עבור לתוכן

בעיות גדולות ומפחידות בניסיון תיקון והפעלת מחשב ישן + (תמונות בפנים)

Featured Replies

פורסם

שמע אחי לפי התיאורים שלך אין לך הרבה נסיון עם מחשבים ישנים... ברור שיש 64MB שעובד ב 100MHZ... יש אפילו 133MHZ. והחומה הזאת זה פשוט מעבד SLOT... ובקשר לחיבורים מכפתור ההדלקה ללוח אם אתה פשוט יכול לקצר את זה עם מברג פשוט, עד שהוא נדלק.

לדעתי, פשוט תחליף ספק ותפעיל שוב את המחשב. אבל תעשה את זה בחוכמה... לא למהר כמו שעשיתי. תשאיר רק מעבד, לוח, כרטיס מסך ושבב זכרון אחד. תוציא כוננים וזכרונות נוספים שיש לך...

יניב

פורסם

כמו שעשיתי? מה כבר עשית שרפת משהו?

אני טמבל, קניתי לוח כזה לפנטיום 3 רק חיברתי אותו וכבר נשרף איזה שבב קטנצ'יק מול עיני

PC PARTNER האלה יו צריך לשרוף אותם

פורסם
  • מחבר

Yaniv Uzan- אם אני יחליף את הספק הישן בחדש שלי אז יש סיכוי שיגרם לו נזק כלשהו?

ואגב למה היתכוונתה שאמרתה "לקצר את זה עם מברג..."?

*באחת מהתמונות שלי יש תמונה שמראה בידיוק את הפינים האלו(הפעלה ריסט וכו"), אני רק לא יודע מה הולך בידיוק לאן, אם מישהו מזהה משהו בקשר לפינים אלו בבקשה להודיע לי :jump:

נ.ב

באמת אין לי הרבה ניסיון עם מחשבים ישנים, ביגלל זה אני מבקש את עזרתכם :xyxthumbs:

ובקשר לסטיק של ה-64MB בבאס 100MHZ, ידעתי שהו קיים, מה שלא ידעתי זה שכרטיס זיכרון שכזה (עם 100MHZ) יכול לעבוד בלי בעיות עם לוח של 133MHZ ויחד עם עוד סטיק של 128MB ב133MHZ.. (אז זה אפשרי..?)

פורסם

כן

אם הבעיה היא למשל בלוח אם ש"הורס" את הספק כח אז גם החדש שתשים יהרס לך. אני לא יודע למה זה קורה, אבל זה קורה... או יותר נכון יכול לקרות. גם ההפך נכון... יש ספקים שכאילו עובדים אבל אתה מחבר אותם ללוח אם ואז זה דופק את הלוח. קרה לי משני הסוגים כבר לצערי.

לקצר עם מברג... הכוונה שלי היא מממ.... איך להסביר לך את זה

נכון איפה שאתה מחבר את הכפתור של המארז ללוח אם? יש כזה שתי חוטים דקים שמתחברים ללוח אם מהכפתור של ה ON\OFF או RESET וכו'...

אם אתה נוגע בשני החיבורים עם מברג אתה בעצם מדליק את המחשב בלי ללחוץ על כפתור אתה מבין... כי אתה סוגר מעגל עם מברג, בדיוק אותה פעולה שהשתי חוטים האלה עושים. לכבות אותו דבר רק יכול להיות שתצטרך להשאיר את המברג שם 4 שניות כמו ברוב ה ATX לפי הגדרות ה BIOS. כנל RESET אם המחשב עובד וכו'... הבנת את העקרון אני חושב

אם הלוח אם עובד על 100 אתה יכול לשים 100 וגם 133, יעבוד מצויין.

ראיתי שהיה מעבד 733... אז כנראה שזה עובד ב 133... ואז ה 100 יעשה בעיות אלא אם כן הוא ממש ממש איכותי, ולא חסרים כאלה... אני זוכר את ה MUSHKIN למיניהם מפנדה שהיו ממש איכותיים... אוי הסטוריה!!!

יכול להיות שמשהו סתם דחף שם את הזכרון 100MHZ, לא בטוח שהוא עבד טוב בכלל

יום טוב

יניב

פורסם

פעם ניסיתי לתקן מחשב ישן

הפעלתי אותו

ופתאום

פאק פאק פאק

מהספק עלה עשן

וקיצר

כנראה שיש בעיות עם ספקים אחרי הרבה זמן

הם כאילו נהרסים מהר אם לא משתמשים בהם

הם צוברים אבק ממממממממממממממממממממממממממממש מהר

פורסם

פותח הדיון - תראה אם הספק עצמו [הישן] מפעיל את המאווררים ואם לא אז תחבר את הספק החדש ללוח אם אבל רק ללוח אם!!!!

אם זה עובד אז המחשב כנראה בסדר משום שלא חושב שארד דיסק או כוננים יכולים לשרוף ספק בצורה שכזו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים