עבור לתוכן

עזרה בנוגע לרשת בין 2 מחשבים .

Featured Replies

פורסם

שלום לכל העוזרים , שתדעו שאני ממש בור בקטע של רשתות ...

אני רוצה לבצע רשת בין מחשב שיש לו XP לבין מחשב שיש לו WIN98 ...

אני רוצה לדעת איך עושים זאת (ושתדעו שכל השפה שאתם מדברים בה היא מוזרה לי , בגלל זה פתחתי תרד) ..

ועוד שאלה אחת אני יודע שיש דבר כזה שבמחשב שנותן את השרות מעתיקים על דיסק 1.4 את התצורה של הרשת ואז מכניסים למחשב השני והוא מזהה את המחשב הראשון ..

דרך אגב המחשב XP הוא הרשת והשני WIN98 הוא המקבל שרות ...

אשמח לעזרתכם .

פורסם

האם אתה יודע אם ה-98 הוא Second Edition, כלומר מהדורה חדשה יותר של 98? יודעים ע"פי כך כשמפעילים את המחשב ומפויע הלוגו של Windows אז כתוב איפהשהו Second Edition. אם לא אז כנראה שתצטרך לשדרג את ה-Windows שלך, הכי טוב ל-Windows XP - ואם לא אז ל-Windows 98 SE (מהדורה שניה, כאמור). כמובן, שאם באפשרותך לחבר את ה"שרות" (כלומר האינטרנט) למחשב של ה-WinXP אז ימנע ממך כל הבלאגן הזה, ותוכל לעשות את ההגדרות בקלות יתרה, כאמור, באמצעות הדיסקט, אם תרצה - שאותו מייצר Windows XP בלבד.

תהליך הגדרת הרשת הוא פשוט מאוד לאחר שהסבירו לך אותו, וממש אין סיבה לרוץ ולשפוך כסף על טכנאי דמיקולו שיעשה את זה ויקח גם 80$ לשעה, כל אחד יכול לעשות את זה, ואני בטוח שהחבר'ה בפורום יוכלו לסייע לך.

באופן כללי, אני מקווה שזה יעזור לך, רשת בין שתי מחשבים נראית ככה:

המחשב שמקבל את האינטרנט הוא בעל שתי כרטיסי רשת - אלא אם המודם מתחבר באמצעות כבל USB. כרטיס הרשת הראשון (שבו משתמשים גם אם זה USB), מתחבר אל המחשב השני. כרטיס הרשת השני (רק אם המודם מתחבר באמצעות כ. רשת) מתחבר (מן הסתם) אל המודם.

במחשב ה"שני" צריך להיות כרטיס רשת, וביניהם יועבר כבל רשת "מוצלב" (ישנם שני סוגים של כבל רשת, על זה בהמשך).

את ההגדרה של הרשת ב- Windows XP מבצעים באמצעות אשף (wizard) הגדרות שהוא מאוד (אבל מאוד) נוח לשימוש, ולא דורש שום ידע טכני במחשבים (טוב, אולי קצת, אבל ממש כלום כמעט), ולאחר שהגדרת באמצעות האשף את המחשב שמתחבר לאינטרנט אתה יכול ליצור מתוך האסף דיסקט שמריצים אותו על המחשב השני והוא מגדיר את הרשת על המחשב השני ע"פי ה"תצורה" (ע"ע קינפוג/הגדרות) של הרשת שקבעת במחשב ה-XP. (כמובן בהנחה שה-XP הוא השרת!!).

שיהיה לך בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אוקיי עד עכשיו אפשר לומר שהבנתי חלקית ( ודרך אגב המחשב השני עם WIN98SE) ...

השאלה שלי עכשיו איך אני יוצר את הדיסקט הגדרות רשת במחשב XP , ואיך אני מגדיר את המחשב WIN98SE עם הדיסקט הזה ... ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים