עבור לתוכן

האם מארזי ATX ישארו עוד הרבה זמן או שיש דיבור על סטנדרט חדש?

Featured Replies

פורסם

משום מה אני תקוע בבחירת המארז החדש למפרט שלי וזה מעקב את ההזמנה שלי :kopfpatsch:

בא לי נורא מארז סטייל G5 ואני התחלתי להסתכל על ה - Antec P160

לפני שאני משתגע לגמרי ושם 940 ש"ח על מארז, רציתי לשאול אם אני יכול להניח שזה מארז שישרת אותי כמה שנים טובות (3 שנים פלוס) או שמדברים כבר על סטנדרט חדש (BTX?) ובשדרוג הבא הלוח אם כבר לא יתאים

תודה

פורסם

940 שקל למארז זה באמת די הרבה. BTX מתקרב אלינו, אבל עדיין לא ממש בדלת. אני מניח שזה תלוי במחשב שלך ומתי אתה חושב להחליף את הלוח אם, מעבד וזיכרון שלו. שתדע שיש כבר היום את ה CoolerMaster Stacker שהוא BTX ויש לו מלא פיצ'רים נחמדים כמו 11 מקומות לכונני 5.25 אינץ', מלא מאווררים ואפשרות לשים שני ספקי כוח שיעבדו ביחד...

פורסם

לפי איך שזה נראה כעת החברות הראשונות שיציעו מארזי BTX יהיו חברות המחשבים Dell, Compaq ואחרות. היינו, 'מחשבי OEM' כפי שאוהבים לקרוא להם.

כבר עכשיו Dell מציעה דגם אחד מבין כל הדגמים שלה שהמארז שלו הוא מארז BTX. סביר להניח שנראה יותר דגמים כאלה לקראת תחילת 2005.

אבל!

לדעתי מי שמרכיב מחשב לבד ובעצמו אין לו מה לדאוג כל-כך כי עושה רושם שפרט ל-OEM החברות אשר מייצרות מארזים למחשב ממשיכות להתמקד אך ורק ב-ATX כשרק מעטות מהן הציעו מארזי BTX בתערוכת Computex Taiwan 2004. יתרה מזאת, AMD לא ממהרת לעבור ל-BTX כך שרק איטל דוחפת את המעבר. נכון שאינטל מוכרת יותר מעבדים בשוק העולמי אבל ל-AMD יש לא מעט כוח וכל עוד היא לא תעבור ל-BTX תמשיך לראות הרבה מארזי ATX מיוצרים ומפותחים.

לדעתי לקראת אמצע-סוף 2005 BTX יחדור לשוק חזק יותר אבל עדיין לא ביחס של 50-50.

אם אתה מתכנן לרכוש מחשב עכשיו אתה יכול לרכוש מארז ATX ללא חשש. ל-BTX תגיע [אולי] כשתקנה מחשב חדש עוד 3 שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים