עבור לתוכן

על סף ייאוש: לא מצליח להתקין Win98Se

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הקוראים,

הבעיה, אני לא מצליח להתקין מערכת הפעלה חלונות 98 מהדורה שניה.

החומרה שברשותי :

מעבד: P4-3E GHz 800 FSB, L2 cache:1MB, HT, 90nm

לוח: Asus P4C800-E Deluxe

כ.מסך: radeon 9500 64mb

זיכרון: daul 256x2 400Mhz samsung

דיסק קשיח:  WD 10k rpm 36Gb Sata

זה כל החומרה הרלוונטית, אם יש מישהו שחושב שצריך לציין עוד רכיבים, שיגיד ואני אציין.

למה אני רוצה בכלל את 98 ? בגלל שיש כמה משחקים שלא תומכים ב XP ועוד כמה סיבות.

בנוסף, אני רוצה להתקין אחרי כן גם XP , כך שיהיה Bootable choice.

מה סדר הפעולות אשר בו נקטתי עד כה:

פירמוט כונן C ( כונן יחיד חוץ מתקליטורים).

במצב דוס, העתקת תקיית ההתקנה של win98se .

התקנת המערכת הפעלה.

איפה מתרחשת הבעיה ?

בדיוק אחרי שההתקנה מסתיימת במלואה יש restart  בפעם השניה והאחרונה והווינדוס אמור לעלות וכרגיל להראות חומרה חדשה וכו וכו.

אחרי ה restart הווינדוס מתחיל לעלות רגיל, רואים את הלוגו למשך שניה ואחרי זה מסך שחור עם המכף המהבהב למעלה מצד ימין.

ממש לפני שהמסך צריך להתחלף למצב תצוגה גרפית ( ווינדוס ) המחשב מפסיק להגיב לחלוטין. רק לחיצה על הכפתור reset  עושה משהו.

הוצאתי את כל הכרטיסים השארתי חומרה מינימלית ( זיכרון,דיסק, כ.מסך) וביטלתי את כל האפשרויות בביוס כגון onboard sound , network adapter וכל השאר...

התקנתי מחדש ושוב אותה בעיה בדיוק.

הכניסה למצב בטוח כן מתאפשרת, לכן החלטתי לנסות להוריד דברים שפועלים בהתחלה באמצעות הפקודה Msconfig ב startup .

הדלקתי מחדש ועדיין לא עזר.

ניסיון אחרון:

בהתחלה לפני שהמערכת מתחיל לטעון, לחצתי F8  ובתפריט בחרתי : Step-By-Step Confirmation .

הקשתי yes  לאט לאט עד הדבר האחרון שזז לפני שהמחשב ניתקע וזה : Load all windows drivers .

וכשלחצי על no אז המחשב המשיך לעלות אבל נכנס למצב בטוח....

ואפילו אחרי כל זה, ניסיתי את מזלי האחרון, ניסיתי להתקין Windows Me , אך כמצופה.... עדיין אותה בעיה...

חשוב לציין שחלונות XP אין שום בעיה להתקין, הולך חלק ועובד מצויין.

מעכשיו אין לי מושג מה אפשר לעשות...

תודה על כל עזרה!!!

פורסם

באמת נשמע קצת מוזר... לי היה בערך אותה בעיה עם SE 98 ובסוף התברר לי שהדיסק עצמו לא היה טוב למרות שהוא היה צרוב, אז תנסה להשתמש בדיסק אחר

עריכה: חחחחחחחחחח סליחה, שכחתי :silly:

פורסם

באמת נשמע קצת מוזר... לי היה בערך אותה בעיה עם SE 98 ובסוף התברר לי שהדיסק עצמו לא היה טוב למרות שהוא היה צרוב, אז תנסה להוריד את הדיסק מחדש או משהו כזה ולנסות ליצרוב

תקרא דחוף דחוף את חוקי הפורום! :nono:

לפותח הת'ראד, ניסית להתקין על מחשב אחר אולי? אולי ההתקנה עצמה בדיסק דפוקה.

פורסם

יש לך הרד דיסק s.ata. איך הכנת מחיצות?

פורסם

בעיה מעניינת אבל מוכרת =]

אז ככה , לפני שאתה שולל את הדיסק (שזה נראה לי לא נכון לעשות ) תצור מחיצות מחדש , גם כן אני חייב לציין שבמקרה ואתה רוצה שני מערכות הפעלה אתה חייב שני מחיצות ולא אחת ..

הסיבה היא : את תקיות הווינדוס אתה יכול לעשות שונות , לדוגמא (windowsXP ו windows98se ) אבל מה שאתה אתה לא יכול לפצל זה את תקיות program files ו הכי חשוב Common files ,

ככה שלדעתי תמחק את המחיצה הנוכחית ותחלק את הדיסק לכמה מחיצות שבא לך כאשר כל מערכת תקבל מחיצה .. ואז תנסה להתקין .

דרך הגב לא הבנתי עדיין למה אתה מתקין 98 ... מה הבעיה שם עם המחשבים שלא תומכים ? אולי אוכל לעזור לך ..

מקווה שעזרתי 8)

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה עם מחשב יותר ישן. בסוף התברר שהייתה בעיה עם הזכרון - פשוט שמתי אותו בסלוט אחר והכל עבד. תנסה לשחק עם זה.

פורסם

אני כמעט בטוח שזה הזיכרון כמו שידוע WIN98 לא ממש תומך בזיכרונות גדולים למעשה אין תמיכה ביותר מ 512 עם אני לא טועה

ואולי תנסה לבטל לו את ה dual ddr ותראה עם הוא עולה או לנתק 256 אחד

פורסם
  • מחבר

היי שלום לכולם ותודה על ההתייחסות.

אז ככה, אני לא מאמין שזה בגלל ההתקנה בגלל שניסיתי להתקין משני מקורות שונים את ה win98se ובכלל את ה winme יש לי מקורי אוריגינל.

זה נכון שיש צורך בשתי מחיצות אבל מנסיון, כשאתה משתמש ב 98se לעיתים רחוקות, אז לא ממש מרגיש בבעיות, קודם כל, הבעיות נמצאות ב 98

והן במדיה פלייר ובדפדפן אקפלורר. זה הנסיון שלי בעבר. דבר שני, אני בכלל לא מצליח להתקין 98, אז לא צריך ללכת כבר לשלב הבא שקשור להתקנת

מערכת הפעלה שניה.

לגבי הקטע של הזיכרון, גם אני שמעתי ש 98 לא תומך ביותר מ 512 , אבל זאת לא בעיה כי 512 זה מה שיש לי. יש מצב שזה בגלל ה daul ddr .

נראה לי שאני באמת אנסה להתקין עם סטיק אחד.

לגבי הדיסק קשיח, לפני הפעם הראשונה שניסיתי להתקין, פירמטתי את הדיסק באמצעות fdisk  במצב דוס.

האם יכול להיות שהבעיה קשורה ל sata ? יכול להיות.. אין לי ניסיון עם sata ו 98 .

מה שאני חושב עכשיו, זה אם זה יעבוד אחרי שאני אוציא סטיק אחד וישאר לי סטיק שני של 256 אז אין מצב שאני אשאר עם סטיק אחד, יש לי שניים, אתם הייתם מוותרים על אחד הזיכרונות שלכם ?

שאלה נוספת, איך מבטלים את המצב  daul של הזיכרון ? אני אחפס בביוס בנתיים....

פורסם

יכול להיות ש98 לא תומך בSATA תנסה להתקין על הארדיסק רגיל... ניראה לי שפה הבעיה

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את זיכרון אחד ונשארתי עם סטיק בודד , single channel .

עדיין לא פועל.

מה נשאר? דיסק קשיח ?

קשה לי להאמין כי המחשב מזהה את הדיסק בכל שלב, ההתקנה מזהה , כולם מזהים, אז מה כבר יכול להיות שבזמן העלאה תהיה בעיה בגלל sata ?

אי אפשר לדעת, אבל בנתיים התיאשתי והתקנתי XP.

בהזדמנות אני אתקין על דיסק אחר ונראה מה קורה....

אני מבין שנגמרו הרעיונות הא ?

פורסם

אף פעם לא ניגמרים הרעיונות  ;D

בגירסה האחרונה של Partition Magic  אפשר להתקין  מערכות הפעלה

בעזרת התוכנה

כמובן שלפני שתתחיל עם כל הבלאגן

אל תשכח ליצור מחיצת FAT 32 בשביל להתקין WIN 98

פורסם

תנסה להתקין על הארדיסק רגיל ותיראה אם זה עזר... אין לך מה להפסיד, תתקין את זה על הארדסיק ישן אפילו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים