עבור לתוכן

בעיה כנראה בלוח אם

Featured Replies

פורסם

אז ככה. הייתי אצל לקוחה שטענה שהמחשב לא נדלק. אחרי שפתחתי אותו הוצאתי משם מספיק אבק כדי לבנות איש שלג (איש שלג מאבק ::))

הספק נעצר, פיזית, בגלל האבק. אחרי שאיבה של האבק, הכל נראה תקין. נפרדתי מהלקוחה לשלום, שמח וטוב לבב.

אך כעבור כמה ימים הלקוחה מתקשרת ואומרת שהבעיה חוזרת. לקחתי את המחשב אליי והפעלתי אותו והוא עלה. נכנסתי לBIOS לראות שהכל שם תקין, ואכן הכל היה בסדר. יצאתי מהBIOS ואז המחשב מת. הספק סיפק מתח אבל המסך לא נדלק, ולא היה שום צפצוף או כלום. מת. כיבוי והדלקה מחדש לא עזר.

הדבר היחידי שעזר היה להוציא את כבל החשמל מהספק והחזרתו מחדש.

מן הסתם, חשבתי שהבעיה היא בספק. החלפתי אותו, אבל הבעיה חזרה. הניחוש שלי הוא לוח האם. המחשב היה סגור באיזה גומחה מסכנה. כמו צינוק.

אבל אם זה לוח האם, איך זה יכול להיות שרק לפעמים זה קורה?

פורסם

כן גם אני מנחש שזה הלוח אם... קרה לי אותו דבר בצורה אחרת, לאחותי הקטנה יש מחשב ישן פנטיום 2 ויום אחד הרצתי סריקה של ווינדווס 98 על המחשב שלה ובאמצע הסריקה הלוח פשוט מת! אז החלפתי לוח והכל הסתדר...

ד"א, חשבת על אפרשות של חשמל סטטי? למרות שאני לא בטוח בזה, כי פעם אחת חבר שלי הביא את המחשב שלו למקום שאני עובד בו ויש שם מיכל ענקי עשל לחץ אוויר והורדתי לו את כל האבק ם הלחץ אוויר הזה, וכשהוא חזר אלי הביתה עם המחשב שלו ניסינו להדליק אותו והמחשב שלו לא נידלק, ואז הוא הלך הביתה שלו והמחשב נידלק אז יכול להיות שזה היה חשמל סטטי

איזה מפרט יש לה?

פורסם
  • מחבר

פנטיום 3 ותאמין לי, אפילו לא שמתי לב איזה לוח. המחשב הזה היה כל כך מפוצץ אבק לכל כך הרבה זמן שאני מתפלא שמשהו שרד שם...

ואני לא חושב שחשמל סטטי זאת הבעיה. כי זה קורה כל פעם. חשמל סטטי נפרק (מתפרק? פורק? פרקיק? פורקקי?) אחרי כמה זמן ואז הכל חוזר להיות תקין.

פורסם

אני מאמין שאם זה לוח אם ג'נרי או של אסוס (הישנים שלהם על הפנים!!! מניסיון אני אומר את זה) אז יכול להוית ששם הבעיה, אם יש לך לוח אם שתוכל ליבדוק אותו על המחשב ההוא תעשה את זה... במידה וזה כן בעיה בלוח תראה לה שעם הלוח שלה המחשב פשוט לא נידלק ותגיד לה את האמת: שזה קרה ביגלל כל האבק הזה... למרות שקצת קשה לי להאמין שזה ניגרם מהאבק אבל יש סבירות שזה ניגרם מזה

פורסם

שחכתם שלאבק יש תוכנות מאוד "מקררות" למחשבים..

מאוררים בקושי עובדים וגופי קירור סתומים בנוסף אולי בגלל כול החום איזה קבל התנפח וגורם לבעיות...

פורסם
  • מחבר

אז זהו, הלוח נראה תקין מבחינה פיזית. אבל המחשב היה מפוצץ אבק בטירוף וסגור בצינוק לאיזה 4 שנים, משהו כזה. אני אבדוק לוח אם אחר קודם, תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים