עבור לתוכן

שאלה בקשר למוצר שמחבר מחשבים דרך החשמל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אבא שלי קבלן ויש לו מנהל עבודה שהוא גם חשמלאי אז הוא יסדר את זה בשמחה

אבל 1400 שקל רק הHOMEPLUG וגם צריך לקנות סוויץ'

כמה סוויץ' עולה?

• תגובות 33
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סוויץ עולה 150-200

ראוטר משולב סוויץ עולה 250-300

פורסם
  • מחבר

נראה לכם שכדאי לי לעשות רשת עם החשמל הזה וסוויץ' במקום שני אינטרנט? כי בזה של ה1.5 מגה בקושי משתמשים

פורסם

תגידו חייבים לעשות את זה עם סוויטצ' או שאפשר לעשות את זה בעזרת שני כרטיסי רשת אצל המחשב השרת ?

פורסם

אפשר עם 2 כרטיסי רשת אבל זה אומר שיש תלות במחשב בו שני כרטיסי הרשת.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שהמחשב עם שני כרטיסי הרשת תמיד חייב להיות פועל נכון?

אבל בעיקרון אפשר לקבוע בביוס נראה לי שהכרטיס רשת תמיד יפעל כמו שאפשר לעשות שהלד של העכבר האופטי תמיד יפעל....

בעיקרון הכי טוב עם סוויץ'...

פורסם

זה שהכרטיס רשת ממשיך לפעול לא אומר שהוא ממשיך לבצע עבודה.

אין שום אפשרות להגדיר Bridge בין שני כרטיסי רשת שיפעל גם כשהמחשב מכובה, שום אופציה בביוס לא תאפשר לך את זה.

בשביל שיהיה אינטרנט זה עם שני הכרטיסי רשת חייב להגדיר Bridge בוינדוס והיות דלוק.

פורסם

אתה גם יכול לבדוק עוד חלופות חוץ מהשיטה החשמלית...

בכל מקרה לא שווה (בשום צורה) להיות מחובר פעמיים!?! לאינטרנט... ו1.5 מגה יכול להספיק לשניכם, לא צריך 3...

אני מציע לך בכל מקרה לעשות רשת בין המחשבים...

מה המרחק הפיזי בין המחשבים?

יכול להיות שעדיף לך רשת פשוטה עם כבלים... או אלחוטית...

ובכל מקרה עדיף עם switch\router כדי שהמחשבים לא יהיו תלויים אחד בשני!

אני משוכנע שאתה יכול לצאת מזה עם פחות מ1000 שקל, שלא לדבר על 1400...

500 שקל זה מספיק ל20 מטר (אפילו יותר) של כבלים לחיבור המחשבים ולrouter/switch, מקסימום אתה צריך להוסיף קצת כסף לכרטיס רשת במחשב אם הוא מחובר דרך USB ולא דרך כרטיס רשת (ברגע זה, כלומר עכשיו הוא עם מודם USB)

לא רוצה כבלים, אתה יכול אלחוטי - זה יעלה לך קצת יותר אבל עדיין יכול לצאת יותר זול מדרך רשת החשמל, תבדוק את הנושא!

דרך אגב - אתה כן יכול (תלוי בלוח אם) לשלוט על מחשב אחד דרך השני (לא משנה איך הם מחוברים), כלומר להדליק ולכבות אותו...

זה אומר שבמקרה שאתה מוותר על router/switch אתה עדיין יכול להדליק את המחשב של אחיך (נגיד שהוא מחובר לאינטרנט) דרך המחשב שלך באמצע הלילה בלי לגשת לשם פיזית ולכבות אותו שאתה מסיים... מה שכן אתה חייב לוודע שלוח האם שלך תומך בזה (זה גם רק בתיאוריה, אף פעם לא ניסיתי את זה או ראיתי את זה פועל, אבל ראיתי את הפונקציות שמאפשרות את זה... מה שצריך בעצם זה שהמחשב שלך יוכל להידלק על ידי אות מהכרטיס רשת, כי לסגור דרך הרשת windows יכול בכל מקרה)

פורסם

אבא שלי קבלן ויש לו מנהל עבודה שהוא גם חשמלאי אז הוא יסדר את זה בשמחה

אבל 1400 שקל רק הHOMEPLUG וגם צריך לקנות סוויץ'

כמה סוויץ' עולה?

1400 שקל, זה נתב אלחוטי + 4 כרטיסי רשת אלחוטיים. ובנוסף לזה רק שתדע שאי אפשר שני homeplug על אותה פאזה, כך שזה עוד יותר מסבך תעיניין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי חישבתי היום את העסק ואם אני מחבר את המחשבים ומעלה את האינטרנט ל2 מגה וחצי זה ישתלם רק אחרי שנתיים+-

ואם אני נשאר עם האינטרנט שלי (2 מגה) ועושה את זה זה ישתלם רק אחרי שנה וחודש......

אם אני נשאר עם האינטרנט של אחי (מגה וחצי) זה ישתלם רק אחרי 10 חודשים +-

ואי אפשר לדעת אולי אח שלי יעזוב את הבית עוד חצי שנה (הוא עובד בתל אביב)

אז לא נראה לי זה שווה

אולי הכי טוב לקנות ראוטר וזהו אבל הבעיה היא שזה די סיבוך להעביר כבל רשת דרך מערכת הכבלים או משהו כזה כי החדרים די רחוקים וזה....

פורסם

חישבת לפי 1400 שקל?

אם כן הגזמת, עדיף אלחוטי, זה יצא הרבה יותר זול... (זה במקרה שאתה לא רוצה כבלים, שזה יצא עוד הרבה יותר זול)

פורסם
  • מחבר

1550 יחד עם סוויץ'

אלחוטי לא טוב כי החדר שלי ממד אז לא קולט טוב

ניסיתי כבר

פורסם

1550 יחד עם סוויץ'

אלחוטי לא טוב כי החדר שלי ממד אז לא קולט טוב

ניסיתי כבר

אז עם כבלים זה יכול לצאת לך איזה 500 600 שקל.

וזה יותר קל להעביר כבלים משאתה חושב.

אתה קונה את הדברים הלבנים הקטנים האלה שמחזיקים חוטים ליד קירות, אז מותח את הכבלים במסדרונות בפינה העליונה.

כדי לשים את הנתב באמצע כדי למנוע LAG כיוון שנוצר Latency קטן בשימוש בכבלים, איך אם הנתב יהיה באמצע הוא יהיה קטן מאוד (פחות מ10ms) וזה אם המרחק בין החדרים ממש גדול.

פורסם

אפשר עם 2 כרטיסי רשת אבל זה אומר שיש תלות במחשב בו שני כרטיסי הרשת.

התלות היא רק אם המחשב השרת פתוח ומחובר לאנטרנט ?

אם כן אז בסדר, כי אני אף פעם לא מכבה אותו...

הממ ואפשר לעשות רשת כזאת גם עם אדף הגדרת האנטרנט (משהו כזה) שמובנה בווינדוז או רק דרך המדריך שבסטיקי ?

אגב יש איזשהי דרך לבדוק אם שני שקעים הם על אותה פאזה ?

פורסם

כן, זו התלות.

מה זה אומר אם אפשר לעשות רשת דרך windows... אין דרך אחרת!

אם התכוונת לשאלה "האם אני צריך תוכנה מיוחדת או משהו" אז התשובה היא לא, זה קל מאוד להגדיר לבד ושתתקין את הרשת אני אישית יכתוב לך את השלבים לעשיית רשת :)

ולמיטב ידיעתי לא בלי חשמלאי

עריכה - http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=44963.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים