עבור לתוכן

Help Please : מסתבך עם התקנת +DI-614 , הצילו !

Featured Replies

פורסם

התצורה לפני שרכשתי את הנתב האלחוטי D-Link 614+ :

מודם Alcatel Speedtouch 510 שחור שטוח שולחני חצוני.

המודם מחובר לחשמל, מחובר בכבל רשת לכרטיס הרשת במחשב, ומחובר לשקע הטלפון (ADSL).

הכל עבד יפה :)

כעת ניסיתי להוסיף את הנתב האלחוטי לכל העסק (ובתור שלב ראשון רק לגרום למערכת לעבוד עם המחשב השולחני) :

ביצעתי הכל לפי ה Manual.

כעת המודם מחובר לחשמל ולשקע הטלפון.

כבל רשת מחבר בין המודם לבין הנתב (לכניסת ה WAN).

המחשב מחובר בכבל רשת לנתב (יש לו 4 כניסות, חיברתי לכניסה 1).

התחברתי לנתב בכתובת http://192.168.0.1, הרצתי את ה WIZARD ופעלתי בהתאם להוראות,

אני מניח שהפרט החשוב הוא הקביעה בנתב לפרוטוקול PPPOE וציון היוזר והסיסמא שקיבלתי מספק האינטרנט שלי (בזק בינלאומי)

(אגב, אותם הפרטים נכתבו גם בקינפוג המודם).

חשוב לציין שאני *לא* מתחבר לאינטרנט ע"י חייגן, אלא המודם דואג להיות מחובר תמיד.

שלושת הנורות שעל המודם דולקות בצבע ירוק (הכל תקין)

גם הנורות של הנתב נראות תקינות.

רק בעיה פעוטה - שום אתר לא עולה :)

כאן אתם, הפרופסורים נכנסים לתמונה.

מה פה קורה פה ? :)

פורסם

לי יש את אותו מודם אותה שיטת חיבור וראוטר של אדימקס.

אצלי זה גם PPPoE ואם אתה מצליח להיכנס להגדרות של הראוטר סימן שזה מחובר טוב, אני לא רואה בעיה עם מה שעשית.

מצאתי באינטרנט משהו שעזר לי ספציפית לראוטר שלי, אני מנחש שזה פועל על אותו עיקרון קישור

עוד דבר שאפשר לעשות וכדאי זה ריסט לראוטר, אולי נגעת בהגדרות מסוימות.

אההה ועוד משהו אחרון, אתה יכול לדעת דרך הראוטר אם אתה מחובר לאינטרנט זה מופיע בדף שנתתי לך, אתה לא צריך שאינטרנט אקספלורר יעלה

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אם אתה רוצה להשתמש בנתב כנתב, אתה צריך להחזיר את המודם לתצורת מודם, ואז להגדיר חיוג בנתב

אם אתה לא רוצה להחזיר את המודם לתצורת מודם, חבר אותו לאחת מכניסות הLAN של הנתב, ואז אין צורך להשתמש בנתב כנתב ולהגדיר אותו כך

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה להשתמש בנתב כנתב, אתה צריך להחזיר את המודם לתצורת מודם, ואז להגדיר חיוג בנתב

אם אתה לא רוצה להחזיר את המודם לתצורת מודם, חבר אותו לאחת מכניסות הLAN של הנתב, ואז אין צורך להשתמש בנתב כנתב ולהגדיר אותו כך

מעולה ! זה עבד ! פשוט חיברתי את המודם לאחת מכניסות ה LAN, במקום ה WAV - וזה עובד !

1. יותר חשוב : אשמח לקרוא ולהבין מדוע זה כך.

2. הבנתי שמודם 510 יכול לתפקד גם כנתב, האם עצם העובדה שהוא מחזיק בעצמו את היוזר והסיסמא שלי לאינטרנט, מבצע את התקשורת ודואג שאהיה מחובר כל הזמן, ללא חייגן - זו העובדה שהופכת אותו בעצם לנתב ?

פורסם

2. כן

וזו בדיוק הסיבה שכשהגדרת PPPoE זה לא עבד, המודם שלך כבר מוגדר להיות ראוטר.

נראה לי שעדיף לך ככה.

פורסם
  • מחבר

רגע, לא הבנתי...

נתב זה בעצם מכשיר היושב בין 2 רשתות, ומעביר בינהם מידע.

בתצורה שלפני הוספת ב DLINK : האלקטל יושב תמיד ביני ובין האינטרנט ומתווך בינינו,

מה ההבדל המהותי בין המצב שבו הוא פועל רק כמודם, ולבין המצב שבו הוא פועל כנתב ?

בכל מקרה הוא עושה אותה פעולה...

פורסם

כשהוא מודם, מכשיר חיצוני צריך לחייג לאינטרנט דרכו, למשל הנתב שקנית, בשביל שימוש כזה מחברים אותו לכניסת הWAN, שהנתב יודע להתייחס אליה באופן שונה משאר הכניסות, ודרכה הוא מנסה לחייג.

כשהוא נתב, הוא בעצם חלק מהרשת הפנימית שלך, מכשיר שמספק אינטרנט לרשת, ומתקשר עם המחשבים כרגיל, ללא צורך בשער באמצע. הוא לוקח גם תפקודים של מודם וגם תפקודים של נתב, ומייתר את הנתב של d-link, שהפכת באופן מעשי לנקודת גישה - מכשיר שמקשר בין נקודות אלחוטיות וביניהן לבין רשת קווית

פורסם
  • מחבר

אתה בהחלט עוזר לי להבין :xyxthumbs::yelclap:

עוד קצת כדי להבין יותר :-)

1. אתה אומר בעצם, שכאשר המודם מתפקד כמודם, אז מחברים אותו לכניסת ה WAN של הנתב, והנתב יודע להשתמש במודם על מנת לחייג לאינטרנט (בעזרת היוזר והסיסמא שהזנתי לנתב) ?

2. כלומר, מישהו צריך לדאוג לחייג דרכו לאינטרנט, ולכן אם יש לי רק מודם, אז אני חייב להתחבר לאינטרנט ע"י הגדרת חייגן במערכת ההפעלה,

או לחילופין להפוך את המודם לנתב - וזו השיטה לפטור את עצמי מחייגן ?

3. בכל מקרה, תמיד מי שמספק את הקישוריות ממש לאינטרנט, זה מי שמחובר לשקע ה ADSL בקיר, נכון ?

4. כאשר הפכתי את המודם לנתב, וחיברתי אותו לכניסת ה LAN של הנתב DLINK, וחיברתי את המחשב גם לכניסת LAN אחרת ב DLINK,

אז בפועל כשהמחשב שלי מבקש מידע מהאינטרנט, המודם מביא את המידע, אבל המידע לא מגיע ישירות למחשב, אלא עובר דרך הנתב DLINK (ששניהם מחוברים אליו) ? אם כן, זה לא מיותר ? זה יוצר למידע מסלול ארוך יותר עד שהוא מגיע אלי למחשב, לא ?

5. האם כדיא לי להחזיר את המודם למצב מודם, ולחבר אותו ל WAV של נתב ה DLINK ?

תודה רבה !!!!!!!!!!!!! :xyxthumbs:

פורסם

1. כן

2. ב-ADSL כן, בטכנולוגיות אחרות יש אפשרות שהמודם יחייג ותמיד יהיה מחובר, אבל עדיין הוא לא יתפקד כנתב.

3. כן

4. לא. האופציה של הנתב ב-dlink קיימת רק מכניסת ה-WAN, אם חיברת את המודם לכניסה רגילה אתה כבר לא משתמש באפשרות של הנתב. מה שיש לך בעצם זה סוויץ.

5. לא, סביר להניח שהמודם יעשה עבודה טובה יותר בניתוב מנתב חיצוני. אם יהיו בעיות תמיד תוכל להחליף.

פורסם
  • מחבר

תודה Holy !! :yelclap: הבהרה קטנה :

4. נכון, יש לי בעצם SWITCH, ה DLINK כבר לא נתב - כי לא חיברתי לו מודם ך WAV, אבל אם נניח מגיע PACKET מידע מהמודם,

במקום להגיע ישירות למחשב דרך כבל הרשת שבין המודם למחשב, הוא עובר בכבל הרשת מהמודם ל DLINK, ומה DLINK למחשב.

זה אולי זניח, אבל לטובת ההבנה התאורתית - התאור שלי מדוייק ?

5. איזו עבודת ניתוב בדיוק המודם עושה ? הכוונה היא לכך שהוא לוקח את המידע שמגיע מהשקע בקיר (ADSL) ושולח אותו הלאה ?

מדוע שיעשה זאת טוב יותר מה DLINK ? הוא בסך הכל ישלח אותו ל DLINK, וה DLINK ישלח אותו הלאה (למחשב), לא ?

** בעיה חמורה שנתקלתי כעת (לא אפתח עבורה אשכול חדש, למען הסדר הטוב) :

כעת שיש אינטרנט (המודם-נתב שלי מחובר לכניסת ה LAN ב DLINK), אני רוצה להפעיל גם את הלטפופ עם הכרטיס האלחוטי התואם לנתב,

(התקנתי כבר את הדרייבר/תוכנה שמגיעה איתו)

אני מכניס את הכרטיס ללפטופ, יש מעיין סמל מחשב קטן בתחתית, אבל אין לי אינטרנט...

אני אמור לקנפג משהו ?

אני אמור לסרוק רשתות באיזור ?

פורסם

4 - המכשיר של D-Link מורכב מכמה רכיבים - נתב, סוויץ', ואנטנה שמתחברת לסוויץ' (כלומר, כל החלק האלחוטי). אם היית מחבר את המודם בכניסת WAN, חבילת מידע קודם הייתה עוברת בנתב ואז אל הסוויץ'. אבל ברגע שהמודם מחובר לLAN, שום מידע לא עובר דרך הרכיב של הנתב במכשיר של D-link, אלא ישירות מגיע אל הסוויץ' ואל המחשבים

5 - הוא עושה כל מה שנתב רגיל היה עושה. המכשירים של D-Link לפעמים עושים בעיות של ניתוקים עם חיבורי ADSL, והאלקטל נחשב לנתב מעולה, שלא יעשה לך בעיות כאלה, לכן האלקטל עדיף.

לגבי הבעיה - כן, אתה צריך למצוא את הרשת, בד"כ הוא לא יתחבר אוטומטית לרשתות, אלא אם הם "מוכרות" לו בהגדרות

פורסם
  • מחבר

4. זה עדיין אומר שבמקום שהפאקט יגיע מהמודם ישירות למחשב, הוא מגיע לסוויץ שבדיליק, ומשם למחשב - כלומר דרך יותר ארוכה, לא ?

5. מה נתב רגיל עושה שלא ציינתי ?

5. אם אני מבין נכון, כדאי להמשיך לתת למודם לבצע את עבודת הניתוב במקום הדילינק, מכיוון שהוא פשוט אמין יותר ?

לגבי הבעיה - איך ? זו השאלה.... :kopfpatsch: איך ? :-)

פורסם

4 - במקום שהפאקט יעבור בנתב של d-link, משם לסוויץ' ואז למחשב, הוא עובר בנתב שבמודם, משם לסוויץ' ואז למחשב. אין כאן עניין של "דרך", כי אלה אותות חשמליים, אלא אם אתה מדבר על פינגים, ואז גם אין הבדל בין הd-link לאלקטל

5 - הנתב קובע לאיזו כתובת IP ילך כל פאקט, ושולח אותו אליה. אבל יש הרבה בדיקות בדרך, שלפיהן הוא עובד. אני מציע שתלך לגוגל בשביל הסברים מפורטים על נתבים, אני בטוח שלא חסר הסברים ברשת. וכן, שניהם יעשו את אותה העבודה בדיוק, אבל האלקטל אמין יותר

ולגבי הבעיה - אתה צריך להיכנס להגדרות שם ולהגדיר לו את הרשת של הנתב - קח את הsession id מהסריקה של הרשתות או ההגדרות של הנתב, ותמלא את שאר הפרטים שהוא דורש לפי ההגדרות בנתב

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

אני משאיר את המצב כמו שהוא (בהתאם להמלצתכם, מכיוון שהאלקטל הוא נתב טוב יותר),

אבל הבנתי שבכך אני מוותר על אופיות של הדילינק, כמו פיירוול...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים