עבור לתוכן

נערך והתווספו תמונות : בלאגן שלם עם הרשת האלחוטית ! * Problem Solved *

Featured Replies

פורסם

באשכול הקודם כבר היו 2 עמודים, ובכל מקרה הבעיה שהוצגה בו (התקנת הנתב האלחוטי) כבר נפתרה, והדיון גלש לפסים תאורטים לא רלוונטים.

בכל מקרה, כעת בעיה אחרת - משהו מאוד מוזר ולא יציב במערכת...

יש לי מודם אלקטל 510 המתפקד כנתב (הזנתי לתוכו את היוזר והסיסמא, והוא מחייג לאינטרנט, בלי חייגן במערכת ההפעלה) שמחובר ליציאת ה LAN של הנתב האלחוטי DLINK 614+ (כלומר, השארתי את מלאכת הניתוב לאלקטל, וכעת ה DLINK משמש רק כ SWITCH ונקודת גישה אלחוטית).

לנתב האלחוטי מחובר מחשב נייח שולחני בכבל רשת

ובנוסף יש לי לפטופ המצוייד ברטיס רשת אלחוטי תואם DWL 650+

מדובר בחיבור ADSL, בזק בינלאומי הספק.

התופעות (שלא קרו קודם לכן) :

1. חלק מהאתרים לא עולים לעיתים, ולאח כמה זמן/כמה ריסטרטים למחשב - הם עולים - לא ברור מה ומתי

2. לפעמים לא מצליח להכנס לממשק הנתב האלחוטי ב http://192.168.0.1 ומקבל TIMEOUT - שוב, רק לאחר כמה זמן/ריסטרטים, מצליח.

3. במחשב האלחוטי אני רואה את הרשת האלחוטית, אבל הוא מצליח להתחבר אליה במצב "מוגבל" בלבד - שכמובן לא מאפשר גלישה.

(ניסיתי עם WEP ובלי WEP - אותו דבר...)

מישהו יודע מה קורה פה ?

אני לא יודע אם אמרו לך אבל הנקודה החלשה שלך היא החיבור של המחשב הנייח לדילינק האלחוטי

אתה צריך לקנות האב פשוט ולחבר אותו בין ה 510 המחשב הנייח והראוטר האלחוטי (כולם מתחברים אליו)

• תגובות 61
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה קשור עכיוש הנייח, ובשביל מה האב ? (בדילניק יש סוויץ !)

לדעתי הבעיה היא בכתובת ה IP של הנייד, עובדה שמה שהוא לא מצליח לעשות זה לקבל כתובת IP תקינה...

מה שקורה הוא שהוא מזהה את הרשת האלחוטית, מנסה להתחבר אליה, ובשלב שהוא מבצע "מייבא כתובת רשת" הוא כנראה לא מצליח,

מכיוון שהשלב הבא הוא שנוצרת רשת "מוגבלת".

גם כאשר אני מנסה לבצע RENEW ידני, הוא נכשל :

עשיתי קודם ipconfig כדי לראות איזו כתובת IP קיבל הנייד (אלחוטי), הוא קיבל :

169.254.177.131/255.255.0.0

הכתובת הזו תקינה ?

(אגב, ב connection specific DNS suffix לא כתוב כלום, ולעומת זאת בנייח כתוב lan

כשאני עושה ipconfig /renew זה לוקח לו בערך חצי דקה, ולאחר מכן אני מקבל הודעת שגיאה האומרת :

no operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.

an error occurred while renewing interface wireless network connection : unable to contact your DHCP server. request had timed out

פורסם

לא רעיון טוב להסתמך על ההאב של הדילינק

הוא לא יציב ומתפקד טוב רק כנקודת גישה AP

כדאי לך להתחבר מהנייח להאב ומשם ל 510

את הדילינק (עם DHCP מבוטל) לחבר להאב

ככה אתה יוצר שני חיבורים בלתי תלויים וכתוצאה מכך פחות בעיות.

פורסם

גם לא רעיון טוב להוסיף עוד האב\סוויץ' באמצע

אתה בעצם לוקח חיבור שכן עובד - נייח <-> 510 ושם באמצע האב, למרות שאין סיבה מוחשית לחשוב שהחיבור ביניהם לא תקין

ואתה לוקח חיבור לא תקין - נייד -> AP -> סוויץ' -> 510 ושם באמצע עוד האב, שאין שום סיבה בעולם שהוספה שלו תשפר את המצב, כי ממילא התקשורת עוברת דרך אותם המכשירים כמו קודם, רק שהוספת עוד מכשיר

בסופו של דבר, הוספת האב\סוויץ' זה לזרוק כסף לפח, הבעיה פה לא קשורה בכלל לאמינות או חוסר אמינות של הסוויץ' של הd-link

לדעתי הבעיה היא בכתובת ה IP של הנייד, עובדה שמה שהוא לא מצליח לעשות זה לקבל כתובת IP תקינה...

מה שקורה הוא שהוא מזהה את הרשת האלחוטית, מנסה להתחבר אליה, ובשלב שהוא מבצע "מייבא כתובת רשת" הוא כנראה לא מצליח,

מכיוון שהשלב הבא הוא שנוצרת רשת "מוגבלת".

גם כאשר אני מנסה לבצע RENEW ידני, הוא נכשל :

עשיתי קודם ipconfig כדי לראות איזו כתובת IP קיבל הנייד (אלחוטי), הוא קיבל :

169.254.177.131/255.255.0.0

הכתובת הזו תקינה ?

(אגב, ב connection specific DNS suffix לא כתוב כלום, ולעומת זאת בנייח כתוב lan

כשאני עושה ipconfig /renew זה לוקח לו בערך חצי דקה, ולאחר מכן אני מקבל הודעת שגיאה האומרת :

no operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.

an error occurred while renewing interface wireless network connection : unable to contact your DHCP server. request had timed out

יש לך איזושהי סיבה לחשוב שהחיבור האלחוטי עובד?

כתובת מהצורה 169.254 זה הברירת מחדל של windows אם הוא לא מצליח למצוא שרת DHCP לקבל ממנו כתובת IP.

שתי שאלות - איזו כתובת IP הנייד מקבל במקרה שהשרת DHCP בD-Link מופעל?

אם אתה קובע לו כתובת IP מהטווח של האלקטל (וsubnet mask וgateway מתאימים), יש לו גישה לאינטרנט? החיבור לרשת עובד כרגיל?

בכל מקרה, לדעתי הבעיה היא בחיבור בין הנייד לD-link, בחיבור האלחוטי, ולא ברשת שאחרי החיבור האלחוטי

פורסם

כנראה שלא הסברתי ברור

בשיטה המוצעת יש חיבור קווי בין הנייח ל-510 בצורה הבאה: 510=> האב=> נייח

בשיטה הקימת החיבור הוא: 510 => דילינק => נייח

ההבדל הוא בהוצאת הדילינק מהחיבור לנייח וזה צעד משמעותי הואיל וידוע לנו שהדילינק אוהב לעשות ריסטארטים ועוד כמה דברים רעים אחרים.

למי שמשתמש בנייח לגלישה בלבד לא ירגיש את ההבדל אבל מי שמפעיל תכניות P2P ...

פורסם

אתה פותר בעיה לא קיימת, אין שום סיבה לחשוב שיש בעיה כזו

פורסם
  • מחבר

יש לך איזושהי סיבה לחשוב שהחיבור האלחוטי עובד?

כתובת מהצורה 169.254 זה הברירת מחדל של windows אם הוא לא מצליח למצוא שרת DHCP לקבל ממנו כתובת IP.

שתי שאלות - איזו כתובת IP הנייד מקבל במקרה שהשרת DHCP בD-Link מופעל?

אם אתה קובע לו כתובת IP מהטווח של האלקטל (וsubnet mask וgateway מתאימים), יש לו גישה לאינטרנט? החיבור לרשת עובד כרגיל?

בכל מקרה, לדעתי הבעיה היא בחיבור בין הנייד לD-link, בחיבור האלחוטי, ולא ברשת שאחרי החיבור האלחוטי

לגבי השאלה הראשונה - אתה מתכוון שאפעיל שוב את ה DHCP של ה DLINK (בנוסף ל DHCP של ה 510 ?), ואנסה להתחבר עם הנייד, ואראה איזה IP הוא מקבל ?

מה הכוונה "אם אתה קובע לו כתובת IP מהטווח של האלקטל (וsubnet mask וgateway מתאימים), יש לו גישה לאינטרנט? החיבור לרשת עובד כרגיל?" ?

מה עלי לעשות כדי לבדוק את זה ? (מצטער, אני לא כל כך שולט בחומר :-)) - הכוונה להכנס ל TCPIP של כרטיס הרשת האלחוטי, ולקבוע לו כתובת IP קבועה,

למשל 10.0.0.6 (ה 510 מתחיל ב 10) ? אם כן, איזה GATEWAY לתת לו ? את הכתובת של ה 510 או של הדילינק ?

פורסם

לגבי השאלה הראשונה - אתה מתכוון שאפעיל שוב את ה DHCP של ה DLINK (בנוסף ל DHCP של ה 510 ?), ואנסה להתחבר עם הנייד, ואראה איזה IP הוא מקבל ?

כן, אפילו אולי תנתק את ה510, כי מה שחשוב לי זה רק הכתובת IP, זה בשביל לדעת אם הנייד בכלל מחובר לנתב האלחוטי

מה הכוונה "אם אתה קובע לו כתובת IP מהטווח של האלקטל (וsubnet mask וgateway מתאימים), יש לו גישה לאינטרנט? החיבור לרשת עובד כרגיל?" ?

מה עלי לעשות כדי לבדוק את זה ? (מצטער, אני לא כל כך שולט בחומר :-)) - הכוונה להכנס ל TCPIP של כרטיס הרשת האלחוטי, ולקבוע לו כתובת IP קבועה,

למשל 10.0.0.6 (ה 510 מתחיל ב 10) ? אם כן, איזה GATEWAY לתת לו ? את הכתובת של ה 510 או של הדילינק ?

אני מתכוון לא להשתמש בשרת DHCP של ה510, אלא להגדיר IP באופן ידני, בשביל לעקוף בעיות אפשריות עם מציאת השרת DHCP. בשביל זה צריך, כמו שאמרת, להיכנס לאפשרויות TCP/IP של הכרטיס. שים לו כתובת קבועה כמו שהצעת (כמובן, תבדוק שזו לא הכתובת של הנייח), וכgateway שים לו את ה510, על מנת שתוכל לבדוק חיבור לאינטרנט

פורסם
  • מחבר

"כן, אפילו אולי תנתק את ה510, כי מה שחשוב לי זה רק הכתובת IP, זה בשביל לדעת אם הנייד בכלל מחובר לנתב האלחוטי"

אם מה שרוצים זה רק לבדוק את ה DHCP של הדילינק, אולי אני אנתק את כל שאר המערכת ?

אוציע מהדילינק את החיבור שלו ל 510, אולי את החיבור של הנייח מהדילינק,

ואשאיר רק דילינק מחובר לחשמל, אפעיל בו את ה DHCP, ואראה איזה כתובת מקבל המחשב הנייד, זה אמור לעבוד ?

פורסם

הניתוק של ה510 זה בגלל שגם לו יש שרת DHCP. אין שום סיבה לנתק את הנייח

אני פשוט רוצה לראות אם הנייד בכלל יכול לקבל כתובת מהנתב, זה ייתן אינדיקציה אם הוא בכלל מחובר אליו

פורסם
  • מחבר

טוף, לא הספקתי לקרוא את התשובה שלך, אל זה מה שעשיתי :

הפעלתי את ה DHCP בדילינק, ניתקתי אותו מה 510 ומהמחשב הנייח (לא קריטי :-)), ועשיתי לו ריסטרט.

כלומר, יש לי נתב אלחוטי דילינק שמחובר אך ורק לחשמל, וה DHCP בו מופעל.

הפעלתי את המחשב הנייד, הוא זיהה את הרשת, אך שובהוא לא הצליח בשלב של "מייבא כתובת רשת", וייצר רשת "בעלת קישוריות מוגבלת".

כתובת ה IP שהוא קיבל זה הכתובת שקיבל קודם 169... (זו שאמרת שהיא הדיפולט של חלונות).

אני מבין שיש בעיה :-)

אנסה כעת את המצב השני שהצעת...

פורסם

זה אומר שכבר בשלב של החיבור האלחוטי יש בעיה, כלומר הוא בכלל לא מחובר לרשת, והבעיה לא מתחילה במציאת שרת DHCP, אלא לפני. ההגדרות של החיבור האלחוטי בנייד לא טובות, אתה צריך לחפש מה צריך לשנות, תבדוק שההגדרות זהות לגמרי לאלה שבנתב

פורסם
  • מחבר

1. אם הוא לא מצליח לקבל כתובת מה DHCP של הדילינק, איך אתה מסיק מכך שהבעיה היא בחיבור האלחוטי, ולא ב DHCP ?

יכול להיות שבגלל הגדרות אלחוט לא תקינות באמת, הוא לא מצליח לקבל כתובת, ויכול להיות להיפך - בגלל בעיה ב DHCP, הוא לא מקבל כתובת,

וזה נראהל נו שזה בגלל האלחוט.. לא ?

2. "ההגדרות של החיבור האלחוטי בנייד לא טובות, אתה צריך לחפש מה צריך לשנות, תבדוק שההגדרות זהות לגמרי לאלה שבנתב"

מה בדיוק עלי לבדוק ? אילו הגדרות צריכות להיות זהות לנתב ?

שוב תודה רבה לך !!! :yelclap::D

פורסם

לנייח לא הייתה בעיה לקבל כתובת, ולנייד כן -> משהו בחיבור של הנייד לא עובד

לגבי ההגדרות - session id צריך להיות זהה, תבדוק שאתה במצב access point ולא ad-hoc, הגדרות הצפנה צריכות להיות זהות, ואני לא יודע איזה עוד הגדרות יש לך, זה תלוי במערכת הפעלה ובדרייברים

פורסם
  • מחבר

זה אותו session id (אני בכלל לא צריך לכתוב אותו, הוא מציג לי את הרשתות הזמינות שהוא איתר באוויר, ואני בוחר את הרשת (היחידה) שהוא מצא

והשם שלהזה הSESSION ID שנקבע...

זה לא AD HOC

לא חושב על עוד משהו שיכול להיות....

אגב, התומך מפורום דילינק אמר שצריך להחליף את הכבל שמחבר בין ה 510 לדילינק, בכבל מוצלב.... לא נשמע לי הגיוני, כי עובשה שהנייח עובד... לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים