עבור לתוכן

FireFox - הדפדפן מס' 1 - יותר בטוח, יותר מהיר, יותר טוב. [ Mozilla ]

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

היה לי אותו העפתי אותו מהר (חזרתי לאקספלור הישן והטוב ;D) הוא חתיכת זבל, חוץ מזה מי שלא ידע גילו בו פירצת אבטחה קריטית.

נכון, רק שבפיירפוקס כל תקלה מתוקנת במהירות.

ובIE זה יכול להמשך חודשים ארוכים - עד כדי כך שכל מיני ארגונים מזהירים משימוש בIE בגלל תקלות חמורות שלא מתוקנות לאחר זמן רב.

• תגובות 39
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר נוסף שאף אחד לא ציין, זה שהוא מוריד הרבה יותר מהר מהאספלורר!!

עם האקספלורר המקסימום שהורדתי זה 190 וכמובן זה תמיד היה בנטייה מטה, ולעומת זאת עם הפיירפוקס אני מתחיל כל הורדה על 250 ככה- אולי טיפה יותר ויורד לאט לאט ככה שבכמה דקות הראשונות אתה מוריד ממש ממש מהר (ולא יורד מה190).

פורסם

[ltr]listen I didn't read the whole thread, but I did try it and I didn't like it. it's just like a modified IE with less bugs and an option for plug-ins and oh yea lame tab surfing, don't get me wrong I love tab surfing, but this just feels wrong. opera is much better and I know it's even less compatible with non-W3C compliant sites, but it's worth it.

I have a feeling that people love FF more just because it's open source and open source is "IN" nowdays.[/ltr]

פורסם

אני אגיד לכם למה כן ניסיתי לעבור לפיירפוקס. הרעיון של דפדפן כמעט ריק שאתה בעצם מוריד לו תופסות ומעצב אותו איך שנוח לך נראה לי ממש טוב.

הבעיה שאני התרגלתי כבר לשלל האופציות המובנות במקסטון=]

בדיוק...

ניסיתי להוסיף את כל האופציות שיש במקסטון לFireFox, אבל פשוט אין את כולם... שלא לדבר שגם למקסטון יש Plugins משלו ולהם כמעט ולא מצאתי תחליף אחד בfirefox... זה למה כתבתי שמקסטון לוקח בפונקציות ופיצרים, אפילו עם מוספים לFirefox מלא Extenstions...

מה שכן שסוף סוף הצלחתי להגיע לרמה קרובה של פונקציות בפיירפוקס (שאני משתמש בהם, כמובן, לא את כולם) אז הוא כבר לקח 30mb בזיכרון, שמקסטון לא לוקח לי יותר מ10, 20 עם הרבה עמודים, אבל הרבה עמודים...

ולזה שכתב שהוא חזר לאקספלורר הישן הטוב - אין שום דבר טוב באקספלורר, ישן זה כבר סיפור אחר (וזו אחת הבעיות העיקריות שלו)...

אם לא אהבת את Firefox אתה מוזמן לנסות את www.maxthon.com

פורסם

בדיוק...

ניסיתי להוסיף את כל האופציות שיש במקסטון לFireFox, אבל פשוט אין את כולם... שלא לדבר שגם למקסטון יש Plugins משלו ולהם כמעט ולא מצאתי תחליף אחד בfirefox... זה למה כתבתי שמקסטון לוקח בפונקציות ופיצרים, אפילו עם מוספים לFirefox מלא Extenstions...

מה שכן שסוף סוף הצלחתי להגיע לרמה קרובה של פונקציות בפיירפוקס (שאני משתמש בהם, כמובן, לא את כולם) אז הוא כבר לקח 30mb בזיכרון, שמקסטון לא לוקח לי יותר מ10, 20 עם הרבה עמודים, אבל הרבה עמודים...

ולזה שכתב שהוא חזר לאקספלורר הישן הטוב - אין שום דבר טוב באקספלורר, ישן זה כבר סיפור אחר (וזו אחת הבעיות העיקריות שלו)...

אם לא אהבת את Firefox אתה מוזמן לנסות את www.maxthon.com

סתם לידע הכללי, אתה יוד שמקסטון יושב על הליבה של האקספלורר וזה בעצם מעין 'מוד' של אקספלורר... בגלל זה הוא גם תומך בכל האתרים...

פורסם

היה לי אותו העפתי אותו מהר (חזרתי לאקספלור הישן והטוב ;D) הוא חתיכת זבל, חוץ מזה מי שלא ידע גילו בו פירצת אבטחה קריטית.

מצטער לומר לך חבר...

אבל האקספלורר הוא פרצת אבטחה אחת גדולה.

אני כבר עשיתי ניסוי קטן לפני כמה זמן כדי להוכיח את הרמת אבטחה של הדפדפן הזה לחבר:

עשיתי סריקה של adaware על המחשב, ומחקתי את השטויות שהוא מצא.

אז פתחתי את הפייר-פוקס ונכנסתי לאתרים שמלאים בספיי-וואר וכו' (פורנו בעיקר).

אחר כך עשיתי שוב סריקה עם adaware, וזה לא מצא כלום.

לאחר מכן פתחתי את האקספלורר ונכנסתי בדיוק לאותם אתרים, ועשיתי בדיוק את אותן דברים, והפלא ופלא... לאחר סריקה עם adaware נמצאו כ"כ הרבה תוכנות ריגול במחשב שלי שזה היה מדהים... היום מעל 200 קבצים שהתוכנה מצאה.

לבחור שהתלונן על הפלאג-אינים, נסה לחפש בשאר הרשת, יש עוד אתרי פלאג-אינים לפייר-פוקס בעולם.

פורסם

כמובן שאני יודע, זה למה אמרתי קודם שאני מעדיף אותו... תמיכה מלאה

למרות שכמובן יש לזה חסרונות, כמו אבטחה (למרות שהיא הרבה יותר טובה מIE רגיל, יש למקסטון אמצעי בטיחות משלו וגם הוא מתעדכן מהר במקרה של חור אבטחה, שלא כמו IE)

פורסם

מישהו יכול לתת לי רשימה של הפלאגינים הכי טובים, נחוצים ומומלצים? אגב, למה שאני בעמוד ראשי של פורום מסויים הכל בפונט מוזר, קטן ומכוער ושאני נכנס לת'ראד הכתב חוזר לעצמו (כמו שהוא נראה עם myIE2)? אגב, איך אפשר להגדיר שכל לינק יפתח בטאב ולא בחלון חדש ושאם לוחצים פעמיים על טאב הוא נסגר ואם לוחצים פעמיים על השורה איפה שיש ת'טאבים אז נפתח טאב חדש וריק, אפשר להגדיר ככה?

תודה רבה.

פורסם

כמובן שאני יודע, זה למה אמרתי קודם שאני מעדיף אותו... תמיכה מלאה

למרות שכמובן יש לזה חסרונות, כמו אבטחה (למרות שהיא הרבה יותר טובה מIE רגיל, יש למקסטון אמצעי בטיחות משלו וגם הוא מתעדכן מהר במקרה של חור אבטחה, שלא כמו IE)

כל חור באקספלורר מן הסתם יהיה קיים גם במקסטון.... ::)

פורסם

:birthday:

בשעה טובה (20:30 היום) התחלתי להשתמש ב FF!

ותראו איזה פלא! אני יכול לכתוב בעיברית בדפדפן!

עם האקפלורר המעפן לא יכולתי בגלל בעיה לא מובנת (אל תגיד לי שזה בהגדרות שפה, זה לא).

לדעתי הFF הרבה יותר...אלגנטי ו...נחמד מה IE.

אני לא איזה פריק של קוד פתוח אני אוהב מאוד את הXP ואין לי בעיות עם אף תוכנה של ביל אבל הIE עשה לי הרבה יותר מדי בעיות בחודשים האחרונים, מכווה שלא כך יהיה עם הFF, עכשיו אני יכול גם להגיד שאני משתמש בFF וזה יותר מגניב ;D

ד"א באתר YNET אני רואה בעיה בסידור של הכפטורים בראש האתר, גם אתם ?

שאלה נוספת, הורדתי את הגרסה האחרונה של FF, האם זה מגיע עם חוסם פופאפים או שזה תוספת שצריך להוריד.

לא הכל מושלם, ב5 דקות הראשונות (אחרי אתחול ובלי תוכנות ברקע) הFF גרם למעבד לעבוד ב 80%-60% אני לא יודע מה קרה אבל עשיו זה נורמאלי (5-15).

עוד דבר- הFF לוקח 34K מהזכרון (!!) הIE6 SP1 אם אני לא טועה לקח פחות מ 20K-15K

פורסם

- פיירפוקס שוקל 4.7 מגה, כשאר הIE שוקל 11 או 12 מגה.

- אחרי שימוש ממושך האקספלורר משתמש ביותר ויותר זכרון, למשל גם מחשב 'חזק' כמו שלי, פנטיום 4, 2.53 GHz,

768 מגה זכרון ראם - למשל אחרי ערב של שימוש באקספלורר אני מאיר אותו דלוק לכל הלילה, בבוקר המחשב כמעט ולא זז.

- יתרון גדול נוסף - הפיירפוקס הוא חינמי, והאקספלורר עולה לך מאות שקלים.

כל מה שכתבת פה לגבי העניין עם הזכרון בכלל לא נכון.

אני אולי לא הבנתי אותך, האם התכונת שהאקספלורר שוקל 12MB בHD או בזכרון?

בכל זאת, שניהם שוקלים הרבה יותר מזה בזכרון ולעיתים הFF לוקח יותר זכרון מהאקספלורר, גם בFF ככל שאתה פותח יותר אתרים ככה הוא תופס עוד ועוד זכרון ותיווכח בעצמך שאם תפתח 20 או יותר אתרים בFF אז גם שם זה יאיט לך את המחשב.

בדוק בעצמך כמה IE לוקח וכמה FF לוקח (עם אותו כמות חלונות פתוח ולאותם אתרים) ותראה שהמספר דיי דומה. FF מעמיס על המחשב כמעט בדיוק כמו הIE - בדוק על ידי.

חוץ מזה שעל המחשב שלי FF קרס אצלי לפחות 3 פעמים ללא סיבה בגרסת ה1.0 לפני השחרור הרשמי. (כרגע מותקנת אצלי הגרסה הרשמית)

וגם יש מספיק אתרים שלא עולים טוב על הFireFox וגם היא לא עד כדי כך יותר מאובטחת מהIE כמו שמתארים פה, אני מסכים שהיא יותר מאובטחת מIE אבל בחיאט אנחנו נמצאים בפורום של מומחי המחשב :), לא נראה לי שבגלל איזה חור אבטחה בIE מישהו יידבק פה בוירוס..

אגב, לאחד עם הAdAware - ברור שעם הIE הוא מצא מלא "ספייורים" כי ברגע שגולשים לאתרים כאלו הם מכניסים לך קוקיז שהAAW חושד בהם ופשוט AAW לא מחפש בקוקיז בFireFox כי הוא לא יודע לעשות זאת. אגב, הAAW לעיתים חושד בסתם קוקיז, אצלי הוא מצא מלא קוקיז (ביניהם אחד מKSP) והגדיר אותם כספייורים ::)

פורסם

כל חור באקספלורר מן הסתם יהיה קיים גם במקסטון....  ::)

אל תגיד דברים שאתה לא יודע עליהם, כי זה רחוק מהמציאות!

רוב בעיות האבטחה הם בגלל הActiveX, דבר שלFireFox אין בכלל.

למקסטון יש חוסם אוטומטית משלהם שעוזר מאוד לאבטחה

יש לו עוד כמה דברים נגד חורים באבטחה ובמקרה שמתגלה פירצה באקספלורר שכן עובדת במקסטון אז תוך יום יומיים כבר יש גרסה חדשה מתוקנת... שלא לדבר שלרוב באותו יום מישהו משחרר Plugin שחוסם את הפירצה עד שהמתכנת הראשי של מקסטון מטפל בזה (יום יומיים)

חסרון יחיד שיש למקסטון לפי דעתי זה שזה לא קוד פתוח, אבל בכל זאת המתכנת עושה עבודה טובה אז נוותר לו

פורסם

TheTool אם היית מדבר מתוך ביסוס כלשהו לדברים שלך , אז לא היית אומר את מה שאמרת וחבל.

אני עשיתי בדיקה בין דפדפן הפיירפוקס לבין דפדפן האינטרנט אקספלורר.

באינטרנט אקספלורר פתחתי 22 חלונות באתר של וואלה(כל 22 הדפים היו באתר וואלה)

כמו כן עשיתי את אותה בדיקה בדיוק על דפדפן הפיירפוקס ועכשיו הגעתי למסקנה:

-אינטרנט אקספלורר: 147 מגה מכמות הזיכרון.

-פיירפוקס: 84 מגה מכמות הזיכרון.

ועכשיו נעזוב לרגע את הנתונים ונגיע לתאכלס ,

כשאני משתמש באינטרנט אקספלורר אני מרגיש שהוא לוקח יותר משאבים גם בלי לעשות בדיקה.

אני לא יודע מה איתך , אבל כשאני משתמש בפיירפוקס אז אני מרגיש שהכל 'רץ' יותר מהר.

בנוסף לכך , אני מחזק את דבריו של-DXT

האתרים עולים הרבה יותר מהר בו, הוא תופס פחות זכרון מIE (הזכרון של IE מתנפח לממדים לא ריאליים לאחר שימוש ממושך). מבחינת פרצות אבטחה, בפיירפוקס הפרצות שכן מתגלות מתוקנות מהר מאד (אחד מיתרונותיו של הקוד הפתוח).

השועל אולי קרס אצלי פעם אחת בחיים, ובאופן כללי הוא קורס הרבה הרבה פחות מהאקספלורר.

הוא מאד "לייט" כלומר בא עם קצת פ'יצרים אבל אלה שהוא כן בא איתם הם פשוט מעולים (למשל הטאבים וכו') ומה שרוצים להוסיף אפשר בקלות להוריד.

לגבי האתרים שלא נראים טוב בו, זה האתרים שלא לפי התקן, לא הדפדפן.

וכן, תמיד כיף שיש חלופה איחותית למוצר השולט מבית מיקרוסופט. מעניין מה הסקרים האחרונים לגבי נתוני השימוש בדפדפנים אומרים.. אני כבר מתערב על נגיסה משמעותית יותר בנתח של IE :xyxthumbs:

אני חייב לציין שפיצ'ר הטאבים פשוט מעולה , זה גם לדעתי בין החסרונות הגדולים מאוד של אינטרנט אקספלורר.

פורסם

הכמות זיכרון שאתה אומר קצת יותר הגניות מזה שהקודם אמר :)'

עריכה - אצלי עם 10 חלונות IE כבר עבר את ה100, הגיע ל105 (10 חלונות של וואלה).

אין לי יותר פיירפוקס אז שם אני לא בטוח, אבל מקסטון לקח רק 45 עם 10 חלונות של וואלה...

מה שכן מקסטון חוסם לי אוטומטית את כל הפרסומות בוואלה, אז זה לבד אמור להוריד את זה באיזה 10, בוא נגיד 55 עם זה לא היה מוריד פרסומות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים