עבור לתוכן

איך לשים מאוורר?

Featured Replies

פורסם

שלום

הוצאתי את המאוורר של הספק הישן שלי (לפנטיום 133) במטרה לשלב אותו במחשב הנוכחי שלי (פנטיום 3 550) , אבל אני לא יודע איך מחברים אותו למחשב.

שמעתי שאפשר לחבר אותו או ללוח אם או לספק , נראה לי שלחבר אותו ללוח אם זה יותר קל .

מישהו יודע איך לחבר אותו ללוח אם (או לספק)? אני רק יודע שמהמאוור יוצאים 2 חוטים , אחד חכול ואחד אדום , שניהם מתחברים בסוף למעין פלסטיק לבן עם 2 חורים .

ומה זה אדמה? אמרו לי שהחוט האדום זה המתח אם אני לא טועה , והכחול זה אדמה , מה זאת אומרת ?

תודה

פורסם

עדיף תקנה מתאם 3 Pin ותחבר לספק

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות לחבר ללוח אם?

זה נראה ממש מבוסך לחבר לספק , אבל אם זאת האפשרות היחידה , אני יעשה את זה

אני אצטרך לפתוח את הספק בשביל לעשות את זה?

יש דרך בלי הלחמה? אני לא כל כך מנוסה בזה ואני מפחד להרוס .

ועוד משהו כמה צריך לעלות המתאם פין 3 ? ואיך הוא נראה?

תודה

אם נגיד זה היה מאורר חדש , גם הייתי צריך לעשות את אותו תהליך?

פורסם

לדעתי לא כדאי לך לעשות שטויות

אם אתה לא מבין הרבה באלקטרוניקה אל תתעסק עם הספק שלך

נגיעה במקום הלא נכון ואתה מקבל מטען חשמלי קטלני מהספק

[me=קשקשתא]הנדסאי מדופלם...

[/me]

פורסם

עדיף תקנה מתאם 3 Pin ותחבר לספק

פורסם
  • מחבר

אוקי , אני איקנה את המתאם , איך הוא צריך להראות וכמה בערך הוא צריך לעלות (לא רוצה שיעבדו עלי)

אחרי שאני יתקין אותו , תוכלו בבקשה להסביר לי איך להרכיס הכל?

תודה

פורסם
  • מחבר

הציעו לי לחתוך את החוט של הפלופי ולחבר בין שניהם , כמו בקובי עשה במדריך שלו , אבל לא כל כך הצלחתי

קודם כל , החיבור של הפלופי הוא עם 4 פינים , ויוצאים ממנו 4 חוטים , אדום , צהוב ושני שחורים , כאשר למאוורר יש 2 חוטים , כחול ואדום .

אני א יודע איזה חוט לחבר לאיזה , בשלב מסויים חיברתי את כולם לכולם (חוץ משחור אחד שהשארתי בודד) וזה גם לא עבד.

עוד משהו , שניסיתי לחבר את זה על הלוח , במקום הזה עם ה3 פינים , המאוורר פשוט לא עבד , אבל שחיברתי אותו לעוד חיבור (שחור) על לוח האם , המחשב פשוט לא נלדק , למה?

יכול להיות שזה המקום שאני צריך לחבר את המאוורר אבל החיבורים שלי לא טובים?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

לצערי אני לא יוכל לעשות את זה עכשיו , יש לי מתכונת בהיסטוריה ביום חמישי , אני יעזוב את זה עכיש ויעשה את זה ביום חמישי

תודה רבה שוב

פורסם
  • מחבר

אוקי , מה זאת מתכונת בהיסטוריה לעומת חיבור מאוורר למחשב?

אני אקנה מתאם מחר , ויש לי כמה שאלות:

הבסיסית מכולן - אפשר לחבר את המאוורר גם ללוח אם וגם לספק , למה כולם ממליצים לי לחבר לספק?

כאשר אני אקנה את המתאם , הפלסטיק הלבן יהיה בעל 4 פינים בשביל שיוכל להתחבר לפלסטיק הלבן שיוצא מהספק ומתאים לסידירום?

פשוט השורה הזאת """הוא ישמש כגשר.. המתאם יכול להיות מכמה סוגים - פינים גדולים לפינים קטנים (סידירום לפלופי) מפצל 4 פינים גדולים וכו'.. זה לא ממש משנה כל עוד אתה יכול לחבר את המתאם לספק וגם לפצוע חוטים במתאם עצמו."""

לא כל כך ברורה לי , האם זה אומר שאני יכול לקנות מתאם והוא פשוט יתחבר לי למולקס כמו של הסידירום שיוצא מן הספק? ומה שישאר לי זה רק לפצוע את החוט הצהוב , לחבר אותו לחוט האדום של המאוורר , לפצוע את החוט השחור ולחבר אותו על החוט הכחול של המאוור והכל מוכן?

נשמע אפשרי

תודה רבה על העזרה

כמה התאם צריך לעלות בערך?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה , אני יעשה את זה כנראה מחר (כמו שאולי כבר ראית בטכנו)

תודה רבה על העזרה

פורסם
  • מחבר

אוקי

גמרתי עם המתכונת בהיסטוריה , וקניתי את המתאם

המתאם עלה 19 שקל , שזה באמת נראה לי יותר מדי אבל לא נורא .

אז למתאם יש קצה אחד עם הפינים במתאימים לספק ועוד קצה שמחולק לשניים , שהם כמו מה שיוצא מהפסק , זאת אומרת שאין להם את הפינים עצמם , אלא הפינים נכנסים אליהם

אז בשביל אישור אחרון , אני חותך קצה אחד , חושף את החוט הצהוב ואת החוט האדום , ומחבר את הפינים לספק?

ועוד משהו אחד , יש לי 5 יציאות כאלו מהספק , אחד מחובר לסידירום ולכן נשארו לי עוד 4 פנויים.

נגיד שלמישהו יש , צורב , סידירום ודיוידי , רק בשביל התיאוריה , נשארו לו עוד 2 יציאות , זאת אומרת שיש לו רק עוד 2 יציאות ל2 מאווררים , ויש כאלה שיש להם 7 מאווררים!

איך זה יכול להיות?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

יש!

יש!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה עובד!

עובד!!!!!!!!!!!

תודה רבה לכם!

כנראה שהספק שלי לא מספיק חזק כדי שיעמיסו עליו הרבה מאווררים , אבל לא כל כך נורא

תודה רבה שוב

פורסם
  • מחבר

הלואי שהיתה לי מצלמה!

הייתי יכול להראות את ההשיג הגדול בחיי ! אבל אין לי

חוץ מזה אני ממש לא רוצה שתראו את הדיסור חוטים הגרוע שלי.......

(אני ממש גרוע בלהפריד חוטי ATA , אני תמיד חותך אותם... :'( :'(

אולי זה שוב ישמע מוגזם , אבל אני רוצה להגיד פעם אחרונה תודה :D

פורסם

איפה קונים כזה מפצל ???

פורסם
  • מחבר

בכל חנות מחשבים

על החנות הראושנה שהייתי בה , מצאתי , למרות שזה עלה 20 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים