עבור לתוכן

שאלה בנוגע לשדרוג בעזרת SLI (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש, ואני נורא רוצה לקנות את ה6800GT מפני שאני מאוד רוצה לקנות את המחשב כמעט הכי חזק שאני יכול לקנות

אבל לאחר קיראת ביקורות רבות על ה6600GT השתכנעתי שה6800GT הרבה פחות משתלם מה6600GT.

אבל בכל זאת אני רוצה מאוד לקנות מחשב מאוד מאוד חזק, אבל כואב לי הלב להוציא סכום של מעל 6K בידיעה שאני יכול להשיג מחשב סבבה לגמרי ב5K

השאלה שלי היא כזו (מפני שאני לא ממש יודע פרטים על טכנולוגית הSLI)

האם אני יכול לקנות היום לוח אם שתומך בטכנולוגית הSLI ולקנות נגיד את ה6600GT, ואם אני ארגיש שהמחשב יתחיל קצת להתפגר במחשקים

לקנות כרטיס מסך נוסף ולחבר אותו לSLI ככה אני לא מפסיד את הכרטיס הקודם.

השאלות שלי לייתר דיוק הן:

1) האם ניתן לחבר כל שלי כרטיסים בSLI או שהם חייבים להיות זהים?

2) האם באמת אני ארגיש בהבדל בין 6800GT לבין 6600GT?

3) האם טכנולוגית הSLI היא באמת איזו פריצת דרך או סתם בלוף?

תודה רבה מראש לכולם!!

פורסם

1.אתה חייב ששני הכרטיסים היו זהים והיו PCIe

2. ה6800gt הוא לשוק הגבוה אבל ה6600GT הוא לשוק הבינוני, אז יש הבדל.

3. לפי דעתי טכ' הSLI היא פריצת דרך ענקית, כי במקום לשדרג לכרטיס מסך יותר טוב (ויקר)

אתה קונה עוד אחד כמו שלך ומגיע לאותם בימועים ואפילו יותר,

כך שגם אתה לא זורק את כרטיסך הישן (במידה ואתה משדרג.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהיר :D

בקשר לשאלה בין ה6600ל6800

אני יודע שהם לשני שווקים נפרדים

אבל אני שואל דוגרי (מנסיון עדיף) אם יש הבדל ששווה את ה1000 שקל +!

ועוד שאלה בקשר לSLI

יש לצפות לטכנולוגיות עתידיות של אותו העקרון? משהו ידוע באופק?

תודה רבה!

גיא

פורסם

אם כואב לך הלב להוציא הרבה כסף על מחשב אז תחכה קצת שהמחירים ירדו(חודשיים שלושה)

אני למשל מחכה לDFI שיוציאו איזה לוח סוס עם NF4 SLI ואז אני גם קונה את ה6800GT לדעתי הוא יותר משתלם כי בחלק מהמבחני ביצועים 6800GT אחד עוקף שני 6600GT אז תחשוב טוב לפני שאתה קונה...

פורסם
  • מחבר

אתה רציני???

GT6800 אחד עוקף שני GT6600??

ואוו זה רציני

אבל כמה אתה מאמין שהמחיר של ה6800GT ירד בחודשיים?? אני חושב שממש במעט

ואני עדיין טוען שכרטיס מסך ב2400 שקל זה פשוט טירוף, תמיד טענתי שמעל 2000 זה לא הגיוני

זה קטע ממש מעצבן

פורסם

SLI לא משתלם, 2 6600GT נותנים ביצועים זהים לזה של 6800GT 1 ברוב המקרים, לפעמים פחות, אחרי השיקלול של ההוצאה הנוספת על הלוח(לוחות SLI אלף שקל+) ושני הכרטיסים אתה תצתרך להוציא יותר כסף מזה שהיית מוציא על 6800ultra. מה שכן SLI קצת בעייתי, אתה צריך שני כרטייס מאותה גרסאה, ומאותו יצרן. מה שכן מסתמן שיכול להווצר מצב שבו 6600 שנקנה עכשיו מיצרן X לא יהיה תואם לכרטיס מאותו הדגם שיקנה מאותו יצרן אחרי שנה, בשל הבדלים בביוסים, או בASIC ID.

פורסם
  • מחבר

למה לוחות SLI יהיו כ"כ יקרים??

ובקשר לתאימות

אתה בטוח שזה עד כדי כך "עדין" כלומר הכרטיסים צריכים להיות זהים לגמרי?

קשה לי להאמין שהיצרנים לא חשבו על זה ועל ההשלכות של זה :-\

ובאמת 6800GT כופל את ה660GT? אני יודע שהוא חזק יותר אבל אף פעם לא ראיתי שהוא כופל אותו

פורסם

כן אני בטוח.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה אומר הSLI הזה לא נשמע כזה להיט בכלל

פורסם

למה שיהיה להיט? הוא לא מתוכנן להיות משהו פופולארי או שימושי, הוא מיועד לאחוז אפסי משוק כרטיסי המסך, והוא לא אמור להיות משהו חוץ מהצגת שרירים.

SLI זאת לא המצאה חדשה, כל כמה שנים חברה אחרת קופץ על זה, וזה מתנדף מעצמו אחרי זמן מסויים, הSLI יבוא, יעלם ויחזור עוד כמה שנים בצורה חדשה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד

למה שזה לא יהיה שימושי

זה ממש גאוני

זה דבר ממש חכם שאתה רוצה לשדרג את הכרטיס מסך אתה לא צריך לזרוק את הישן

למה אתה מראה את זה כאילו זה כזה זבל?

פורסם

כי הוא לא חושב ככה - זכותו.

גם אני לא מבין למה לקנות כרטיס במעל 1500 שקל.

לדעתי 6600GT הוא בהחלט כרטיס שמספק היום כל צורך וגם לאורך השנתיים הקרובות. אמנם לא על מקסימום פרטים וכו, אבל כל המשחקים ירוצו ברמה סבירה בהחלט. שום חברת משחקים לא תוצא משחק מחשב שכדי להריץ אותו אתה צריך מחשב שעולה כמו מיכונית קטנה. הרי לרוב האנשים בבית יש איזה MX4400 מסריח...

פורסם

כי זה זבל...

זה לא שידרוג הכרטיס, שידרוג זה החלפה במשהו מתקדם יותר, שני 6600GT לא מתקדמים יותר מאחד, רק חזקים יותר. במחיר של 6600GT+לוח SLI, קונים 6800NU שהוא טוב יותר מ6600GT. מוסיפים לזה עוד 1400 שקל מקבלים ואפשר לקנות כבר ULTRA, או XTPE. ששניהם טובים יותר מהשילוב המגוחך של שני ה6600. וזה בלי תצרוכת החשמל הגדולה של שני כרטיס המסך, ופליטת החום הנוספת.

פורסם

כי הוא לא חושב ככה - זכותו.

גם אני לא מבין למה לקנות כרטיס במעל 1500 שקל.

לדעתי 6600GT הוא בהחלט כרטיס שמספק היום כל צורך וגם לאורך השנתיים הקרובות. אמנם לא על מקסימום פרטים וכו, אבל כל המשחקים ירוצו ברמה סבירה בהחלט. שום חברת משחקים לא תוצא משחק מחשב שכדי להריץ אותו אתה צריך מחשב שעולה כמו מיכונית קטנה. הרי לרוב האנשים בבית יש איזה MX4400 מסריח...

לרוב האנשים בארץ יש MX רק הישראלים מספיק טיפשים לקנות כרטיס מסך בלי תמיכה בשיידרים. אחוז ה4MXים בקהילת הגיימר העולמית הוא אפסי, קהל הגיימרים שקונים משחקים רובו מבוסס על כרטיס הhigh end.

פורסם
  • מחבר

למה אתה סתם מזיין בשכל בלי לקרוא את כל ההודעות?

לא אמרתי שאני רוצה לקנות שני 6600GT אמרתי שאני רוצה לקנות אחד

ושאני ארגיש שהוא לא מספק אותי להוסיף עוד אחד

אולי בכלל אני אעשה את זה עם 6800GT

ומאיפה לעזאזל אתה יודע מה יהיו המחירים של הלוחות עם SLI?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים