עבור לתוכן

בעיות גדולות ומפחידות בניסיון תיקון והפעלת מחשב ישן + (תמונות בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ליפני זמן קצר קיבלתי מחשב ישן מחבר ותיק, החבר הציע שניזרוק אותו מהגג של הביניין שלו (עקב התיסכולים הרבים שהיו לו עם המחשב :screwy:).

כמובן שאני סירבתי בתוקף להרוג את היצור החמוד וביקשתי ממנו שיתן אותו לי ושאני ינסה לתקן אותו, מרוב ההיתייאשות הגוברת שהייתה אצלו הוא אמר לי שהמחשב שיך לי ושאני יעשה איתו מה שאני רוצה ( :yelclap:)

כשהגעתי לביתי מאושר מאד עם המחשב הישן\חדש שלי דבר ראשון שעשיתי הוא כמובן ליפתוח אותו וליראות מה הולך בפנים..

וגיליתי דברים מאד מוזרים:

1) כל הכבלים שאמורים להיות מחוברים ללוח אם, לא היו מחוברים (זה כולל את הכבלים של הכפתור הדלקה, ריסט, IDE וכו")

2) במקום של המעבד ראיתי מן "חומה" שעלייה כניראה מורכב המעבד

3) על הלוח אם היו שני סטיקים של זיכרון ראם אחד עם 64MB 100FSB והשני 128MB 133FSB (הלוח הוא לוח אם אשר מבוסס על Pentium3 ושתומך בבאס 133, איך יתכן שיש כרטיס זיכרון של 64MB עם באס 100?)

4) חלק מכבלי ה-IDE היו קרועים (החלפתי אותם)

5) גוש אבק בצורה של כלב מסוג פודל מעורב עם עכבר ( :nixweiss: )

אחריי כל אלא קצת נידהמתי וחששתי שגם אני לא יצליח להבין את מהות הבעייה, אבל לא ויתרתי ישר ניכנסתי ליפעולה חיברתי את כל הכבלים לכל הרכיבים (כולל את הכבלים של הכפתור הדלקה והריסט למרות שלא הייתי בטוח ששמתי אותם במקומות הנכונים)

ואז ברגע שבאתי לחבר את כבל החשמל של הספק כוח מהשקע חשמל בקיר אל הספק עצמו נישמעו צלילים מחרידים ומפחידים של זרמים חשמליים ולאחר כמה שניות ספורות החל לצאת עשן לבן מאיזור הספק כוח (לייתר דיוק, מאיפה שחיברתי את הכבל חשמל, השחור..)

אני ניבהלתי כולי והוצאתי מיד את הכבל.

עכשיו אני לא יודע מה לעשות :'(

האם יש סיכוי שניגרם נזק לחלקים של המחשב?

האם הספק הוא הבעייה?

אם אני יחבר את המחשב הישן דרך הספק כוח שלי (כדי ליבדוק אם זו בעייה בספק של המחשב הישן יותר) לא יגרם נזק לספק שלי?

ומה הוא החיבור הנכון של הכבלים של הכפתורים במארז (ריסט, הפעלה, המנורות וכו")?

אני לא יודע איך להמשיך מיפה, אני מבקש את עזרתכם :hi:

*לפי מה שאני יודע הלוח אם הוא לוח שתומך ב-INTEL ויש בו מעבד Pentium3 (אני חושב 733Mhz)

הינה כמה תמונות של הלוח אם עם כל הרכיבים שבו כולל הספק:

הספק:

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252131351190/PCFix1.JPG

לוח האם מזויות שונות:

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252134194826/PC-Fix-2.JPG

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252138538381/PC-Fix-3.JPG

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252141117903/PC-Fix-4.JPG

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252142423983/PC-Fix-5.JPG

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/m/e/d/u/z/a/_/x/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200410252127563390/200410252145019132/PC-Fix-6.JPG

*אני מיצטער מראש על התמונות באיכות הירודה :-[

אם יש לכם שאלה כלשהיא לגבי שם של חלק או כל דבר אחר שאתם לא מצליחים ליראות טוב ביגלל איכות התמונות רק תגידו לי על מה מדובר ואני יכתוב לכם את השם של אותו רכיב (הרי המחשב אצלי ::) )

מצפה בהיתרגשות לתגובותיכם! :jump:

פורסם

הרכבתי לאבא את המחשב הישן שלי פנטיום 3, וכשהדלקנו אותו התחלנו להריח ריח ממש מסריח של פלסטיק שרוף או משהו...

עברו איזה 15 שניות וראיתי שהמחשב לא עולה(חשבתי הריח בא מבחוץ כי היינו ליד חלון פתוח ויש אצלנו בלילה הרבה פעמים ריח של גומי שרוף או משהו)

סגרנו ואז התקרבנו למחשב עצמו, וממנו בא הריח..

נראה כאילו הוא בא מכיוון המעבד.. אמרתי לעצמי וואי בטח הספק קיצר או משהו שרף את הלוח והכל..

מזל שהיה לי ספק 500 וואט ג'נרי שקיבלתי עם מארז שקניתי, החלפתי אליו והופ המחשב עולה..

בקיצור לא בטוח ששרפת עוד רכיבים, ורק לרקורד - הספק שנשרף היה 300 ג'נרי משומש :s07:

תחליף ספק ותראה אם המחשב עולה, אם לא אז יכול להיות נשרף מעבד או זכרון או במקרה הגרוע הלוח..

דרך אגב התמונות לא עובדות...

פורסם
  • מחבר

ORrrr- קודם כל תודה על תגובתך המהירה. :)

שנית- אם אני יחליף את הספק של המחשב הישן בספק של המחשב הנוכחי שלי אז לא יגרם שום נזק לספק שלי?

(הוא הספק היחידי שמיסתובב אצלי כרגע)

נ.ב

בקשר לתמונות אתה מכיר מקום טוב ויציב אליו אפשר להעלות תמונות?

כניראה ששלי נפל :-[

פורסם

לא יודע, לא הייתי מנסה ספק שאני מסתמך עליו על מחשב ששרף כבר אחד. סביר להניח שהבעיה הייתה בספק, אבל מפחיד.

ואתה יכול להעלות תמונות photos.walla.co.il

פורסם
  • מחבר

liiight- תודה לך על תגובתך.

אז אתה אומר שכן יש סיכוי שהספק שלי ינזק מכל העסק הזה..?

מה אתה מציע? (או כל נפש חייה אחרת?) :jump:

נ.ב

העלתי את כל התמונות לאתר שציינתה והם עובדות יופי!

*עכשיו תוכלו ליראות את התמונות הירודות שלי ;)

פורסם

מה שאני אומר זה NO GUTS NO GLORY

רק תהיה מודע לסיכונים ותקח בחשבון שאולי תצטרך להוציא קצת כסף.

והתמונות האלה ממש באיכות גרועה, קשה להבין משהו... :(

פורסם

אם יצא עשן מהספק יכול להיות שהוא הלך (250 וואט גנ'רי זה גרוע)

אבל לא נראה לי שכדאי לך להשקיע

מנסיון, יש לי גם מעבד כזה ולוח כזה שנשרף ואין לי כבר ראש למחשב הזה

לוחות של PC PARTNER שווים ל***

פורסם
  • מחבר

אז liiight ו Impreza- אתם ממליצים לעזוב את כל העסק?

אתם בטוחים שאין לפרשייה הזאת פיתרון?

אולי אני יכול לנסות להציל כמה רכיבים בודדים? כגון:HD, RAM, FAN's..?

נ.ב

liiight- אם לא הבנתה משהו ממה שהיה כתוב באיזה רכיב, רק תגיד לי איזה ואני יכתוב לך את הכתוב באופן ברור יותר.

*מיצטער שוב על האיכות :)

פורסם

לי נראה שהספק הוא זה שהלך, יש סיכוי טוב מאוד שזה גם הלוח

אם אין לך ספק חלופי לנסות אז תקח מהספק את המאוורר ואת ההיטסינקים ובטח שתקח את ההאדסיק ואת הראם, או שתמכור אותם ותבדוק אותם שהם עובדים

תבדוק אם המאווררים מסתובבים עדיין שזה מחובר

פורסם

חחח

החומה ששמה זה מעבדי אינטל עד לפנטיום שלוש 450 מג"ה

לדעתי תשלוף את המעבד שלוף את הזיכרון שלוף את ההארדיסק ואת הכרטיס מסך ואם שכחתי משהו גם אותו ותבעט את הכרטיס מסך כיבינמט.

תחפש מישהו שיש לו לוח אם כזה שהוא לא צריך,חבר או משהו לי הביאו 2 כאלה אבל אחד היה פנטיום 2 לצערי.

אם תשיג אז תנסה את הספק שלך לדעתי.

פורסם

לי יש מעבד כזה של 550 מגה הרץ

ד"א אני מחפש לוח כזה, יש לי 2 לוחות כאלה אבל אין לי מושג מה עובד כבר

פורסם

יכול להיות,אבל יותר מזה כנראה שאין כאלה.

פורסם

יש לחבר שלי 600MHZ... :o

פורסם

אז liiight ו Impreza- אתם ממליצים לעזוב את כל העסק?

בוא רק נגיד שאם על כל שעת עבודה על התקלה הזאת, היית מקבל חצי משכר מינימום, עדיין לא היית מגיע לערך של המחשב...

תחשוב כלכלית :)

פורסם
  • מחבר

חחח למען האמת חשבתי על זה ::)...

אני יקדיש לעסק הזה עוד יום יומיים ואם הוא לא יתקדם לשום מקום אז אני יוותר (ויתעלל בו קשות לאחר מיכן כמובן.. :smile1:)

בינתיים יש שלוש אפשריות..

1) לחבר את הלוח והרכיבים שלו דרך הספק שלי (שדרך אגב אני עדין לא יודע אם זה לא יגרום נזק לספק שלי, אם למישהו יש תשובה חד משמעית בבקשה שישתף אותי) :)

2) לחקות למישהו שיבוא עם הברקה (אולי זה אפילו יקרה מחר..) :jump:

3) לגרד את כל הרכיבים החשובים, HD RAM FAN,'s וכו" (זה כמובן ליפני הייאוש הסופי..) :s07:

בינתיים אני מודה לכולכם על העזרה, ניראה שהיתקדמתי קצת :)

לילה טוב, ניתראה שוב מחר. :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים