עבור לתוכן

שאלה בקשר למוצר שמחבר מחשבים דרך החשמל

Featured Replies

פורסם

אהלן קראתי את הביקרות על המכשיר של MSI שמחבר בין מחשבים

אבל לא הבנתי כל כך איך מחברים את המחשבים לאינטרנט וכו'

האם זה ככה:

אינטרנט ---> מחשב שלי ---> HOME PLUG ---> חשמל ---> HOME PLUG בחדר אחר ---> מחשב של מישהו אחר

??

ואיפה משיגים את זה(את המכשיר) ?

  • תגובות 33
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן, אפשר לומר שהתאור שלך לדרך חיבור הרשת עם אינטרנט נכון. בשביל להוסיף אינטרנט לרשת כזו אתה צריך או לקנות נתב חיצוני (ומספר מכשירי HomePlug כמספר המחשבים+הנתב), או פשוט לחבר את האינטרנט לאחד המחשבים ולשתף את האינטרנט בעזרת הווינדוס.

את המכשירים ניתן למצוא במספר חנויות מחשבים, כמו KSP, ZigZag, Ivory וכו'...

פורסם
  • מחבר

בדרך החיבור שהצגתי התכוונתי שבמחשב שלי יהיו שני כרטיסי רשת ואני אהיה המחשב שמחבר את כולם לאיניטרנט

אז אם זה ככה נראה לי שאני אקנה שתיים כאלו ואעשה את זה

כי כרגע בבית לי יש אינטרנט 2 מגה ולאחי 1.5 וזהסתם בזבזני

אז אולי נעשה ביחד 3 מגה ואת החביור הזה

פורסם

אחי אחלה כתבה על ה HomePlug , :yelclap:

אבל לא הבנתי בדיוק איך מחברים נתב , ???????????????????????????????????

תודה!

פורסם

את אחד השקעים (מתאמים) מחברים לחיבור רגיל בנתב ואת המודם מחברים לחיבור WAN בנתב.

פורסם

תודה .

פורסם
  • מחבר

יעני ככה -

מחשב

\

אינטרנט --> סוויץ'

/

מכשיר רשת חמשל - - -> חשמל - - - > מכשיר רשת חשמל שני - - - > מחשב שני

פורסם

אני מקווה שאתה מודע לזאת, ששני השקעים צריכים לשבת על אותה פאזה אחרת המכשיר הזה לא עובד.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע קראתי בכתבה

אבל אפשר להביא חמלאי שיסדר את הפאזות וזה.....

אני לאדע אם לקנות או לא....

זה אמין?

והסרטוט שעשיתי הוא ככה יעני בטוח?

פורסם

לא תמיד אפשר "לסדר" את הפאזות, זה מאד תלוי בחלוקת עומסים ובמוליכים שיש לך בבית, עדיף לא לבנות על זה.

הסירטוט שלך ממש לא ברור

פורסם
  • מחבר

מה לא ברור?

אני מחבר את המודם של האינטרנט לסוויץ'

הסוויץ' מתחבר למחשב שלי וגם לHOME PLUG

הHOME PLUG שמחובר למודם נכנס לחשמל

מחברים עוד HOME PLUG בחדר אחר

ואליו מחברים משחב אחר

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

לא תמיד אפשר "לסדר" את הפאזות, זה מאד תלוי בחלוקת עומסים ובמוליכים שיש לך בבית, עדיף לא לבנות על זה.

הסירטוט שלך ממש לא ברור

מורן, זה אמור להיות אפשרי ב-100% לסדר את הפאזות. כל עוד מדובר בחשמלאי מוסמך כמובן ולא באיזה "חבר" ש-"מבין" בחשמל.

ד"א, חברת החשמל אינה עושה שירותים כאלה. כבר ביררנו את הנושא הזה איתם. כך שרק חשמלאי יכול לסדר פאזות בבית.

פורסם
  • מחבר

אם זה כל כך פשוט לסדר את הרשת הזאת

נראה לי שאני אדבר עם אבא שלי ואגיד לו שיותר משתלם לעשות אחד של 2.5 מגה במקום אחד 2 מגה ואחד 1.5

כי גם ככה אח שלי בקושי משתמש באינטרנט שלו

אז למעשה לי יהיה 2.5 במקום 2

יאי

פורסם

מורן, זה אמור להיות אפשרי ב-100% לסדר את הפאזות. כל עוד מדובר בחשמלאי מוסמך כמובן ולא באיזה "חבר" ש-"מבין" בחשמל.

ד"א, חברת החשמל אינה עושה שירותים כאלה. כבר ביררנו את הנושא הזה איתם. כך שרק חשמלאי יכול לסדר פאזות בבית.

זה נכון שחשמלאי מוסמך בלבד יכול לעשות את זה אבל זה לא תמיד אפשרי בגלל חלוקת עומסים. תלת פאזי מורכב מ-3 פאזות שכל אחת יכולה לתת עד 25A.

החלוקה בין שלושת הפזאות היא לפי עומסים. לדוגמא לא שמים 3 מזגנים על אותה פאזה כי הם יעברו יחד את ה-25A ויפלו את החשמל.

נוצרת בעיה כאשר על המוליכים העוברים מהארון הראשי לשקע של המחשב מתחברים עוד מכשירים בדרך, אשר חלקם צורכים זרם גבוה.

במצב כזה לדוגמא של 3 מחשבים שעל מוליך של אחד עוברת המכונת כביסה (שצורכת כ-10A), על השני מזגן מרכזי חזק (10-15A) ועל השלישי תנור חימום רגיל של 2000W (בערך 10A) פשוט אין אפשרות לשים את כולם על אותה פאזה.

החלוקה בין הפאזות חייבת להיות חלוקת עומסים שווה, לכן לא בכל בית אפשר לעשות חלוקת פאזות אחרת.

השחלת מוליכים נוספים בתוך התעלות גם יכולה ליצור בעיה ככה שגם זה לא תמיד פיתרון מושלם.

בהנחה שהחשמל בבית תוכנן כמו שצריך (ולא משהו טיפשי כמו פאזה לכל קומה) אפשר יהיה לסדר שכל המחשבים ישבו על אותה פאזה.

כדאי לך לבדוק אם אפשר ובמידה ואפשר להעביר את כל השקעים לאותה פאזה לפני שאתה משלם כסף על ציוד שאחרי זה לא בטוח יתאים לך.

Rule The Pc - הסירטוט שלך נכון

פורסם

כדאי לך לבדוק אם אפשר ובמידה ואפשר להעביר את כל השקעים לאותה פאזה לפני שאתה משלם כסף על ציוד שאחרי זה לא בטוח יתאים לך.

וגם כדאי לברר כמה יעלה העניין של החשמלאי, כי משום מה נראה לי שגם אם זה יהיה אפשרי, זה יעלה הרבה כסף. לכן לי זה נראה כמו פתרון מאוד לא כדאי, במחיר שמשלמים על הHomePlug ועל החשמלאי, אפשר בכיף לקנות ציוד אלחוטי ולחבר את כל המחשבים אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים