עבור לתוכן

בעיית המסכים הכחולים

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי נתקף בבעיית המסכים הכחולים. בעיקר כשאני מפעיל משחק, לדוגמא אם אני מפעיל NBA LIVE 2004 לפני שהמשחק יעלה אני מקבל מסך כחול. לפעמים המסך הכחול מופיע ישר כשאני מפעיל את המחשב (Windows 2000) וממשיך עוד כמה וכמה פעמים, עד שאני מצליח להפעיל את ווינדוס ולא לקבל את המסך הכחול.

הבעיה הזו תמיד הייתה קיימת אצלי אבל לא הייתה רצינית, לפעמים באמצע משחק הייתי מקבל מסך כחול, אבל בזמן האחרון הבעיה התרחבה וזה כבר בלתי-נסבל. הדבר היחיד המשמעותי שאני יכול לזכור שיכול להיות הגורם להתרחבות התופעה הוא העובדה שאחותי הפילה את המארז של המחשב מגובה חצי מטר, המחשב ממש התרסק והופתעתי שהוא בכלל נדלק אח"כ. בכל מקרה, זו יכולה להיות הסיבה.

אני יודע בוודאות שזו בעיית חומרה (אגב: AMD 1.33GHZ, GA-7DX, Geforce 2 GTS) משום שכשאני מפעיל את ווינדוס 98 שתמיד מציל אותי כש2000 מגמגם אז גם בו אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן ובפרט כשאני מפעיל NBA. גם ניסיתי להתקין XP ובאמצע ההתקנה אני מקבל מסך כחול, אז זה לא יכול להיות בעיית תוכנה.

אגב, כשאני אומר מסכים כחולים אני מדבר על כל הוריאציות השונות: DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, KMODE_EXCEPTION_HANDLED, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA וכו' וכו'.

הפעלתי את memtest והגעתי עד ל-500% בלי בעיות, אני אפעיל אותו שוב ואשאיר אותו דלוק איזה שעה, אבל בכל אופן - האם הבעיה בזכרון?

האם כשהמחשב נפל יכול להיות שזה שבר משהו בלוח אם? מה יכולה להיות הבעיה? האם פשוט לזרוק את המחשב ולקנות חדש?

תודה!

פורסם
  • מחבר

אגב, עוד משהו חשוב...

למרות שיש לי היטסינק די טוב, Thermalright AX7, המחשב שלי תמיד עבד חם , משהו באיזור ה-55 עד ל-70. אבל, בתקופה האחרונה משומה הוא עובד בטמפרטורה ממש ממש גבוהה - 75-80 כלפי מעלה. אולי זו הבעיה?

אני מניח שבכל מקרה הזמן להחליף מחשב מתקרב, אבל בכל זאת אם אפשר לתקן את הבעיה הזו עד שאני מתיישב על מחשב חדש, הייתי רוצה לעשות את זה...

תודה שוב.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יודע מה יכולה להיות הבעיה?

אם הייתה רק הודעה אחת שאני מקבל אז הייתי פשוט מנסה לתקן לפי מה שרשום באתר של מיקרסופוט, אבל אני מקבל כל מיני וריאציות שונות, אז קצת קשה למקד את הבעיה.

הניחוש שלי הוא שהזכרון RAM דפוק, אבל אתם נראה לי מבינים קצת יותר ממני.

פורסם

אם תוכל לצרף את קובץ ה MINIDUMP מספרית C:\WINDOWS\Minidump

זה יעזור לי מאוד .

אם לא ניתן לצרף לאתר אני אתן לך כתובת EMAIL.

:cool2:

פורסם

yuvalfr - שים לב שעברת על חוקי הפורום:

3. הקפצת ת'רדים: אסור להקפיץ ת'רדים. אין לשלוח שתי הודעות רצופות בת'רד שלכם, רק בשביל להביא את הת'רד שלכם לראש הרשימה. אם יש לכם מידע חדש להוסיף, עשו זאת ע"י להודעה האחרונה שלכם.
אסור לשלוח 2 הודעות ברצף(אתה שלחת 3...)
פורסם
  • מחבר

COBRADRAGON, בדקתי בתיקייה שציינת ויש שם קובץ בשם "Mini051104-01.dmp" אבל הוא ריק (0 בייט).

פורסם

תעשה SEARCH במחשב שלך לקובץ עם סיומת DMP ותאריך ושעה שמתאימים לזמן של הנפילה.

אם אין לך קבצים כאלה אז תריץ שוב את NBA וחכה ל BLUE SCREEN הבא.

ללא המידע הזה יהיה די קשה לדעת במדויק מה הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים