עבור לתוכן

שאלה לגבי החלפת מצבר בUPS

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות UPS וקראתי הרבה תראדים בפורום זה בעזרת החיפוש. אך לא מצאתי תשובה לשאלה הבאה:

כל כמה זמן ובאיזה עלות (לפי מה שהבנתי מהתראדים כמעט כמו UPS חדש) צריך להחליף את המצבר?

פורסם

אני מניח שיש נורת חיווי או בקרה מסויימת (תוכנה?) על מצב המצבר.

וגם אין דבר כזה - אפשר תמיד לשאול את יצרן ה-UPS בעניין, גם בנושא העלות (וגם אני הבנתי שלא משתלם להחליף מצבר אלא לקנות USP חדש :-X).

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהסוללה טוענת את עצמה לא? ואז שהמצבר זה איזה משהו אחר. פשוט לא ברור לי איך זה הולך. למשל פה:

http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=UPS&DRID=111469

רשום גם

"

אינדיקציה על צורך בהחלפת מצבר.

"

משמע יש צורך... אבל גם:

"מטען חכם לטעינה מהירה בשתי דרגות, להארכת חיי המצבר" משמע זה כן סוללה נטענת...

אני יודע שבסוללות נטענות לאחר הרבה טעינות ופריקות מתקצר אורך החיים שלהם, אבל כמה כאלה יש כבר עם הUPS? לא משהו שמצדיק החלפה יותר מדי סדירה לא? זה מה שנראה לי מההגיו פשוט.

פורסם

מצבר = סוללה/בטריה שטוענת את עצמה (כמו במכונית).

הבעיה שיש מצברים (מכונית/UPS) שאורך חייהם אינו ארוך, ובעניין מצברים של UPS-ים צריך לשאול אנשים עם נסיון.

פורסם

מצבר בדרך כלל עובד שנתיים בתפוקה מלאה ואחרי זה הוא מתחיל לאבד מהיעילות שלו.

מצבר 12V 9AH מחברה סבירה יעלה עד 200 שקל (ללא התקנה).

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מפעיל את הUPS שלי במשך שנתיים אבל אף פעם לא הייתה אצלי הפסקת חשמל, אני בכל מקרה אצטרך להחליף מצבר?

פורסם

כן.

זה לא קשור להפסקות חשמל, זה פשוט בלאי של מצבר.

פורסם

זה דווקא כן קשור.

יש שני סוגים של UPS:

1. UPS-ים שהמחשב עובד כל הזמן מהמצבר, והמצבר מתמלא מהשקע. UPS-ים אלו נדירים ויקרים, ובהם יש צורך להחליף הרבה מצברים.

2. UPS-ים שבהם המחשב עובד כל הזמן מהשקע, ובמקרה של הפסקת חשמל הוא עובד מהמצבר. ואז בעצם כל זמן שאין הפסקות חשמל המצבר בכלל לא פועל ואין צורך להחליף אותו.

פורסם

שני הסוגים נקראים line interactive ו-online.

online אף אחד לא קונה לבית מהסיבה הפשוטה שהוא עולה המון כסף, ככה שזה לא ממש קשור...

פורסם

^^

מה שבאתי להגיד.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים