עבור לתוכן

מודינג MP3 לרכב

Featured Replies

פורסם

לדוגמא רדיו דיסק שמספק מס' רב של מתחים לכל חלקי המעגל על מנת לספק איכות צליל גבוהה משתמש באותם מייצבי מתח אל תהיו נעולים על משהו אחד בגלל "שנולדתם" איתו תנסו קצת להיפתח לרעיונות מקוריים מהדברים הקטנים הללו נולדות החברות הגדולות הרי !

בהצלחה !!

ראה הודעה קודמת.

ההספק שצורך רדיו דיסק עם CPU שמונה ביט ורכיב MP3 יעודי (שניהם לא רצים ביותר מכמה עשרות מגה-הרץ במקרה הטוב, וצורכים מילי-אמפרים בודדים) הרבה יותר נמוך מההספק שצורך PC שרץ במאות מגה-הרץ במקרה הטוב.

• תגובות 75
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקיצור אנשים אני גם ממש תומך בבניית דברים בעצמך

אבל לפי דעתי חשמל זה לא משהו שאפשר לשחק איתו ככה במיוחד עם מצברים בגודל של אוטו

מי שמבין בזה יש פה תוכניות לבניית 2 סוגים של ספקים

http://www.mastero.tk/

בsection של power supply

כמו שאתם רואים זה ממש לא מייצב אחד וזה כמו שחלק אמרו פה..

אני בטוח שאפשר למצוא תוכניות לעוד דברים כאלה שיעזרו לנו..

אם מישהו מבין בכל העניין ורוצה ברצינות לנסות אולי לבנות אחד אני אשמח להצטרף ( אני גר בת"א )

פורסם

ממש לא נכון ! הטרנזיסטורים לא נותנים לו לעבור את ה- 5 וולט. אל תרשמו דברים שאתם חושבים שאתם מבינים.

המטרה בו לא להפחית בכמות מסויימת ספציפית אלא -ל-כמות מתח מוגדרת בראש ללא תלות (תלוי בטווח ) במתח כניסתו.

הרעיון אפשרי ואולי גם כלכלי.

פורסם

ממש לא נכון ! הטרנזיסטורים לא נותנים לו לעבור את ה- 5 וולט. אל תרשמו דברים שאתם חושבים שאתם מבינים.

המטרה בו לא להפחית בכמות מסויימת ספציפית אלא -ל-כמות מתח מוגדרת בראש ללא תלות (תלוי בטווח ) במתח כניסתו.

הרעיון אפשרי ואולי גם כלכלי.

תגיד לי, אתה לא מבין מה שאומרים לך?

רכיב 7805 מקבל מתח כניסה כלשהוא, ומנסה להוציא 5V מיוצב (כמובן שרצוי לשים כמה קבלים במוצא, אבל לא זו הנקודה).

אם תכניס לרכיב כזה 12V, הוא יוציא 5V, וזה אומר ש- 7V "מתבזבזים" בצורת חום על ה- 7805.

עכשיו השאלה כמה זרם אתה מושך מיציאת ה- 5V. אם כל מה שאתה מושך זה 1mA (לדוגמא חבר את המוצא לנגד 5K לאדמה), אז חייב לזרום 1mA גם בכניסה, וזה אומר שיש בזבוז של 1mA כפול 7V שזה 7mW (כלומר ממש כלום).

עכשיו תאר לעצמך שמחובר לרכיב מחשב PC שצורך 30A. זה מקביל לכך שתקצר את המוצא לאדמה דרך נגד של 0.1666 אוהם.

אם לא הבנת את זה, לא הבנת איך עובד מייצב מתח. תחשוב עליו כמו "נגד חכם" שיודע לשנות את ההתנגדות שלו ככה שיחס הנגדים מול העומס תמיד יתן 5V ללא תלות בעומס וללא תלות במתח הכניסה. כמובן שזה לא ממומש ככה, אבל זה מודל מחשבתי שימחיש לך איך הוא מתנהג.

הדרך הנכונה להמיר 12V היא בעזרת רכיב או מעגל שנקרא DC-to-DC converter שההבדל בינו לבין המייצב זה שהוא לא מבזבז את הפרש המתחים בין הכניסה ליציאה בצורת חום.

הרכיב הנ"ל מתנהג כמו שנאי למתח ישר, ז"א V*I בכניסה שווה  ל- V*I במוצא, או קצת פחות (היעילות נעה בין 70% ל- 90%). ניתן להשתמש ברכיב כזה גם להעלות מתח כניסה נמוך למתח מוצא גבוה יותר בזרם נמוך יותר.

ודרך אגב, למי שאמר שאין מיצב מתח ל- 3.3V, יש ויש:

קיימים מייצבים מתוכנתים כמו LM317 שקובעים את מתח המוצא שלהם בעזרת יחס נגדים.

http://www.national.com/pf/LM/LM317.html

זה רכיב שקיים לפחות 20 שנה (כן אני זקן הרבה יותר מכם).

קיימים היום מיליון מייצבים ל- 1.5V, 2.5V, 3.3V וכל מתח אחר שאתם רוצים, פשוט חפשו בגוגל. ל- MAXIM יש הרבה רכיבים מעניינים.

עריכה:

שכחתי קודם להוסיף לינק לזה:

http://www.infodip.com/pages/procase/alim/alim_small.html

פורסם

כןן אתה יכול לקנות את כל מה שכתוב אצלו בכניסת מתח

Input characteristics:

Input voltage: 11.4 ~ 12.6V DC

אני הייתי ממליץ על זה

PP1094-1.jpg

כי יש לו הכי הרבה הספק והוא מתלבש ישר על הלוח ! .

תהנה

פורסם

מה זה 80 וואט זה עלוב

פורסם

80 ואט זה בהחלט די עלוב... :-\

פורסם
  • מחבר

ספקים של מחשבים עובדים על 250-300 ואט ומעלה, איך 80 ואט יספיק למחשב

פורסם

אלו ספקים ללוחות Mini-ITX שיכולים לעבוד ב- 60W-70W עם הארד-דיסק וכונן DVD של לפטופ.

יש ללוחות on-board video שמכיל מריץ MPEG2, ו-CPU שיכול להריץ DIVX, ובשביל המטרה הזו זה מספיק.

(אל תנסו DOOM3).

פורסם
  • מחבר

אפשר להשיג ספק כזה בארץ ?

פורסם

אפשר אבל יהיה מאוד קשה, ... אולי בנועה מחשבים..

www.noacomp.co.il

פורסם
  • מחבר

יש למישהו רעיון איך לבצע את השליטה על המחשב ?

פורסם

יש למישהו רעיון איך לבצע את השליטה על המחשב ?

כמו שאמרתי כבר :

1.מסך מגע

2.שלט חוטי - com

3.שלט אלחוטי - ir

4.touchpad של מחשב נייד

6.זיהוי קולי

7.מקלדות קטנות חוטיות/אלחוטיות , עכברים אלחוטיים וכו'

או כל משהו אחר שאתה יכול לחשוב עליו שיכול להוות input למחשב..

פורסם
  • מחבר

בעזרת שלט אני יכול לבצע שליטה מלאה על מחשב או שזה צורך תוכנה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים