עבור לתוכן

עוד הוכחה ש - PCI Express כיום זה סתם BS שיווקי

Featured Replies

פורסם

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041122/index.html

אני החלטתי ללכת על לוח מבוסס nforce 3 הותיק ולא לחכות ל - nforce 4 החדש רק בשביל ה - Pci Express ועכשיו אני מרגיש שבחרתי נכון.

בקיצור - אין כיום שום צורך ב - PCI Express גם לא במשחקים הכי כבדים

פורסם

כבר ידוע שPCI-E יותר מהיר בקצת מאוד מAGP

אבל SLI רק ב PCI-E ,תמיכה עתידית? רק בPCI-E בסופו של דבר PCI-E X16 יחליף תAGP

ו PCI-E 1X יחליף את ה PCI

פורסם

לא רק זה. הPCI-E מאפשר רוחב פס יותר גדול מהAGP. כרגע, זה לא משנה, אבל כרטיסי העתיד פשוט לא יוכלו לעבוד בAGP כי הוא לא יתן להם את הקצב עבודה שהם צריכים עם הזכרון והמעבד.

פורסם

אני החלטתי ללכת על לוח מבוסס nforce 3 הותיק ולא לחכות ל - nforce 4 החדש רק בשביל ה - Pci Express ועכשיו אני מרגיש שבחרתי נכון.

אל תתחיל לנסות להצדיק את עצמך ואת הרכישה שלך. קנית מחשב מצויין, שהרבה אנשים פה היו רוצים שיהיה להם, ואין שום סיבה להתחרט\לחפש בנרות סיבה להצדיק את הרכישה.

פורסם
  • מחבר

אל תתחיל לנסות להצדיק את עצמך ואת הרכישה שלך. קנית מחשב מצויין, שהרבה אנשים פה היו רוצים שיהיה להם, ואין שום סיבה להתחרט\לחפש בנרות סיבה להצדיק את הרכישה.

לא מנסה להצדיק את עצמי, פשוט לתת כיוון לאחרים שמתלבטים.

היו כאן לאחרונה המון שאלות "האם לחכות ל - nforce 4 או לא" וחשבתי שזה יכול לעזור.

חוץ מזה, מרגיז אותי שחברות שונות מנסות לסחוט עוד כסף מאיתנו ללא שום הצדקה ממשית :lol:

פורסם

דבר ראשון הוא צודק , ולא משנה כמה אתם מעריצים חומרה. ה"סגידה לחומרה" מצד אחד בנוסף לחוסר הבנה של משתמשים רבים, כל אלו רק גורמים לייצר יותר תקנים שחלקם מיותרים לחלוטין או קצת מוקדמים. הדבר הזה מכניס הרבה כסף : ההתלהבות והזלת הריר של המעריצים מהעובדה שיש את הדבר הכי חדיש ומתוחכם (גם אם הוא מיותר ולא נותן כלום - העיקר שיהיה יפה על הניר) ומצד שני את הלא מבינים שיעדיפו לקנות את הכי חדיש רק כדי ללכת על בטוח. אתם צריכים להבין איך זה עובד - ברגע שהשוק תקוע ואין חידוש - החברות חייבות לייצר משהו חדש - מיזה הן חיות וככה זה עובד. לוח אם שיחזיק 5 שנים אצל לקוח זה הסיוט הכי גרוע של יצרניות לוחות האם  , חברות גדולות צריכות לקוחות שכל הזמן "משדרגים" ומחליפים, וזה נכון לכל דבר. לדוגמה תקן מיותר כמו ה PCIE (שדומה לאחיו המיותר AGP - שלעולם לא נתן מה שהוא הציג) 50 אחוז ממנו זה משאבת כסף , וכל חברה מנצלת יציאת תקן חדש כזה לעשיית רווחים - עכשיו זה עולה יותר  - ותוך כלום זהמן זה יעלה אותו הדבר - אותו סיפור כמו הSATA , לכן חשוב כל פעם לייצר תקנים כאלו - זה מנוף רווחים , ודווקא בניגוד להגיון - כשזה חדש ולא נותן כלום זה עולה יותר - ורק כשעובר זמן ויש חומרה שמנצלת את זה (בקושי) אז זה חוזר למחיר בלי אלפי אחוזים של רווחים. ד"א סוףסוף הרדיסקים הגיעו למגבלות של ATA66 , מזל שיש לנו היום SATA 150 , שכמובן עד שהארדיסקים שינצלו אותו יצאו - כבר ימציאו עוד 5 תקנים חדשים  , שאמורים בתת מודע לגרום לנו לרצות להחליף חומרה (כי זה כבר מיושן תומך רק ב X Y Z) ולהוציא עוד כסף.

זה מה שנקרא "מכונת השיווק האימתנית"  :hi: .

פורסם

^

צודק מילה במילה :nixweiss:

פורסם

צודק

באמת ה pci-e לפחות עליו זה סתם גימיק , עדיף לא ניצלו את הAGP ...

ו כמובן ה SATA שלא נותן כלום על פני ההרדיסקים האחרים חוץ מהחוט הקטן יותר שנותן זרימה יותר טובה במארז.

עכשיו גם ה SATA 2 כאילו מישהו צריך את זה

נגיד usb חדש ומהיר יותר זה דבר שיכול להיות נחמד.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני אוהב באתר הזה, לומדים משהו חדש כל יום

עד היום לא ידעתי ש - SATA לא ממש מוסיף שום דבר, הייתי בטוח שמדובר בבאס הרבה יותר מהיר לדיסק! :bash:

קניתי את הדיסק SATA הכי מהיר שיש וכבר התחלתי להרגיש קצת רע כי קראתי ש- SATA2 יוצא...

לא להאמין

איפה אני יכול לקרוא השוואה בין SATA ל - ATA ?

פורסם

דבר ראשון אכן מדובר בבאס יותר מהיר להתקני איחסון, אבל זה בערך כמו לעשות כביש עם 12 נתיבים פה בתוך השכונה ליד הבית שלי ועוד לנטוע עצים יפים בצד, יפה לעין - יפה למוח - אבל מיותר , באותו כסף מילא , אבל לקחת יותר - זה פשוט גניבה.

ופשוט אל תהיה מודאג מהתקנים חדשים כאלו שיוצאים - פשוט תחשוב אם מה שיש לך זה מספיק טוב לך ומתאים לחומרה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים