עבור לתוכן

מחשב ישן לא עולה..

Featured Replies

פורסם

בן דוד שלי נתן לי מחשב ישן (סלרון מקביל לפנטיום 2-אין לי מושג כמה MHZ)

בקיצור אני מחבר את הלוח, את המעבד, הספק וזכרון וכלום לא קורה

כאילו הספק נדלק והמעבד מתחמם וגם הלוח אבל המסך נכבה, אפילו המסך השחור לא עולה וכלום

מה יכולה להיות הבעיה?

לוח לא ידוע עם צ'יפ שכתוב עליו XCEL2000

מעבד סלרון סוקט 370 שבא על כרטיס של סלוט 1 (מן מתאם כזה שנכנס אליו)

אין כרטיס מסך, זה מן יציאות פינים כאלה שמתחברות ל IDE ישירות לחיבורי ה PCI (מקווה שהבנתם)

בקיצור חיברתי תכבל IDE הזה לפינים של המסך וכלום לא קורה...

פורסם

IDE לPCI????

אתה יכול לצרף תמונה?

פורסם
  • מחבר

הנה, מקווה שאתה רואה משהו, זה קצת חשוך

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

זה לא IDE, זה חיבור לכרטיס מסך OB שנמצא על הלוח (ממש ישן). אם לא עובד, אז סביר להניח שהלך. לא מאמין שיש יותר מדי מה לעשות.

פורסם

בקיצור זה כרטיס מסך מובנה ,וזה לא מתחבר לIDE

לדעתי הבעיה יכולה להיות ספק כוח/לוח אם/כרטיס מסך

נסה לאפס תביוס,תחבר כרטיס מסך ותראה איך הולך

פורסם
  • מחבר

זה עובד, כולה לקחו לו את ההארדיסק וזכרון אחד למחשב הזה

הלוח מתחמם וגם המעבד (זה כבר יכול להיות סימן שהם תקינים)

והכרטיס מסך OB כן זה ישן

מה שאני לא יודע זה הזכרון כי הוא SDRAM 64M במהירות 100 מגה הרץ (אין לי בינתיים מה לחבר כדי לראות אם יש איזה שהם צפצופים)

ספק ג'נרי 350 וואט הוא העלה אבל מערכות..

פורסם

זה עובד, כולה לקחו לו את ההארדיסק וזכרון אחד למחשב הזה

מה שאני לא יודע זה הזכרון כי הוא SDRAM 64M במהירות 100 מגה הרץ (אין לי בינתיים מה לחבר כדי לראות אם יש איזה שהם צפצופים)

אני לא בטוח שהבנתי,אתה אומר שאין זכרון מחובר ללוח? מחשב בחיים לא ידלק בלי זכרון

פורסם
  • מחבר

בטח שהוא מחובר ללוח

ניסיתי 3 סטיקים והם לא עובדים

המסך בכלל לא נדלק, כאילו הוא נדלק ונכבה

אבל המאווררים שמחוברים ללוח עובדים

פורסם

אני הייתי מנסה לנתק את הכל ולהשאיר רק לוח, מעבד (תבדוק שקיים ושה heatsink יושב עליו טוב) ויחידת זיכרון אחת.

אם עדיין לא מופיע כלום על המסך, הייתי מנסה כרטיס מסך חיצוני.

פורסם
  • מחבר

נו השארתי רק את הלוח עם המעבד והזכרון, הכבל של המסך מחובר והכל מחובר לספק

קיצרתי עם מברג שזה ידלק וכלום לא עולה

אין לי כרטיס מסך חיצוני כי אין שם AGP, רק 3 יציאות PCI וכרטיס מסך מובנה כמו שציינתי

פורסם

1. תבדוק שהרמקול מחובר או לחילופין - תנסה רמקול אחר - אולי תשמע צפצופים שיעידו על מקור הבעיה.

2. תנסה להשיג כרטיס מסך PCI.

חוץ מזה - כמו שזה נשמע - או שהלוח או שהמעבד נדפקו.

פורסם

איזה גדול בידיוק באתי לעבוד על הפנטיום 2 שלי,אני מת לסדר אותו כבר.

פירקתי הכל לגורמים,החלפתי ספק(שעובד מיליארד אחוז...) סטיק זיכרון(שעובד...)כרטיס מסך(שעובד..)הוצאתי את כל הכרטיסים ועדיין שום דבר,המסך לא נדלק.

(למרות שאני די בטוח שכל הרכיבים הקודמים עבדו..)

.

בקיצור,אם גם אתה ניסית את כל מה שאמרתי ללא הועיל אני אשמח אם תשתף אותי במקרה שכן הצלחת לסדר,הנחה שלי פאק בלוח אם.

אייל

פורסם

איזה באסה זה המחשבים הישנים האלה .. אה ?

או קיי לדעתי את צריך לנסות כרטיס מסך חיצוני . לפני שאתה עושה את זה את חייב למצוא את הג'אמפר אשר דואג להפעלה וכיבוי של הכרטיס המסך על הלוח .

יכול להיות שהוא עכשיו פשוט מנותק וגם אין כרטיס חיצוני אז אין כרטיס מסך . זה עובד על עקרון פשוט : או שהג'אמפר מחובר ואתה עובד עם הכרטיס מסך אוןבורד ..או שהג'אמפר אינו מחובר ואז אתה עובד עם כרטיס מסך חיצוני .. תבדוק את הנושא . את הג'אמפר תחפש על ידי טבלאות אשר נמצאות על הלוח עצמו ומראות כל ג'אמפר את האפשרויות שלו ואת מספרו , ואז כשה את מוצא את הטבלה את פשוט לפי המספר תצתרך לאתר את אותו הג'אמפר .

דבר שני , אמרת שהמעבד מחובר ללוח על ידי מתאם אם אני לא טועה , המתאם יכול להיות מקולקל ואז תנסה לחבר מעבד עם חיבור מקורי כמו שהוא על הלוח . כך תבדוק אם הלוח עובד . דבר שלישי , תחבר ספיקר למחשב . כך תוכל לשמוע ולהבדיל את הצפצופים , במקרה שתקבל רצף של ארוכים כמו טלפון , הבעיה בזכרון .

במקרה ותקבל אחד ארוך ואז רצף של קצרים , יש בעיה בכרטיס מסך . במקרה שקבל צליל כמו של משטרה או אמבולנס זה אומר שגם המעבד וגם הזכרון נדפקו ..

במקרה שיהיה שקט זה או הלוח או המעבד ..

מקווה שעזרתי במשהו ..

אם תצתרך משהו חופשי שלח אימייל ..

פורסם

זה שהמעבד מתחמם לא אומר שהוא עובד.

היה לי P1 שהמעבד מת והוא עדיין התחמם.

פורסם

לפי דעתי זה עניין של ג'ימפור לא נכון כי הוא אומר שזה חיבור של מעבד סוקט רגיל על מתאם לסלוט 1 אז על המתאם עצמו יש הרבה ג'מפרים ותנסה תהליך של שלילה תתחיל לנתק הכל עד שתשמע סימן כלשהו למשל תנתק זיכרון ועם לא שומעים צפצופים אז יכול להיות עוד הרבה בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים