עבור לתוכן

booting problems with WD raptor ?

Featured Replies

פורסם

mmm

just got my dad's new comp here , got it all built up and running ...

installed win xp pro sp2 , mobo, gpu drivers some of thier working porgrams ...

since its a presscot i installed mbm5 , restarted and then the party got all pooped.

im 90% sure its a problem with the HDD , this is whats wrong:

after the comp boot , it looking for IDE drives , after about 20(!) sec he founds them , some times it get stuck there..

ok , passed that , now it gets to the msg "verfying dmi pool data" or smt like that , again stuck for 30-40sec.

passing that , we get to the screen where u can choose same mod and the other microshit crap , no matter what u choose , the win get stuck about it the mid of its load time and reset the system ..

is it a dead hdd ?

im 100% sure i built it perfectly , its not my first nor my 10th comp im building :\

sys specs:

abit ic7-g

p4-e 3.2

2gb ddr ram

r9600 pro

nec 3500A

raptor 74gb

and a TT 430W psu

btw , i can see hebrew so feel free to use it :P

פורסם
  • מחבר

עדכון על הבעיה ...

לקחתי תמחשב הביתה , חיברתי את הראפטור בנוסף לWD שלי 80 גיגה IDE , הלוח הוא NF7-S דרך אגב ..

חיברתי אותו בפורט SATA2 , עכשיו , אני לא בטוח איפה אני אמור לראות אותו בביוס אבל בווינדוס אני לא רואה אותו , ובביוס גם לא מצאתי שום איזכור לו.

אבל כאשר התפריט של הSATA רייד עולה (ההוא שבא ישר אחרי הבוט) אני רואה את השם שלו שם ...

מה בדיוק עשיתי לא נכון פה והאם הארדיסק הוא הבעיה או שאני צריך להתחיל לחפש בכיוונים שונים ? :S

פורסם

קיצור... יש לך אחריות על זה? אז שהם ישברות'ראש :bash:

פורסם

אתה רואה אותו במנהל התקנים? אם אין עליו מחיצות אתה ממילא לא תראה אותו ב"מחשב שלי"

פורסם
  • מחבר

אוקיי , דבר ראשון תודה על העזרה ..

הדיסק לא הופיע בdevice manager , אבל היה שם איזה בקר סקאזי שלא היה מותקן , נתתי ל XP לחפש תדריבר בעצמו באינטרנט והוא התקין .

משום מה , אחרי זה הכונן הופיע במנהל ההתקנים ובמחשב שלי , הכונן פועל !

עכשיו , אז כפי שאני רואה את זה ישנם שני בעיות.

1. הלוח אם של אבא דפוק (IC7-G)

2. חיברתי שם משהוא לא טוב , אבל זה עדיין לא מסביר תעובדה שהמחשב פעל למשך חצי שעה שעה ופתאום החלו הצרות...

אני אנסה שוב במחשב של אבא , אפרמט ואתקין הכל מחדש .. נראה אולי יסתדר .. יש איזה שהן הגדרות שאני אמור לסדר בביוס (כונן SATA) ?

פורסם
  • מחבר

עוד עדכון ...

חיברתי תכונן , שיניתי בביוס שיקרא תרייד SATA כIDE 3,4 , עכשיו התקנתי תווינדוס שוב , כולל הבקר רייד הזה שלוחצים F6 ...

עכשיו הבעיה מסתכמת ב3 מצבים:

1. המחשב פועל חלק , עולה בלי בעיות.

2. המחשב עולה , מזהה תכונן ברייד , מגיע למסך של הבחירה איך להעלות תווינדוס (הזה שלוחצים F8 ) לא משנה מה בוחרים , הוא נתקע באמצע , עושה ריסט ואז לא מזהה תכונן ומבקש boot device ...

3. המחשב עולה ולא מזהה תכונן ישר בבוט , וגם לא מזהה אותו בביוס.

שלושת המצבים האלה רנדומאלים לחלוטין , איו לי שום הסבר למה הם קורים :\

יש רעיונות ?

פורסם

אם הבקר RAID מותקן, אולי תחזיר את הכונן למצב SATA?

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי מה זאת אומרת להחזיר אותו למצב SATA ... הוא תמיד היה SATA , פשוט שהגדרתי שהביוס יקרא תכוננים שמחוברים ברייד SATA כIDE 3,4

פורסם

אתה הגדרת בעצם בBIOS שהוא ייצר הדמיה של IDE, נסה להחזיר אותו לזיהוי כSATA, אולי זה יעזור

פורסם
  • מחבר

גם כשאני שם אותו במצב שבו הוא היה הוא מציג אותו כIDE , אני יכול לשים אותו כ SATA ONLY , אבל אז אני לא אוכל להשתמש בצורב ...

פורסם

לא הבנתי למה לא תוכל להשתמש בצורב

ובכל מקרה - נסה לראות אם זה פותר את הבעיה

פורסם
  • מחבר

כי ברגע שאני אומר לו להשתמש רק ב SATA , הוא קורא אותם כאילו כIDE1,2 ואז עולה על הצורב שנמצא בIDE2

ניסיתי לחבר תצורב בעזרת המתאם SATA ואז להגדיר SATA בלבד , אבל הבעיה חזרה על עצמה שוב ...

ממש אין לי הסברים :\

פורסם
  • מחבר

i've tryed messing up with the bios raid and sata setting , no luck ...

i've tryed using the dvd with the sata convertor and then set it as Sata only , also didnt fixed the prob ..

now i have a diff problem , then it used to boot to windows some times and some times reset ..

now it find the drive on the bios , i can see it as ide3 , but it says there are no bootable device .. same msg as when u format and forgot to set up to boot from the cd ...

no matter what i set up on the boot priorety on the bios , its not booting from the drive ...

השתמשתי באנגלית כי העתקתי את זה גם לפורמים של אביט ארה"ב ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים