה מכל מי שמבין פה במערכות סאונד בשביל הרכב החדש לי :)=-

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה!

היום רכשתי את המכונית הראשונה שלי סופסוף......סובארו אימפרזה LX.. שנת 2001... (לא מוכר.. :)

קיצור... אני לא יודע אם הפורום פה מתמצא בזה אבל אני לא יודע לאיזה פורום אחר לפנות..

כמובן.. קיבלתי את המכונית מבנאדם חסר אחריות בנוגע לסאונד!... שום מערכת...אותם רמקולים שבאו עם המכונית...

קיצור-איחסה!

אז רציתי לקבל ייעוץ ממכם!... מה לקנות!?

אני מדבר על רדיו דיסק......ועל רמקולים

*על איזו פירמה ללכת מבחינתם?

*על מה אני צריך להסתכל (מבחינת פרטים טכניים) כשאני בוחר אותם?!

*הבנתי שאפשר להתקין מערכת בלי מגבר ועם מגבר.... מה יהיה ההבדל כבר?!... כי אני לא אשים מוזיקה בפול ווליום כמו הערסים שבשכונה...

*האם יש נגן שינגן גם דיסקים רגילים וגם MP3? או שאני צריך לבחור באחד מהם רק!?

*שאלה אחרונה:ידוע לי שישנם נגנים שמשתמשים בדיסקים הקטנים של ה MINIDISC!... האם מוכרים כאלה בארץ?!

תודה לכל העוזרים!

+אם אתם מכירים עוד פורום שיכול לעזור לי בקטע הזה- אודה לכם על לינק :)

יום טוף :hi:

• תגובות 35
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תן תקציב דבר ראשון.

אני יעזור לך במה שאני מבין.

יש רדיו דיסקים שקוראים CDR ויש כאלה שקוראים גם CDR וגם MP3, אין כזה דבר רק MP3.

הייתי יורד מהרעיון של רדיו MINIDISK

פירמות מומלצות פיונר, בלקנופט, סוני,JVC נחמגים מאוד גם וזולים בדרך כלל מהמתחרים.

על תתקרב לשום חברה לא מוכרת שמציעה לך רדיו דיסק MP3 ב500 שקל או משהו בסגנון.

רמקולים וכ'ו נשאיר לאנשים שמבינים.

אם אתה לא מתכנן להוציא הרבה כסף תילך על רדיו דיסק MP3 עם מגבר פנימי חזק יחסית וזוג רמקולים באיכות גבוהה זה אמור לספק אותך ותמיד אפשר להוסיף.

פורסם
  • מחבר

FARKASH אחי!... תודה רבה על התגובה...

תראה..לא נתתי תקציב כי עדיין אני תוהה ממה אמורה להיות מורכבת המערכת.. רדיו דיסק סבבה.. אבל כמה רמקולים?

מה ? 2 מקדימה... 2 מאחורה? + 2 טוויטרים?!... ומגבר.. צריך או לא?...

תכלס לפי ההבנה שלי של סדר גודל המחירים אני אתן תקציב של 1500 שקל...(אבל אם תמליץ טיפה על יותר.אני אתאמץ)

נראה לי שבאמת אלך על PIONEER... הרבה מרוצים מהחברה הזו...מבחינת רמקולים אני פחות מבין... אבל הבנתי ש BOSE תותחים...

באמת אני אלך על MP3 PLAYER כזה... רק אני צריך דגם מומלץ... וסדר גודל של מחיר...

אגב... אם יש נגן כלשהו שיש לו ת'אופציה להעביר את הסאונד מהרמקולים הקדמיים לאחוריים. (משהו כזה) בכדי לא להפריע לאנשים מאחורה וכו'... אעדיף את סוג הנגן הזה... אגב... חבר שלי חוזר בקרוב מתאילנד... שווה לבקש ממנו שיקנה לי שם משהו!? או עדיף שלא להתעסק עם זה...?..

עריכה:... שכחתי להוסיף... באילו נתונים יבשים (מספרים) אני צריך להתחשב במערכת?! ... יענו RMS... כמה וואט זה נחשב טוב?

ומבחינת הגברה פנימית כמו שאמרת של המערכת... איפה רואים את זה? וכמה הערך המספרי של זה צריך להיות כדי שאדע שההגברה חזקה?...

תודה :)

פורסם
  • מחבר

הנה... איך אלה חבר'ה?!:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=22835

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23136

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23521

אני לא סגור על ההבדלים ביניהם... אבל נשמעים לי חבל על הזמן...

הבעיה היחידה שלי היא... שהבנתי שהדגמים האלה של PIONEER... יש כאלה שפותחים אותם בארץ כדי "להתאים אותם" או משהו.. מבחינת רדיו ...

והדגמים האלה נגמרים במספר -50... מישהו אמר לי שחאפרים מוכרים את זה...ושזמן האחריות קצר יותר..

מה אתם חושבים?!...

פורסם

אז ככה...

אני רואה שהתקציב שלך לא הכי גדול, אז אני ממליץ לך ללכת על 460 הוא זול יחסית לאחרים ויש לו הספק טוב גם בלי מגבר..

כמובן שההספק הזה תלוי ברמקולים.

אני ממליץ לך לאחורה רמקולים של פיוניר 6970 330W יש להם באס טוב ואיכות ככלית טובה...

מקדימה עדיף לשים קומפוננט אבל אם אין תקציב אפשר רמקול רגיל, עדיף של חברות כמו PIONEER, MOREL ו KENWOOD.

סה"כ יעלה משהו כמו 1700 +-

המגברים מיועדים להגביר את המוזיקה וגם לשפר את האיכות של הסאונד, ממש לא חובה להתקין אם אתה לא מעוניין להשקיע מאוד במערכת...

פורסם

1700 שקל מערכת?

זה נמוך מאוד.

אני מחר הולך להתקין רק סאב ומגבר ב 1700, וגם זה כשהלכתי יחסית על מגבר זול מאוד....

פורסם

תשמע אם אתה רוצה איכות טובה מאד בשבילך! כלומר במה קדמית, מה שאתה צריך זה ככה:

רדיו דיסק MP3 של פיוניר דגם 460/4600... 1000 ש"ח

רמקולים מקדימה מאגנט קומפוננט דגם 2160 עולים בערך 370 ש"ח

מגבר 4 ערוצים פשוט עולה עוד בערך 600 ש"ח

וסאב 10 אינצ או 12 חלש עולה עוד משהו כמו 450-600 ש"ח.

אם זה יקר לך מידי כל זה אז כדאי לך ללכת על:

אותו רדיו דיסק, אותם רמקולים קדמיים ומאחורה זוג של פיוניר 240W, או בשמם 6960

פורסם

יש מערכת טובה של JVC שוקראת MP3 עולה בסביבות ה-800 שקל...

אבל החלק החשוב כמובן הוא הרמקולים... ורמקולים לרכב כמובן זה רק כחול לבן.. יש חברה ישראלית שנקראת MOREL שמייצרת ערכות רמקולים לרכב

מהטובות בעולם...! איזה 2000 שקל תקח סט שלא תצטער עליו!

האתר של מורל

http://www.morel.co.il/car.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה שלכם חבר'ה... :P

אז ככה... BLACK EAGLE... תראה - ההבדל בין ה-460 ל 560 ול-5650... זה כולה עוד 100 שקל... אין לי בעיה ללכת עליהם... למרות שאני לא יודע ממש מה ההבדלים ביניהם... (אתה יודע?)....

ותגיד לי בבקשה מה אתה חושב על הדגמים האלה של PIONEER ש"מותאמים לארץ" ושפתחו אותם!.להתקרב לזה או לא?

אני חייב רק שתסבירו לי על סידור הרמקולים ברכב.... איך שאני מדמיין את זה זה ככה:

א.מערך פשוט-2 מקדימה.. 2 מאחורה... (מקדימה ז"א מתקינים בדלת?)...

ב.מערך מתקדם-2 מקדימה+2 טוויטרים מקדימה... 2 מאחורה + סאב מאחורה ומגבר..

האם אני צודק?!

האם זוג רמקולים שמכילים טוויטרים שווים משהו? או שכדאי טוויטרים לבד לקנות?!

אני לא הולך כרגע לשים סאב...ומגבר... אני אתחיל עם מה שיש ואראה... מקסימום אני אוסיף מאוחר יותר!... לא ככה?!

באמת אחלה רעיון כנהג-להשקיע יותר בסט הרמקולים מקדימה....

אז בוא נגיד שעוד מעט אנחנו "סוגרים" על אחת המערכות של PIONEER... (פשוט תגידו לי איזה מספר-560 5650 460)... ועכשיו נשארו הרמקולים...

איזה סוג כדאי מקדימה (מושקעים יותר)... ואיזה מאחורה... (עדיין טובים)...!? +צריך טוויטרים?

לא יודע אם זה חשוב אבל אני מאזין בעיקר לרוק פשוט (דיסטורשנים).. בלוז.. אקוסטי.. אולי זה יעזור לכם להציע לי סוג?!

מה עם BOSE?... ללכת עליהם או על PIONEER ברמקולים!?

השאלות המרכזיות מודגשות...אודה להתייחסות אל כולן....

תודה רבההההההההה :yelclap:

פורסם

אז ככה:

קודם כל הפיונירים שמותאמים לארץ זה פשוט לשיטת השידור FM בארץ.

בארץ התחנות הולכות בקפיצות של 0.1HZ ואילו בארה"ב זה 0.2HZ, ולכן אתה מפסיד פה הרבה תחנות עם הרדיו שלך לא מותאם לארץ.

(או שפשוט את השומע אותם עם הרבה רעש רקע)

בקשר למערך הרמקולים:

האידיאלי זה במה קדמית(FRONT STAGE) כמו שאמרו לך:

מקדימה קומפוננט(מיד+קרוסאובר+טוויטר שבאים כסט), מאחורה :

מיד עמום לאיכות מקסימלית.

6X9 לוויתור על איכות בשביל עוצמה גבוהה מאוד.

ויותר מאוחר כשיש תקציב מוסיפים סאב(ים) ומגבר(ים).

עזוב אותך BOSE.

לקומפוננטים MOREL אחת החברות הטובות, יש גם את VERWIN VEGA, ROCKFORD FOSGATE, LIGHTING AUDIO, DRAGSTER....

לאחוריים פיוניר הם אחלה, גם קנווד חביבים, יש JVC שהם בסדר, CERWIN חזקים במיוחד, ועוד ועוד....

מקווה שעזרתי

RJ

ד.א.

אם אתה רציני בתחום המערכות, לך לפורום אודיו ב carsforum.co.il . הם מבינים הרבה יותר ממני.

פורסם

ה 560 הוא נראה קצת אחרת עם שמת לב וגם יש לו שליטה נפרדת לסאב עם קיים כזה...

פורסם

אתה לא חייב ללכת על רדיו דיסק של פאיונר יש לJVC רדיו דיסקים נחמדים רק תבדוק מה העוצמה של המגבר הפנימי שלהם.

הJVC זולים יחסית למתחרים ככה שהתפנה לך יותר מקום בתקציב לרמקולים.

צריך לבדוק את האופציה הזאת אני לא מכיר רמקולים אז אני לא בונה שילוב אז שמישהו יבנה לו שילוב של רדיו דיסק MP3 של JVC + רמקולים.

עוד דבר מערכת לאוטו זה לא דבר שקונים וזורקים אפשר לשדרג את זה עם הזמן אז אתה יכול לקנות עכשיו רדיו דיסק + זוג רמקולים ברמה ושיהיה לך עוד כסף להוסיף ובסוף תקבל מערכת ברמה גבוהה מאוד.

להביא רדיו דיסק מתאילנד נראה לי שווה תדבר איתו שהבדוק מחירים.

פורסם
  • מחבר

RAZOR אחי!... באמת תודה על ההסבר!... עכשיו הבנתי שאני כנראה צריך ללכת על דגמים עם 50 בסוף כדי שיהיה מותאם לארץ!.. אז כנראה נלך על DEH-P5650....

עכשיו לגבי מה שכתבת...

3 שאלות!

אז ככה:

האידיאלי זה במה קדמית(FRONT STAGE) כמו שאמרו לך:

מקדימה קומפוננט(מיד+קרוסאובר+טוויטר שבאים כסט),

1.אוקיי אז ההגדרה לזה היא FRONT STAGE...

אז מכמה רמקולים סה"כ מורכב ה FRONT STAGE? שני רמקולים?... 4?...

אשמח אם "תפרשן" לי :) את ההגדרה ל מיד וקרוסאובר... ולקומפוננט... (מה זה? החלקים שבתוך הרמקולים? או שמות לרמקולים בפני עצמם? לא הבנתי :)

הנה עוד ציטוט שלך:

"מאחורה:-מיד עמום לאיכות מקסימלית.

6X9 לוויתור על איכות בשביל עוצמה גבוהה מאוד."

2.למה התכוונת במיד עמום?! וב 6X9 לוויתור על איכות? (הכוונה במימדי הרמקולים?!).. לא הבנתי למה קבעת שמוותרים על איכות ולמה מיד עמום ואיך אני בוחר כזה.. (יענו מיד עמום במקום סאב ? :)

עוד ציטוט אחרון:

"לקומפוננטים MOREL אחת החברות הטובות, יש גם את VERWIN VEGA, ROCKFORD FOSGATE, LIGHTING AUDIO, DRAGSTER....

לאחוריים פיוניר הם אחלה, גם קנווד חביבים, יש JVC שהם בסדר, CERWIN חזקים במיוחד, ועוד ועוד...."

3.אז אתה אומר שMOREL-החברה הישראלית היא הכי טובה?!.... מה לגבי המחירים שלה?...

אשמח אם תכלס [glow=red,2,300]תמליץ לי על דגמים ספציפים שאוכל לרכוש לגבי ה FRONT STAGE וה BACK STAGE [/glow] (?).. :)

תגיד לי כמה עולה ואיפה ניתן להשיג?!..... אני גר באיזור רמת-גן... תל-אביב...

אני לא הולך להפציץ מחיר אז אני מקווה שיעלה ככה 300 400 לרמקולים (או שזה לכל זוג רמקולים)...

תודה תודה תודה!!!!! :yelclap:

אגב... הלכתי ל carsforum.co.il... ובקושי מתייחסים אליי שם... (כנראה שאלה לא ברמה בשבילם):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=423464#post423464

כתבתי אותו דבר שם...

דווקא בפורום פה ... למרות שציפיתי לפחות תגובות (כי ידעתי שיותר מתעסקים פה במערכות לבית)-שיחקתם אותה :-*

פורסם

אוקי, קודם כל כמה מושגים בסיסים:

-מיד - MIDRANGE - רכיב שנותן תדרים בינוניים.(דיבורים, צלילי ביניים)

-טוויטר- TWEETER - רכיב שנותן תדרים גבוהים(פצצצ, טטסס,טסס, אין לי דרך יותר טובה לתאר את זה :) )

-סאב - SUBWOOFER - רכיב שנותן תדרים נמוכים(בום, בום בום)

-קרוסאובר - CROSSOVER - רכיב שמפצל את הצליל, ומחלק את הצליל לרכיבים השונים. בד"כ בין המידוופר לטוויטר ברכיב הקומפוננט.

-קומפוננט - COMPONENT - סט הכולל טוויטר, מיד, וקרוס אובר. לעיתים 2 מידים אבל זה די נדיר.

שאלה שאלה:

1. FRONT STAGE מורכב מקומפוננט מקדימה, וסאב בבגאז'. אופציונלי למכוניות שהן יחסית גדולות ולכן צריכות משהו לאחורה, לשים מיד עמום בדלתות.

2. הכוונה במיד עמום היא למיד שהצליל שלו הוא לא מאוד חד, והוא יותר מתפזר בחלל האוטו. כך הוא למעשה לא מסיט את "מרכז הכובד" של המערכת לכיוון המושבים האחוריים, אלא משאיר את המרכז מקדימה, באיזור הקונסולה המרכזית. (המרכז הזה הוא מדומה, זה לא שבאמת יש שם משו).

קומפוננטים לא נותנים עוצמה מאוד מאוד גבוהה. אבל מספיק גבוהה לרוב האנשים.

אנשים שמחפשים מערכות עם עוצמה מאוד מאוד גבוהה, או שלא רוצים להוציא כסף על מערכת במה קדמית, שמים רמקולים 6*9(זה מידות באינ'צים) מאחורה. אלו רמקולים שידועים בעוצמה מאוד מאוד גבוהה, אך נחותים מבחינת עוצמה מאחיהם הקומפוננטים.

מיד עמום בוחרים - פשוט ע"י שמיעה של רבים ומציאת אחד שלא ייתן צליל מאוד מדויק - אלא צליל יותר "רחב"...

3. מורל חברה ישראלית - והיא מצוינת! לגבי הכי טובה - רק האוזניים שלך יגידו. כל אחד, וה"הכי טוב" שלו....

-אין כזה דבר BACKSTAGE :silly:

-אם אתה לא רוצה לשים יותר מדי לשם התחלה, הייתי ממליץ לך לשים רק רדיודיסקו 6*9 מאחורה.

כשיהיה לך כסף, תקנה קומפוננט איכותי לקדימה.

וכשיהיה עוד כסף, אם תרגיש צורך, תחליף את ה 6*9 במידים זולים, ושים מאחורה מגבר וסאב.

פספסתי משהו? מקווה שלא :)

אל תהסס לשאול!

פורסם

אם ייצא לך ליפול על רדיו דיסק של אלפיין תיקח Alpine.

פשוט מדהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים