עבור לתוכן

לא מצליח לחבר כונן אחד של sata ללוח האם, הוא רוצאה raid כול הזמן

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי את לוח האם הזה: Gigabyte GA-8ANXP-D Intel 925X LGA 775 די מפוצץ בפיצ'רים, ניסיתי להשתמש במתאם paralel ata -sata לכונן ata133 רגיל של maxtor הכבל הוא רק לכונן אחד, אז הגדרתי את הכונן בתור master חיברתי אותו דרך המתאם, נדלק המחשב עסה

looking for idea devis....

master....not found

slave...liteon 52x32x52

ואז הוא אבר הלעה, והיגה ל invalid boot disk replace disck and pres any key יענו לא מצא בוט אבר לכונן דסקתים (שני אצלי) וגם שם לא מצא והוא רוצאה דסקט אחר, ניסיתי להקנס ל bios שמה הוא לא ראה את ה HD ניסיתי ללחת לide devis ולעסות חפס ורק מצתי את ה CD

אז נחנסתי ל matrix raid settings ויש הוא מצא אותו ואמר לי שהוא (הHD) מחובר על הכונקתור 0 (יש 0 1 2 3 4 5 6 7[8 סה"כ]) ואז הוא שעל אותי איזה raid אני רוצאה לעסות ניסיתי 1 ניסיתי 0 וניסתי 10 בכולם הוא אמר לי שאין לי מספקים HD מחוברים (ובצדק) אבל מה, רק דרך שם יחולתי לראות את הHD בשום מקום אחר לא רעיתי אותו, ניסיתי ללחת לbootup לראות איזה אופציות יש לי, אין שם שום דבר רלונתי

למישהוא יש רעיון מה קדי שאני יעסה? בשביל לגרום לכך שאוחל להשתמש ב HD שלי דרך SATA ולא דרך ATA?

(הרעיון הוא כולה לחבר את ה HD דרך המתאם ללוח באזרת SATA ולא באזרת כבל שמן שחוסם את כול האורור ללוח (כבל ATA רגיל)

תודה מרוש

נדב

נ.ב.

עם חסרים פרטים\אינפורמציה אני יוסיף רק תגידו מה

שוב תודה :)

פורסם

סיפור מפרך עם שגיעות כתיב..

פורסם
  • מחבר

1) חתימה, תודה

2) בבקשה לענות לענין

פורסם

מה אכפת לך איך הוא כותב תן תשובות בהקשר לשאלתו.

וגם לך יש טעות כתבת שגיעות כתיב במקום שגיאות כתיב ואני חושב שזה לא היה בכוונה.

פורסם

כנס לביוס של הלוח אם ותגדיר את ה-SATA בתור BASE במקום RAID.

מזל"ט על המחשב חינם.

פורסם
  • מחבר

תודה ;D

אני ינסה את זה כבר מחר (כבר 2בבוקר חחח)

עגב תגידו, נירה לכם שיהי שיפור קל בביצועים עקב שימוש בSATA?

פורסם

עגב תגידו, נירה לכם שיהי שיפור קל בביצועים עקב שימוש בSATA?

לא. אולי עוד שנתיים זה ישתנה אבל ;)

פורסם
  • מחבר

למה מה חסר לכוננים של היום?

נגיד נקח איזה אחד סוף הדרך משהוא עם איזה 150,000RPM איזה 16MB וענק נגיד איזה 400MB בתקן SATA הוא בחול זות יאית את המחשב?

כילו מה חסר? עוד איזה 500MB CASH? עוד מליוםRPM סתם רוצאה לדעת איפו המעצור (התקן SATA בעצמו?)

פורסם

המהירות שהנתונים עוברים מההארד דיסק לשאר חלקי המחשב תמיד תהיה יותר נמוכה מהמהירות שרכיבים אלקרוניים יכולים להגיע אליהם

פורסם
  • מחבר

אז נגיד שבמקום HD עם חלקים מסתובבים זה היה סוג של איזה שבב זיכרון גדול, נגיד איזה משהוא כזה שמבוסס אל זחרונות של ddr2 אבל בגודל של איזה 40GB ושזה ישמש כHD זה היה עוזר (תאורתית)?

פורסם

בהחלט כן

הבעיה היא שרכיבים מכניים איטיים פי 1000 מרכיבים חשמליים ובגלל זה ההרדיסק הוא פשוט מגביל את כל שאר המחשב.

מה שכן DDR2 לא כל כך יתאים כי הוא נמחק כשאין חשמל, צריך זיכרון מוצק שומר את המידע גם בלי חשמל כמו פלאש.

פורסם

לא זאת הבעיה היחידה - הרי יש רכיבים ששומרים על תוכנם גם ללא חשמל - אבל הם יקרים, יקרים מאוד.

אפילו ("אפילו"... פחח) זכרון DDR של 512 מגה יקר מאוד יחסית לקיבולתו מול הארד דיסק של 80-120-200 ג'יגה... רק תחשוב על עלות הייצור. או, יותר נכון, תחשוב על העלות בשבילך, בשביל הלקוח הסופי.

פשוט לא משתלם.

נדב.

פורסם
  • מחבר

אזוב שניה את הלקוח הביתי, כך אזור שאין לו הגבלה כספית כמו למשל מחשב על צבאי לחישוב של כול מיני דברים מסובחים רצח, במקום ללחת ולעסות super computer שמורכב מ איזה 2000מחשבים אשר בכול אחד מהם בסופו של דבר יש HD לא יהיה יותר טוב ליצור מאין זכרון מוצק מהיר? אני מניח שאם אני אומר את זה אז כבר מישהו חשב על זה, ולמרות זות אדין מחשבי על לא כוללים את הצעד הבאה באבולוציה של החזקת המידע אז סביר להניח שזה ממש אבל ממש לא משתלם ליצרן, כי החרי הכול כול העסק נשען על היצרן שמנסה להפיק את המקסימום רבחים, יחול להיות שלא כבר יש איזה שנתים כבר זיכרון כזה שאפילו זול ליצור אבל חבל על פסי היצור ו.....אז אנחנו נרה את זה רק בעוד כמה שנים, עם כבר מדברים על שנים, כמה שנים כבר נירה לחה שיקח ל HD להיות בנוי מזכרונות מוצקים?

פורסם

מחשבי על מורכבים מכמויות עצומות של זיכרון, ככה שאין כמעט בכלל (אם בכלל לא) פעולות מול הרדיסק.

המחשב על שהופיע לא מזמן ב-ynet המורכב מהרבה מחשבי cluster ומחובר על רשת אינפיניבן מבוסס על העיקרון שעם רשת כזאת הרבה יותר מהר לך לגשת לזיכרון של מחשב אחר מאשר לגשרת להרדיסק של עצמך.

קיצור בחישובי על לא משתמשים בהרדיסק.

פורסם
  • מחבר

הגיוני, מה שלא, זה למה עוד לא המציאו סוג של זיכרון flash במהירות של 50Thz להחליף את ה HD המיושנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים