עבור לתוכן

פרוייקט MINI-ITX זקוק לעזרה בנוגע לפירוק חלקים מנייד, מסך בעיקר.

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן פרוייקט של מחשב קטן מבוסס לוח MINI-ITX בעזרתו הרבה של urielka מצאתי חנות שמוכרת לוחות ואת כול שאר הציוד הדרוש למחשב כזה ושולחת לארץ.

את הלוח אני יקנה בערך חודש מהיום ואתמול גיליתי משהו שיחסוך לי הרבה כסף אבל ידרוש קצת עבודה.

הנייד של אבא שלי התקלקל לא מזמן(הלוח כולו החליד וקיבל קורוזיה או משהו) אבל לפי מה שאבא שלי אומר ההרדיסק הDVD והמסך בסדר גמור ועובדים כמו חדשים.

חשבתי לקחת את הנייד לפרק ממנו את החלקים האלה וככה לקבל ההרדיסק קטן DVD קטן ומסך, מהאתר שאני יקנה את הלוח אני גם יקנה מתאמים של כונני נייד לחיבורי IDE רגילים.

רציתי לשאול אם אמורה להיות בעיה בפירוק של החלקים האלה או דברים0 שאני אמור לשים לב או להזהר ואם לאכסן אותם בקופסה או בארון לא יפגע בהם(בייחוד בההרדיסק שהוא כנראה החלק הרגיש יותר).

ויש לי עוד שאלה האם אפשרי לקחת את המסך של המחשב הנייד וליצור איזה חיבור כדי שהוא התחבר כמסך CRT רגיל אם כן בבקשה תנו לי מדריך עם תמונות או שתסבירו לי במילים פשוטות מה קורה אני לא ממש מבין באלקטרוניקה ובחיבורים.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

כוננים אופטיים לעיתים מתאימים ספציפית למחשב הנייד, לא בטוח שתוכל לחבר אותם.

את ההארדיסק אתה יכול לחבר בלי בעיות, יש מתאמים בסביבות ה 50 שקל שנותנים לך לחבר אותו למחשב נייח.

את המסך אתה לא יכול לחבר למחשב נייח, השאלה הזאת נשאלה המון בפורום, אתה מוזמן להריץ חיפוש

פורסם
  • מחבר

יש גם מתאם להרדיסק בחנות שדיברתי עליה אני חושב שעם ההרדיסק והDVD לא תיהיה בעיה.

אתה בטוח במאה אחוז שאין אפשרות לחבר את המסך הזה כי חבל מאוד לזרוק אותו .

פורסם

99% שאי אפשר, 1% שאפשר עם כרטיס מסך מאוד מאוד מסויים ומאוד מאוד נדיר

פורסם
  • מחבר

קראתי את התרד בפורום שבו מוסבר איך אפשר לחבר מסך ואותו בנאדם רשם שאפשר להשיג מתאם בחו"ל בעלות של 30-40 דולר אבל צריך לבדוק שהוא באמת יתאים למסך וזה די נדיר להשיג אותו.

אני ינסה להשיג את האיש ולקחת קצת יותר פרטים ואז אני יתחיל בחיפושים אחר המתאם.

מישהו יודע מי היבואן הרשמי של פוג'יטסו בארץ, המסך שלי הוא כנראה של פוג'יטסו (כמו המחשב) אני ינסה לדבר איתו צאולי הוא גם יוכל לעזור בנושא המתאם.

פורסם

תן לי להגיד לך עוד כמה דברים כדי לחבר את הארד דיסק אתה צריך מתאם פסיבי וגם לDVD

עכשיו בנוגע למסך מסכים כאלא מתחברים בLVDS בדוק באתר של VIA יש להם אם אני לא טועה לוח שיש לו חיבור כזה למסך אם אתה לא מוצא אז עוד מאט יוצא את הEPIA-N(בגודל 12*12) שיהיה לו את היציאה הנ"ל אבל אם אתה לא רוצה לחכות יש כמה מתאמים מLVDS לVGA ד"א יש עוד חלק שאתה צריך מהנייד זה החלק שנותן את התאורה יש לו מעיין "מצית"(כמו לפלורסנט) שמדליק אותו זה חלק חשוב ויחסוך לכך כ50 דולר בהצלחה!

פורסם

ניתן לחבר. צריך מחבר. נדיר להשיג. אפשר לבנות. עדיף לקנות.

תנסה : www.microcenter.com יש שם ה-כ-ל כמעט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים