עבור לתוכן

זה רק אני, או שנוצר פה זן חדש של מפלצות?

Featured Replies

פורסם

הייתכן כי האתר עשה פעולה הפוכה מזו שהוא רצה לעשות, ובמקום להעשיר ולהשכיל את הישראלי הלא מבין, הוא הפך אותו לדביל שמנסה לעשות אובר קלוק כשהוא אפילו לא יודע מה זה אובר קלוק? שקונה מחשב בלי שיקולים אישיים, אלא על סמך שיקולים של מביני העניין, ובכך בעצם עושה רכישה שלא מתאימה לצרכים שלו? כי משום מה, הולכים ומתרבים האנשים שנכנסים למקום לא להם, כי ישנה הלגיטימציה להכנס אליהם, למרות כל תוויות האזהרה.

אני באמת רוצה לראות מה דעתכם בעניין זה, כי אני חושב שמתחיל להווצר פה נזק חמור למדי, ומצד שני, אולי זה רק אני.

פורסם

האחריות נמצאתם ע"י המשתמש, אנחנו לא דוחפים אף אחד לשום מקום.

אנו מנסים לעורר מודעות.. וקנייה נכונה. לא דוחפים לאף אחד משוה שגדול עליו, בידיוק להיפך.

אם אתה לוקח כדוגמא את warrez2002. אתה טועה, זהו בחור באמת מבלי לפגוע שלא יודע באמת מה הוא עושה בחיים שלו, ולמרות שמזהירים אותו ומעירים לו..

הוא בשלו.

לעומת זאת אם אתה מדבר, על מודינג?..

ועל גל הניוביס באתר.. אני די שמח שזה קרה וקורה, אנשים מתחילים ומנסים, זה תחום מאו דמושך אחרי הכל.

אבל בכל זאת, אם הם היו מגלים קצת יותר חוש עצמאות וקצת מוטיבציה לחפש ולדלות מידע בעצמם ולבוא לפה לואח"כ מכן ולשאול היה הרבה יותר נחמד.

פורסם

חחחחחחחח...זה רק אתה, כל מי שנכנס לפה יודע למה הוא נכנס ;)

פורסם
  • מחבר

ברור שאנחנו לא דוחפים אף אחד לשום מקום, אבל ניובי שמגיע לאתר ורואה מה הולך מימינו ומשמאלו ורוצה להיות חלק מזה, אבל עם כל הרצון הטוב והמשיכה שלו, הוא לא היה רגיל עד עכשיו ללמוד דברים בעצמו, מנסה דברים ודופק אותם. ובמובן מסויים, זה אשמת כולנו.

ברור שאנחנו לא אחראים ישירים, אבל גם אם זה רק בעקיפין, אפילו מאוד בעקיפין, האחריות עדיין עלינו.

אתה לא חושב?

פורסם

אם כך, אתה מפספס את כל מטרת קיומו של האתר [או החלק הספציפי הקשור במודינג].

אם, כפי שאתה אומר, מישהו בא ורואה את זה מימינו ומשמאלו ורוצה לקחת חלק ודופק הכל, בשום פנים האחריות לא מוטלת עלינו, לא במישרין ולא בעקיפין.

למה?

כי אם מישהו אכן נהג כך, אזי הראיה שלו מצומצמת ביותר, שכן, אם הוא היה מסתכל ימינה ושמאלה יותר טוב, הוא היה רואה שזוהי קהילה פתוחה שנועדה לעזור לאנשים בדיוק כמוהו.

הקהילה פתוחה ומציעה את שרותיה לכל, ללא תמורה.

זוהי בחירתו של הפרט אם להשתמש בשרותים אלו אל לפסוח עליהם ולעשות מה שהוא רוצה בעצמו.

אני לא חושב שצריך להאשים דווקא את מי שהביא את כל העניין לתודעת הציבור ב"פשלות" של אנשים אחרים....

פורסם

ממממ...אתה צודק אבל מי שבא לפה, מחפש דעות של אנשים ועצות מאנשים שמבינים .אחרי הכל למה כולנו באים לפה,ללמוד קצת יותר , מלקנות משחקים וסתם להוריד שרים..אתה חושב שמיהו שיודע שהוא לא יכול, ינסה סתם?! תשאל פה מישהו נראה כמה תמצא כאלה... ::)

פורסם

אתה לא יכול להאשים קהילה בצרות מוחין של "אזרחיה". אותו אדם שלא טורח לבדוק מכל וכל מה הוא עושה, זהו הטיפוס שיעשה את אותן טעויות שוב ושוב מעצם היותו אותו אינדוידואל ולא מעצם ה"דחיפה" של הקהילה. אם זה לא בתחום הזה אז בתחום אחר בו ימצא עיניין. העולם בימינו פתוח מאוד ויש נגישות שלא תיאמן לכל סוג של מידע - האחריות על השימוש במידע ועל תוצאותיו מוטלות בסופו של היום על הפרט.

לכל שאלה תשובה - תלוי מה אתה עושה אם אותה תשובה ולאן אתה לוקח את העיצה שנתנו לך...

פורסם
  • מחבר

מינימייזר,

ואולי הטעות הייתה להביא את זה לתודעת הציבור?

אני לא מערער על הקיום של האתר, אני מאושר עד הגג שהוא קיים, והוא עזר לי לגלות מיליון דברים, ולהעביר עשרות שעות.

פשוט... אני מרגיש כאילו קהל שלם שלא בקיא מספיק, שלא נועד להיות בקיא מספיק, לפחות לא לכמות כזו בטווח זמן קצר יחסית, נחשף לזה, ועושה עם זה את מה שלא אמורים לעשות עם זה.

אני לא מנסה למצוא פה אשמים, אני לא מנסה למגר את זה, בהנחה וזה קיים מחוץ לראש שלי, אני בסך הכל רוצה לראות את הנקודת מבט שלכם. אז אני מתנצל שוב ;D

פורסם
  • מחבר

huber, אין ספק, אתה צודק.

תודה שהארת את עיניי :)

פורסם

אם אפשר?

אני רוצה להגיד מספר דברים, גם לגבי אלה שלא מוכנים למידע כביכול .. ואלה שעושים טעיות ילמדו.. וימשיכו ללמוד.

אני וזכ ראת עצמי לפני שלוש שנים אותו הדב,ר אבל לי לא היתה הבחירה, (ווי אינ מתחיל להשמע כמו אבא לשי ואני רק בין 16)..

..נאלצתי להתמודד עם החומר בחו"ל.. אם זאת להם יש אותנו פה, בכדי לספק להם את המידע אותו הם רוצים לדעת.

ואני שמח שזה קורה.. אני מאוד שמח, אני רוא האת האתר מגשים את מטרתו.. מגדל קהילה .. מפתח אותה ומרחיב את הנגישות של הציבור.

בכל קהילה יש את המבינים פחות ואת המסטרים, ככה זה יה מאז ומעולם. ואינ חושב עכשיו כשחלק מהמסטרים רואים כמה אנשים צעירים ולא מנוסים יש.. הם מתחילים לפחד..., אני אומר תפסו עמדה ותעזרו, כי ביום מן הימים גם הם יהיו במקום שלכם, כפי שאתם בעצמכם הייתם במקומם.

פורסם

פששששש...נאום יפה :D

פורסם

אני רוצה להגיד שאתם מאוד עזרתם לי מבחירת חלקים עד מודינג

תודה רבההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה :D :D ;):)

פורסם

אני רוצה לברך את האתר על פיתוח הקהילה, ואולי להציע הצעה כתוצאה מהדיעות של כולכם פה,

אולי יש מקום לפתוח נושא חדש שיהיה מקום למתחילים...

ואז יינתן מקום גם לאנשים שרק מתחילים, להינות מהידע העצום שיש פה לאנשים .

כך גם לקהילת הלא מנוסים תנתן האפשרות ללמוד ולהתפתח ובמקביל הם גם ייראו וילמדו מההודעות של הנושאים ל"מתקדמים".

פורסם

הבנתי את הפואנטה!

מעכשיו אני ינסה לעסוף מידע ואז לעשות שיקולים אישיים כדיי לא להכינס ללפניקה מיותרת!

אני פשוט אלמד!

אבל אני מכווה שאנשים כמו E@PTOM יעזרו לי כאשר אני יצרתך ולא יצחקו אליי!

פורסם

הבנתי את הפואנטה!

מעכשיו אני ינסה לעסוף מידע ואז לעשות שיקולים אישיים כדיי לא להכינס ללפניקה מיותרת!

אני פשוט אלמד!

אבל אני מכווה שאנשים כמו E@PTOM יעזרו לי כאשר אני יצרתך ולא יצחקו אליי!

אף אחד לא צחק עליך בהתחלה!

מי שלא לומד למרות הרצון הטוב - אולי צריך להבין את הרמז...

אתה רק משתולל ללא מטרה ולא לוקח לתשומת ליבך את העיצות שבאות מרצון טוב של אנשים בפורום. אז תנסה לבדוק מה לא בסדר אצלך לפני שאתה מפנה אצבע מאשימה כלפי אנשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים