עבור לתוכן

רשת ביתית 3 מחשבים, בזול

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי עוד מחשב וכעת יש לי 3 מחשבים.

אני רוצה לחבר את כל השלושה ברשת ולשתף אינטרנט. בינתיים עוד לא קיבלתי את המחשב השלישי ושני מחשבים מחוברים בכבל מוצלב והכל טוב ויפה,

אבל המחשב השלישי הולך להיות די רחוק משאר המחשבים וזה יהיה די מסורבל להעביר עוד כבל בכל הבית.

הבנתי שרשת אלחוטית (ראוטר + 3 כרטיסים אלוחטיים) תעלה לי בערך 1000 ש"ח.

אני מחפש פתרון אחר במחיר יותר זול

האם זה אפשרי?

תודה מראש

פורסם

אתה צריך רק ראוטר אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי אחד. תחבר את השניים האחרים ישירות לראוטר עם כבל רשת.

פורסם
  • מחבר

זה אפשרי בכלל? בכל דגם של ראוטר אלחוטי או שרק במסויימים?

ראוטר עולה בערך 800 ש"ח אם אני לא טועה, שזה עדיין יקר...

והאם כך אני אוכל להשתמש באימיול ותוכנות בסגנון על המחשב שמחובר ישירות בכבל לראוטר, בלי שזה יגרום לי להתנתקויות?

עוד שאלה,

מה ההבדל בין WIRELESS ROUTER ל WIRELESS ACCESS POINT

תודה מראש חברים

פורסם

זה אפשרי בכל נתב (ראוטר) אלחוטי

נתב אלחוטי עם 802.11b מתחיל מכ400 שקל, ועם 802.11g מתחיל מכ500 שקל, לא 800

אתה יכול לקנות גם באנדל של כרטיס ונתב, וזה לפעמים יוצא יותר זול, רק תבדוק שהכרטיס הוא לא pc card - כרטיס לניידים

יש נתבים עם בעיות של התנתקויות ויש כאלה בלי, d-link ידועים בבעיות כאלה למשל

access point עושה רק חיבור בין רשת קווית לאלחוטית. ראוטר אלחוטי מוסיף על זה את הפונקציות של ראוטר - חיבור לאינטרנט של המחשבים (כולל חיוג, פיירוול, ועוד דברים), ובד"כ גם נוסף בראוטר אלחוטי סוויץ' מובנה - כדי שתוכל לחבר יותר ממכשיר אחד אליו בצורה קווית, בד"כ זה עד 4 (בAP בד"כ אין סוויץ' מובנה, יש לו רק כניסה אחת לחיבור לרשת)

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מחבר מחשב אחד בצורה קווית לראוטר זה עדיין יכול לגרום להתנתקויות בגלל אימיול וכאלה?

אני צריך שמישהו יגיד לי מה הכי משתלם לי.

המחשב השלישי שלי ממוקם בצד השני של הבית, ה-2 הראשונים מחוברים פיזית עם כבל.

מה ההבדל בין 802.11b ל 820.11g?

ומה זה באנדל של כרטיס ונתב?

מצטער שאני שואל כ"כ הרבה שאלות, זה פשוט לא התחום שלי...

שאלה אחרונה, מה אתם חושבים על המוצר הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_951&products_id=5192

אני מזכיר, הרשת מיועדת אך ורק לשיתוף אינטרנט ומדפסת.

פורסם

ההתנתקויות לא קשורות לאיך אתה מחבר את המחשב, מה שיתנתק הוא החיבור לאינטרנט, וזה יקרה גם עם חיבור קווי. יש נתבים שלא עומדים בעומס של האימיול, פשוט אל תקנה נתב עם בעיית ניתוקים ידועה

מה הכי משתלם כבר נאמר לך, לקנות נתב ולחבר אליו שני מחשבים עם כבל רשת, ואת השלישי באלחוט

802.11g - 54Mb/s

802.11b - 11Mb/s

זה בביטים ולא בבייטים, צריך לחלק ב8 בשביל לקבל בייטים, וזו המהירות של הקשר האלחוטי

הb יספיק לך אם אתה צריך רק שיתוף אינטרנט ומדפסות. אם אתה צריך שיתוף קבצים, אתה צריך g

באנדל (bundle) - שני מוצרים שבאים ביחד במחיר שלפעמים מוזל יותר מהמחיר המקורי של שניהם בנפרד

המוצר שהבאת זה HPNA - רשת על קווי החשמל

פורסם
  • מחבר

ידוע לי שזאת רשת על קווי חשמל, אבל האם היא מומלצת?

אבל אם אתה אומר שראוטר יעלה לי בערך 400-500 ש"ח אז כבר יותר משתלם לקנות ראוטר וזהו

פורסם

אני שמעתי על כל מיני בעיות עם רשת על החשמל, ולמרות שזה לא מניסיון אישי (יש לי ניסיון עם אלחוט), נראה לי שאלחוט יותר אמין

המוצר של הHPNA גם נותן לך חיבור בין שתי נקודות בלבד, מה שaccess point היה עושה, ואז אפשר פשוט לקחת AP+כרטיס אלחוטי, מה שיפעל בדיוק כמו החיבור שלך היום, רק באלחוט (לחבר את הAP למחשב שמשתף היום אינטרנט). בדקתי בזאפ, AP מתחיל מ330 שקל, כרטיס אלחוטי מתחיל מ200 שקל, זה גם יוצא יותר זול

אגב, שכחתי לשאול - איזה מודם יש לך? במקרה שאתה קונה נתב אתה תצטרך מודם רשת

פורסם
  • מחבר

יש לי מודם ALCATEL Speed Touch Home ישן וטוב.

במידה ואני בוחר ב Wireless Router, אני מניח שאפשר להגביל מהירות לכל מחשב בנפרד, נכון? (לא ממש בא לי להתחלק שווה בשווה עם אחותי) ;D

בדקתי בזאפ, AP מתחיל מ330 שקל, כרטיס אלחוטי מתחיל מ200 שקל, זה גם יוצא יותר זול

אמרת שראוטר יעלה לי 500 ש"ח בערך, ומישהו אמר לי שכל ראוטר מגיע עם כרטיס רשת אחד, או שהכל שקרים... אם זה נכון אז זה לא יוצא יותר זול

פורסם

המודם יתאים

אם אתה רוצה להגביל מהירות, אתה תצטרך להתקין תוכנה מתאימה בכל מחשב

אחרת, כל מחשב צורך כמה שהוא מבקש ללא הגבלה, וללא חלוקה כלשהי

אמרתי שראוטר אלחוטי עם 802.11b מתחיל מ400 שקל, אבל AP, שזה פחות מראוטר, מתחיל מ330 שקל

וראוטר שתומך ב802.11g מתחיל מ500 שקל

אתה יכול לקחת AP+כרטיס, שניהם תומכים בb, יוצא 530 שקל

ואף ראוטר לא מגיע עם כרטיס, אלא אם אתה קונה באנדל

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שאלה אחרונה וחביבה

איזו חברה מומלצת לראוטרים אלחוטיים ולכרטיסי רשת אלחוטיים?

פורסם

יש את edimax, שהיא מאוד נפוצה בארץ (ועם מחירים סבירים) ויש את linksys/3com, שגם ראיתי שדי נמכרות בארץ, אבל הם יותר יקרות

יש עוד חברות, אבל אלה הנפוצות בארץ, ולמוצרים של d-link, שהיא גם מאוד נפוצה, יש יותר מדי בעיות של התנתקות\סנכרון ממה ששמעתי

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה רבה לך McFly ידידי

עזרת לי מאוד :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים