עבור לתוכן

מה אפשר לעשות בנוגע לאיראנים? (:P)

Featured Replies

פורסם

האנושות היא עדר פטריארכאלי מטבעו, והגיוני שהיא תלך אחר המנהיג גם אם זה אומר לעשות את מה שלא נכון ולא מוסרי, זה בטבע האדם שהם יעשו זאת במקום למרוד. כולם דגים מתים ששוחים עם הזרם.

• תגובות 77
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היו מספיק הפיכות בעבר, ומספיק ארגונים שלא מסכימים עם הממשל (נזכיר שהפיכה אחת כבר הייתה באיראן, אם אני לא טועה ב1979) להגיד שכולם נגררים זה פשוט טעות. זה לא בטבע האדם, ועוד פעם כשאת אומרת שזה בטבע האדם את מסירה את האחריות מהאיראנים. מה שניתן להגיד זה שהרבה יותר קל לא לעשות כלום מלהתמודד עם המשטר.

כמו שאמרתי:

האלטרנטיבה היא אדישות למשטר לא דמוקרטי, לא מוסרי, וטרוריסטי. אם העם בוחר באופציה השניה אז עליו גם לשאת בתוצאות.
פורסם

אני מסכים עם StinkO ב-100%.

תמיד כאשר נאמר משהו על המצב העגום של האיראנים או הפלשתינאים.

זה תמיד מוביל לזה שהם בעצם לא אשמים בכלל שהם טרוריסטים או זה שהם

מפתחים נשק אטומי או ממנים את החיזבאללה. זה מעוות בהרבה מאוד רמות

שבעצם אומר שבנאדם שמצבו הכלכלי או הנפשי קשה, זה לגיטמי לרצוח אנשים.

או שטרור זו דרך לגיטימית בשביל להשיג עצמאות למדינה שלך.

הרבה דברים פסולים משתמעים כאשר מצדיקים טרוריסטים כאשר מתרצים

את מעשיהם ע"י כיבוש או מצבם הכלכלי הקשה.

ואנחנו לא אלה שצריכים לסדר להם את החיים כי אנחנו לא חייבים להם שום דבר...

אבל הם סבורים שכן ונלחמים בנו, לכן אין לנו ברירה אלא להשיב אש.

פורסם

לא הבנתם אותי, אני לא מסירה מאיש אחריות, אני פשוט אומרת שהם מתנהגים כמו עדר, הסיבה העיקרית היא גם העובדה שמעולם לא חיו תחת שלטון חופשי אלא תמיד תחת שלטון פונדמנטליסטי שאומר שכל מה שזר, בהכרח רע, וזה כולל את הדמוקרטיה.

פורסם

אולי אפשר לסגור את הת'ראד המפגר הזה כבר?

רק הכותרת הזאת עושה לי רע.

כן, תוכנית הגרעין האירנית היא לא דבר טוב אבל נכון לעכשיו אין איום ממשי על ישראל ממדינה שרחוקה 1000 קילומטרים מפה... מה אפשר לעשות ?

צריך שיהיו שם מרגלים ושישמרו שלא קורה שום דבר מיוחד, חוץ מזה אין צורך לפתוח במלחמה נגדם, דבר כזה יתחיל מלחמה איזורית כוללת ואף אחד פה לא רוצה דבר כזה.

פורסם

אולי אפשר לסגור את הת'ראד המפגר הזה כבר?

רק הכותרת הזאת עושה לי רע.

כן, תוכנית הגרעין האירנית היא לא דבר טוב אבל נכון לעכשיו אין איום ממשי על ישראל ממדינה שרחוקה 1000 קילומטרים מפה... מה אפשר לעשות ?

צריך שיהיו שם מרגלים ושישמרו שלא קורה שום דבר מיוחד, חוץ מזה אין צורך לפתוח במלחמה נגדם, דבר כזה יתחיל מלחמה איזורית כוללת ואף אחד פה לא רוצה דבר כזה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל אני מבין שלדעתך, טיל עם טווח של 1500 קילומטר וראש קרב גרעיני אינו איום בעיניך, אם הוא נמצא בידיה של מדינה מוסלמית פנאטית במרחק 1000 קילומטר ממך.

:screwy:

לגבי החלק בדיון בו מצבם השלטוני הרעוע של האיראנים מהווה תירוץ להתנהגות שלהם כאומה - ובכן, לא. הם הביאו על עצמם את המצב הזה. כשהם ירצו דמוקרטיה מספיק חזק,

הם יקבלו את הדמוקרטיה שלהם. זו בדיוק הסיבה בגללה אני מעריך אנשים כבוש או כרפול, אלו שמנתחים את המצב בצורה פשוטה וישרה. הגיון של קואובויים, אם תרצו.

האיראנים קוראים להשמדה שלנו, ולכן הם רעים. זה לא משנה למה הם עושים את זה, זה לא משנה אם הם מתכוונים לזה. זה בוודאי לא משנה אם קיים זרם בעם שלא רוצה בהשמדתנו.

צריך לטפל בהם, ויפה שעה אחת קודם, אלא אם תרצו להתעורר יום אחד לאור בוהק במיוחד, שמיים אדומים, וכו'.

ומה לעשות, ובמזרח התיכון אין מדינה בשלה לדמוקרטיה (וזה כולל את ישראל, מה שיש כאן זה דמוקרטיה בקושי. אותם פרצופים סביב כיסא ראש הממשלה, במעין רוטציה בלתי נגמרת,

עד שהם טובעים\נרצחים\מזדקנים עד בלות). בוודאי שלא הייתי מצפה מאיראן להפוך לכזו בין-לילה.

פורסם

יאללה, בואו נכנס בהם.

האמת, אין לי מי יודע מה התנגדות לכך שארה"ב תכנס לאיראן. לא, לא בגלל שהם "רעים", אלא אולי כי בא לי שיצאו מהבועה שלהם. יחסית לעירק של חוסיין, לפי מה שהבנתי, איראן היא יותר "פרוגרסיבית", אך שמרנית, וזאת מבחוץ. כמו שאמרתי, הפחד, הלחץ החברתי, 1984. אבל בתכלעס, האנשים הקטנים (שהם בעצם הרוב) רוצים בדיוק את מה שאני ואתה - קצת שקט. השאלה היא כיצד להביא לשקט הזה. לדעתי, הפעילות באפגניסטאן ובעירק היתה כושלת למדי ובעירק עכשיו הארגונים הנאמנים לסדאם ולאל-קאידה משליטים טרור ברחובות, ולא רק באזרחים, אלא גם בחיילים האמריקאים. מה זה חייל שאומר לי "אני מקווה שהם לא יחטפו אותי"? זה חייל שמפחד! חייל שאינו חש מאויים יגיד "שיבואו, אני דוחף להם אר.פי.ג'י לתחת!". דבר אחר שמטריד אותי, כמו רבים אחרים, זאת הסיבה שארה"ב נכנסה לעירק. עם כל הכבוד למשחררים - הכוונות של מחליטי ההחלטות היו הרבה פחות הירואיות. אותה סיבה למה הם לא נכנסים לצפון קוריאה, וצפון קוריאה יש לה נשק והם מחסלים אנשים במחנות השמדה ובתאי גאזים (היתה על זה כתבה, סיפורים של אנשים שנמלטו) אבל זה לא מעניין את אף אחד. למה שיעניין מישהו מה קורה באיראן? אלא אם יהיה חשש שדווקא לשם בחרו פעילי אל-קאידה לברוח, וגם אז האמריקאים יפלשו משם אך ורק מהכוונה של להקפיץ את דעת הקהל האמריקאי לטובתו של בוש בגלל שלאזרחים רבים נמאס מהמלחמה בעיקר והם לא מרגישים שכל המלחמות הללו הניבו פרי ממשי בעניין הלוחמה בטרור. בינתיים האו"ם ממשיך לעשות "נו נו נו" ולא יותר מזה לכיוון של איראן בעוד שהם עצמם מנסים להתנער מהעובדה שהחיילים שלהם מנצלים מינית ילדים בקונגו...

פורסם

אנשים קטנים אנשים קטנים אבל יש כאן בעיה אחת שאת לא שמה לב אליה הכפתור אדום לא יושב בידיים של אותו איש קטן הוא יושב אצל אותו פאנאטי גדול, ולכן חייבים לפעול לא כדי להעניש את איראן ואת אותו איש קטן אלה כדי לשמור על עתיד מדינת ישראל.

בקשר לעיראק תקראי קצת חדשות ותראי שהאמריקאים נמעס להם הם פועלים בפעולות מסיביות ומחסלים חמושים כמו זבל והם בסוף ישליטו שם סדר.

פורסם

קשה להשליט סדר על אוכלוסיה לא אמינה ולהלחם בלוחמי גרילה.

חוצמזה, אם כבר כולנו מסכימים שהכפתור הוא בידי הפנאט הגדול, אז בואו נ**** את הפנאט הגדול ונשאיר את האנשים הקטנים בשקט אלא אם אתם אוהבים את הבשר הלבן האחר... חוצמזה, האיראנים אומרים שהם מפסיקים את הפיתוח הגרעיני. נקווה שזה מה שיהיה באמת והם לא יפתחו נשקים לא קונבנציונליים בחדרי חדרים אבל בינינו... הם לא עובדים על אף אחד.

פורסם

בטח מפסיקים קשה שלא להאמין להם ממש קשה.

תהרגי את הפאנאט הגדול יקום אחד חדש במקום להרוג פאנאטים בלי סוף קחי מהם את הכפתור האדום ותגמרי את הסיפור לא נראה לך יותר חכם?

פורסם

אז מה אתה מציע, להשמיד את כל איראן כולל כל התושבים שלה?

צריך אומנם לנטרל את היכולות הבלתי קונוונציונליות של מדינות כמו איראן (לא שאני כ"כ רגוע בנוגע ליכולות הקונוונציונליות שלהם, אבל עדיין...), אבל צריך לדאוג שאחרי הפעולה הזו לא יהיה יותר איום.

דריה, נורא קל להגיד להפיל את מי שעומד בראש ולחשוב שהכל יהיה בסדר, הבעיה היא שהאוכלוסיה שם כ"כ שטופת מוח לגבי ישראל בפרט והמערב בכלל, שאין מצב שיקום שם שלטון שנוכל לסמוך עליו.

אנשים מציגים פה מצב כאילו מיעוט קטן בשלטון שונא את ישראל ושאר העם הם תומכים נלהבים שלה שסתם פוחדים לדבר.

well, זה לא ככה. והעובדה היא שרוב האוכלוסיה שונאת אותנו. ככה שיש לי בעיה לא רק עם השלטון, אלא גם עם האוכלוסיה הכללית.

וזו בעיה שכבר הרבה יותר קשה לפתור.

פורסם

ת'אמת יש אופוזיצה באירן אבל היא שומרת על פרופיל נמוך.

בכל אופן בניגוד למנהיגים כמו עראפת, האירנים וגם אפילו הסורים הם לא טרוריסטים, הם אולי תומכים בטרור אבל הם לא מפגרים...

סוריה היום חלשה מתמיד ואין לה בכלל יכולת לפתוח במלחמה נגד ישראל ואירן היא אמנם מדינה דיי חזקה אבל בחיים היא לא תזרוק אטום על ישראל "ככה סתם".

כן זה איום פסיכולוגי ושינוי של מאזן כוחות אבל בדיוק כמו שלישראל יש גרעין כך גם לאירן מותר, אין לנו מונופול על האטום... ללא מעט מדינות יש פצצות אטום והעובדה שגם אירן רוצה לא מצדיקה פריצה במלחמה.

יש דרכים יפות יותר ושקטות יותר לנטרל איומים.

אחת היא ריגול ומעקב.

השנייה היא הסכמים בינלאומיים ופיקוח תמידי של האו"ם (כן האו"ם, אני גם שונא אותו אבל הוא בכל זאת יכול לפקח).

והשלישית היא GEORGE BUSH וה US MARINE CROPS.  :2gunsfiring: :itschy: :behead::beerchug:

אבל אם חשבתם שישראל תוכל לטוס עד טהרן, להפציץ לחזור כאילו כלום לא קרה אז תתעוררו.

http://almashriq.hiof.no/general/900/910/912/maps/middle.east.gif

סוריה ואירן זה לא בית זונות... צריך צי מזדיין בשביל להגיע עד לכור שלהם ועוד להפציץ אותו.

משימת התאבדות שלא רק כמעט בלתי אפשרית לביצוע ישראלי עצאמי אלא גם תגרום להשלכות איזוריות הרסניות.

שלא נדבר על הנזק שהפעם באמת יגרם לישראל בעולם, תמיד מדברים על הנזק של ישראל בעולם כשאנחנו מחסלים מישהו, בקטעים האלה אני באמת לא שם זין אבל הפצצה באירן ביום בהיר יכולה לגרום לנזק ממש בלתי הפיך.

פורסם

יש שם אופוזיציה ולא כולם שם שטופי מוח כאלו, אלא רק למראית העין. אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים, קצת סקפטיות לא הזיקה לאיש.

פורסם

את קוראת לזה סקפטיות אני קורא לזה אשליות, שמוכרים ברחוב את הפרוטוקולים של זקני ציון ועוד כול מיני ספרונים לילדים בני 6 ומלמדים אותם עד גיל 20 "כול מה שצריך לדעת", קצת קשה לי להאמין שהאוכלוסיה אוהדת של ישראל.

רק אנשים מעטים שיצאו ללמוד מחוץ לאיראן באופן עצמאי אולי מבינים באמת את המצב אבל האנשים האלה ממש מעטים.

MORTAR תשמע אתה סומך שהם לא יזרקו פצצה ככה סתם מצטער אני לא סומך עליהם והם כן טרוריסטים מה ההבדל ביניהם לבין ערפאת ? ערפאת מימן טרור, ערפאת אירגן טרור ושלח אותו, האיראנים אירגנו טרור(חיזבאללה) נותנים לו מחסה(לך תידע איפה בין לאדן או כול טרוריסט מבוקש) , האיראנים ממנים את חיזבאללה ונותנים לו נשק אז מה ההבדל ביניהם לבין ערפאת?

תמשיך לסמוך על האו"ם אם הוא לא הצליח(או לא רצה) להגן על הגבול של לבנון כאשר חטפו את שלושת החיילים, וכול רגע עוד חייל יכול להיחטף, הוא בטח יצליח לשמור על איראן(שזה הרבה מאוד שטח יחסית לגבול הצפון) מייצור נשק גרעיני אני בספק גדול(בציניות כמובן אין לי ספק שהוא לא יצליח).

אנשים כאן מדברים "בלתי אפשרי להפציץ את איראן וכ' יש לי חדשות מישהו האמין שצה"ל יצליח להפציץ את הכור בעיראק ולהחזיר את המטוסים ללא פגע? אני לא בטוח שכולם האמינו.

לצה"ל יש יכולות שגם אני וגם אתם לא יודעים עליהם אז מאיפה הבקיעות הזאת ביכולותיו של צה"ל?

האיראנים הם טרוריסטים תגידו מה שאתם רוצים תחיו באיזה אשליות שתרצו אבל כשאיראן תגיע לפצצה אף אחד לא יפחיד אותה אפילו לא ארה"ב.

פורסם
הסיבה העיקרית היא גם העובדה שמעולם לא חיו תחת שלטון חופשי אלא תמיד תחת שלטון פונדמנטליסטי שאומר שכל מה שזר, בהכרח רע, וזה כולל את הדמוקרטיה.

לא כל כך נכון. משנת 61' ועד 79' השלטון באיראן שאף להיות מודרני ודומה למערב באמצעות חוקים רבים שהועברו. השלטון אפילו נלחם בכל הקיצוניים המוסלמיים באיראן. מה שמוכיח שאם רוצים לעשות הפיכה, יכולים.

האיראנים אומרים שהם מפסיקים את הפיתוח הגרעיני. נקווה שזה מה שיהיה באמת והם לא יפתחו נשקים לא קונבנציונליים בחדרי חדרים אבל בינינו... הם לא עובדים על אף אחד

סוף סוף, מסכימים על משהו :yelclap:

הבעיה היא שהאוכלוסיה שם כ"כ שטופת מוח לגבי ישראל בפרט והמערב בכלל, שאין מצב שיקום שם שלטון שנוכל לסמוך עליו.

נכון.

העובדה שבכל פינה שם ניתן לקנות את הפרוטוקולים של זקני ציון, או שבבתי הספר מניחים בכניסה לכתה דגלים של ישראל וארה"ב כדי שלילדים יהיה על מה לדרוך, ומלמדים אותם את הקדושה שבגיהאד...מקשה עלי להאמין שיהיה סוף. לכן הפתרון הוא לא רק להרוג את הפאנט הגדול אלא גם להביא את הדמוקרטיה ושקיפות הממשל למדינות האלה.

ת'אמת יש אופוזיצה באירן אבל היא שומרת על פרופיל נמוך.

להגיד שיש אופוזיציה באיראן זה כמו להגיד שיש אופוזיציה בחמאס. שני פלגים שמסכימים על רצח ישראלים אבל חלוקים על איך לעשות את זה.

יש שם אופוזיציה ולא כולם שם שטופי מוח כאלו, אלא רק למראית העין. אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים, קצת סקפטיות לא הזיקה לאיש.

נכון, לא כולם שטופי מוח, מה שמחזיר אותנו להפיכה. אם הם לא מעונינים בשלטון דיקטטורי עליהם להתנגד ולצאת נגד השלטון. הם צריכים להבין שכל עוד השלטון הקיים באיראן שולט, הוא מייצג אותם. והעולם יתפוס אותם כסיכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים