עבור לתוכן

משחק רב משתמשים של המאה ה21

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

אני נורא שמח לרשום כאן היום, במיוחד שזאת ההודעה הראשונה שלי כאן! :hi: :hi: :yelclap: :yelclap:

חברה תקשיבו, יש לי רעיון שאותו אני מפתח עם קבוצה קטנה ונבחרת של אנשים במהלך השנתיים האחרונות ואני צריך את הדיעות שלכם בנידון ואם תרצו לתת יד בפרויקט, אז מה יכול להיות טוב יותר?

הרעיון בקצרה הנו פשוט מאוד; ליצור משחק מרובה משתמשים - כזה שיוכלו לשחק בו אלפי שחקנים בו זמנית, ביקום עצום והטריק הוא שיהיה בו אין סוף אפשרויות.

ועכשיו נרחיב קצת.

במהלך השנתיים האחרונות עמלנו אני וחבריי בפיתוח הרעיון: איך אפשר ליצור מחשק עם אין סוף אפשרויות? וגילינו שאפשר ויש לנו את התאוריה רשומה, אבל הבעיה היא היישום של זה. כי מה שאני מתכוון זה הגדרת מציאות למחשב, וזה אמור להיות מוגדר מכל בחינה: גם תכנותית, גם מתמטית, גם פיזיקלית וכו.

התוצאה תהייה מעניינת: לדוגמה העולם לעולם לא יגמר. תמיד יהיו מקומות חדשים. תהייה אינטראקציה מלאה עם כל סביבה וחפץ וזה לא יפעל לפי החוקים המוגדרים מראש אלא מהיגיון של המחשב שיקבל מההגדרה של המציאות.

זהו המשחק הרב משתמשים של המאה ה21. היקום כבר מוכן, ישנם בסביבות 130 גזעים ויותר מחצי מיליון שנה של עלילות.

במשחק הזה תוכלו להיות כל מה שרציתם ולעשות כל מה שרציתם.

הדבר הנוסף שטוב בו הוא שהשחקנים, אתם לעתיד, הם אלה שיעצבו את היקום לפי איך שבא לכם וחוץ מכמה קווי היסטוריה עיקריים, אתם תהיו השולטים במה יקרה ומה לא, ולזה אין גבולות.

מה שאני רוצה מכם הוא לדעת מה אתם חושבים על זה ואם יש כמה אחדים מכם שהם בעלי חזון מספק לראות את הפוטנציאל של זה, גם מהבחינה המשחקית - כי לא ימאס לכם אף פעם, וגם מהבחינה השיווקית - כי לא צריך לפתח הרבה המשכים. (אתם מייצרים את ההמשכים בזמן אמת.) והמשחק לא יגמר לעולם, כי המשחק הזה הוא כמו חיים. אנו חיים עד לרגע בו אנחנו מתים וזה מה שהמשחק הזה הולך לדמות. הוא הולך לדמות חיים מציאותיים ביקום בו הכל אפשרי.)

דבר נוסף שאני רוצה לבקש מכם הוא שאם יש מישהו או מישהי שמרגישים שהם רוצים לקחת חלק מעשיית ההיסטוריה הזאת, אימרו לי, כי לפתח דבר כזה, מה שעדיין לא נעשה מעולם נחשב אומנם לבלתי אפשרי, אבל זה לא. עם הרבה אמונה ומוטיבציה וחשיבה "מחוץ לקופסא" - כמו שאומרים - הכל נהייה אפשרי.

אני כרגע נמצא במשא ומתן עם מספר משקיעים שמוכנים להשקיע סכומים נכבדים בפרויקט הזה אבל קודם הם דורשים תוצאות שאנשים כמוני וכמוכם יכולים להגשים ביחד. ואם נעבוד יחד, נצליח ביחד ועשיית זאת, אנחנו נפרוץ את כל תחום עולם המשחקים לאלף הבא!

פורסם

no offence, היו פה כ"כ הרבה רעיונות גאוניים והרבה יותר פשוטים מזה שאף פעם לא התממשו

אז רק שתדע מראש מה הסיכוי של זה להתממש.

בכל זאת נשמע רעיון יפה.

וברוך הבא לפורום, מקווה שתהנה בשהותך פה  :hi:

פורסם

כמו שאמרת "הרעיון בקצרה הנו פשוט מאוד; ליצור משחק מרובה משתמשים - כזה שיוכלו לשחק בו אלפי שחקנים בו זמנית, ביקום עצום והטריק הוא שיהיה בו אין סוף אפשרויות" ..." הבעיה היא היישום של זה. כי מה שאני מתכוון זה הגדרת מציאות למחשב, וזה אמור להיות מוגדר מכל בחינה: גם תכנותית, גם מתמטית, גם פיזיקלית וכו. "

כל התיכנות הזה מצריך אנשים מקצועיים מהרמה הראשונה שיקדישו לזה המון משאבים על מנת שיגיעו לדבר כזה אם יגיעו ... לא נראה לי שכמה חובבנים יכולו לעשות מה שחברות גדולות לא הצליחו

רק מהבחינה הפיזיקלית לדגומה תקח את המנוע החדש של HL2 ה"Source" שאמור להוות את שיא הטכנולוגיה מבחינת הדמייה פיזיקה במשחקים ועדיין הוא לא מתקרב להיות מציאותי לגמרי

שלא נדבר על כל העבודה הרבה (שנים של פיתוח) שהושקעו עליו... ככה שקודם כל אתה צריך מנוע גרפי שעולה כמה מיליוני דולרים או לבנות אחד שכמו שאמרתי קשה מאוד עוד יותר

לא רוצה להיות הורס שמחות אבל הרעיון הזה נראה לי שאפתני מידי בשביל כמה חובבנים... אפילו בשביל מקצוענים הוא דיי שאפתני במיוחד בגלל שהגימיק העיקרי של המשחק זה הגדרות עולם ראליסטי לחלוטין

אם היתה מוותר על זה או לפחות מתפשר על עולם דמוי ראליסטי נגיד עם המנוע source אז זה היה הרבה הרבה יותר קל

פורסם

ברוך הבא לפורומים

אני לא רוצה להיות הורס שמחות, אבל לי זה נראה שאפתני מאוד גם לחברה גדולה.

ונראה לי שמישהו כבר חשב על זה... על World of Warcraft שמעת?

פורסם

לא הבנתם אותו.

הוא לא אומר שצריך מנוע פוטוריאליסטי ושהכל יהיה 100% מציאותי!

הוא אמר שהיהיו חוקים פיזיקלים קבועים והמחשב יצור את הסביבות כשהו מתבסס על החוקים הקבועים (תקן אותי אם אני טועה).

המשחק שהיה הכי קרוב לזה הוא בלריום ז"ל הישראלי שניסה לבנות עולם שלם במשחק רשת , כזה שממשיך לפעול גם אחרי שאתה מתנתק.

אבל הוא נחשל מסיבות כלכליות.

הרעיון שלך בעצם לא ממש מחדש כלום וזה מאוד בר ביצוע, הבעיה היחידה היא כסף.

עריכה, אולי כסף זה לא הכל:

לדוגמה העולם לעולם לא יגמר. תמיד יהיו מקומות חדשים. תהייה אינטראקציה מלאה עם כל סביבה וחפץ וזה לא יפעל לפי החוקים המוגדרים מראש אלא מהיגיון של המחשב שיקבל מההגדרה של המציאות

זה לא אפשרי כי צריך לאכסן את המשחק על מחשב, אם יש אין סוף שטח ואין סוף "דברים" בעולם, לא יהיה איך לאכסן אותו.

ובכלל, לא הבנתי מה הקטע של אין סוף שטחים זה מאוד לא מציאותי, עדיף הרבה מאוד שטח, כוכב שלם.

ומה עם התפתחות טכנולוגית במשחק, אתה רוצה שזה יהיה מציאותי ושהשחקנים יצרו את ההיסטורי\עלילה של העולם הזה נכון? אז חיבת להיות התפתחות טכנולוגית כל שהיא

פורסם

אתה רוצה שכל היום נשב מול המחשב?

וגם: אפשרי בכלל לעשות דבר שלא נגמר? הרי אחרי כמה זמן כבר יגמרו הדברים לא? ואיך בדיוק אפשרי שהמחשב יצור דברים שהוא לא תוכנת לעשות?

אלא עם כן אתה רוצה לשבת ולתכנת את המשחק לעשות את כל הדברים שאתה רוצה שהוא יעשה ולפי מה שאתה רוצה מהמשחק זה יכח לך כל החיים......

או שלא הבנתי???

פורסם

יש את everquest2.....

וכמובן WOW....

רעיון נחמד ...אבל יכול להיות משעמם....

ובלי מימון של מיליוני דולרים ומפתחים תותחים אין מצב שמישהו יעשה את זה ....

כאילו אפשרי לשבת לבד בבית לבנות את זה

זה יקח כמה שנים טובות ועד שתסיימו יהיו כאלו שישיגו אתכם ... :nixweiss:

הדבר היחיד שאתה יכול לנסות זה לשווק את הרעיון שלך לחברת משחקים גדולה...

כאילו את ה"סיפור" של הגזעים והכל...

לא יודע מה שעשיתם ...

ולקבל על זה איזה פרמיה או בונוסים

לכו לעורך דין או משהו שיפנה לאיזה חברה או פנו לבד לאיזה חברה בארצות הברית

אבל אתם בטח חבורה של בני 12 שהיה להם משעמם בשיעורים...

אז כנראה עכשיו אין לכם הרבה מה לעשות עם הרעיונות שלכם .... חוץ לנסות לפנות לחברות

אבל זה גם יכול להיות כרוך בנסיעה לחול ופגישה עם מנהלי עסקים וכל זה...

דברים בני 12 לא יכולים לעשות

:nixweiss:

פורסם

לכל משחק טוב צריך להיות סוף או איזה נקודת שיא...

המשחק היחידי שיש לו בלי סוף אפשרויות זה החיים.

פורסם

לכל משחק טוב צריך להיות סוף או איזה נקודת שיא...

המשחק היחידי שיש לו בלי סוף אפשרויות זה החיים.

(ל--Sadist_Within) אז לצערך השיגו אותך ברעיון המקורי הזה... ;D

פורסם

מי לעזעזעל ירצה גם ככה "לחיות במחשב"

:lol: :lol: :lol:

אולי בעתיד עם יהיה (ויכול להיות מגניב ) להעביר את ה "נשמה" שלך למחשב...

ואז להמשיך לחיות ככה בתור משהו מופשט... או להיות איזה דמות בעולם וירטואלי...

:xyxthumbs:

אבל זה לפני שמתים.

פורסם

(ל--Sadist_Within) אז לצערך השיגו אותך ברעיון המקורי הזה... ;D

רבותיי !!! אתם שכחתם את "סימס" ?! מה יותר ראליסטי מזה ?? לאכול > עבודה > בית > לישון > לאכול ....

יש לך סביבה מוכרת של שכונה בת 5 בתים, אתה תמיד עייף, רעב לא נח לך, אתה צועק לאלוהים שיעזור (אלוהים בסימס -השחקן) והוא לא עוזר וכל מה שקורה שם זה שהדמות עובדת עובדת ועודבת בשביל לקנות עוד מוצרי מותרות שהיא לא ממש צריכה, זה שאיכות החיים שלה בקרקע זה לא מעניין אף אחד.

תגידו לי יש יותר ריאלי מזה ?!?!!?!?!? :pissed::silly:

פורסם

אני חושב שאיכשהו הבנתי את הכוונה שלו וזה לא ליצור משהו ראליסטי אלה משהו שכל הזמן יעניין את השחקנים...

זה פשוט לקחת את הרעיון של ADND ולייסם אותו על מחשב... הרבה כבר חשבו איך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר אבל כולם נתקלו בקטע שתמיד צריך DM

(Dungeon Master) ככה שבכל מקרה המשחק לא יתפקד לבד...

אבל יש עוד הרבה בעיות עוד מהרעיון...

1. בשביל שיהיה עולם שיבנה את עצמו את חייב בינה מלאכותית שתעשה את זה... בשביל חישובים בסיסים ועם חוקים מוגדרים מראש זה לא צריך להיות קשה מידי... הבעיה היחידית זה שזה פשוט ישכפל את אותם מקומות שוב ושוב (מה שאומר משחק משעמם)... אבל גם לזה יש פיתרון... פשוט להגדיר שטח מוגבל (בצורת עולם עגול) וכל כמה זמן פשוט להוסיף עוד עולם עם חוקים אחרים (למשל: יותר כבידה... או שתי שמשות וכו..) הבעיה בזה שככה המשחק לא יהיה עצמאי לגמרי הוא פשוט ידרוש מעט מאוד עבודה...

2. זה חייב להיות משחק תפקידים ועקב כך אני לא רואה איך בידיוק רמת הטכנולוגיה של העולם תתפתח עם הזמן... כאן שוב אפשר לחזור לרעיון של ריבוי עולומות ובכל עולם יהיו טכנולוגיות אחרות... ככה שהמשתמש יוכל פשוט לבחור תופות זמן שהוא רוצה לשחק בהן ופשוט להישאר באותם סוגים של עולמות... אכן דורש עוד עבודה אבל בו נהיה מצאותיים... בשביל דבר בסדר גודל כזה גם ככה צריך להשקיע הרבה עבודה...

3. הגרפיקה של המשחק... בשביל לשפר את המנוע הגרפי של המשחק (ואני מניח שאם אתה בונה על משחק לטווח כ"כ ארוך אתה תרצה לשפר אותו) יהיה דרוש המון המון עבודה... הצורך להתאים את זה לכל שטח המשחק והשחקנים שקיימים יהיה ממש קשה (אי אפשר לעשות משהו אוטומטי מכיוון שכל גזע יראה שונה עם שיפורי גרפיקה)

4. עלילה... בעולם כזה לא תהיה לך בכלל עלילה... אם לא יהיה שום דבר שיתן סיבה מיוחדת לשחקנים לעשות דברים (חוץ מלהתחזק) צריך כמה עלילות פתוחות שתוכל פשוט לפתח אותם (ולהוסיף חדשות) במהלך המשחק ככה שיהיו לשחקנים יותר אפשרויות (אחד יכול לבחור להיות חייל ולהתקדם בקרירה צבאית... אחר להיות גנב... ואחד אחר שסתם צד לו חיות...) זה גם דבר שרצוי מאוד שיהיה מבחר אדיר בהתחלה והחוכמה זה כל הזמן להוסיף...

5. וכמובן תקציב... להכיל משחק כזה תצטרך המון מחשבים ממש חזקים שיוכלו להכיל את כל המידע הזה וכמובן שכל הזמן תצטרך לשפר ולהוסיף עוד מחשבים... וזה בלי לדבר על הקטע של חיבור של כ"כ הרבה שחקנים בלי שיהיו לאגים מטורפים...

פורסם

בלתי אפשרי.

צריך הרבה מאוד כסף והרבה מאוד כוח אדם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים