עבור לתוכן

רשת - 4 מחשבים ו 2 האבים - עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי 4 מחשבים בבית. בחדר שלי יש האב שמתחבר עם המודם של הכבלים, המחשב שלי, המחשב של אחותי שנמצא בחדר הסמוך ומתחבר להאב השני שנמצא בחדר אחר.

החדר האחר עם ההאב השני יש 2 מחשבים. אחד נייד ואחד רגיל.

אני רוצה להקים רשת של שיתוף קבצים בין כל המחשבים, אבל שהמחשב הרביעי (מחשב נייד) יתחבר רק בשביל האינטרנט.

הקטעכ של האינטרנט לא היה בעיה גדולה. עשיתי את זה כבר. אבל אז אתמול גיליתי שהמחשב שלי לא מצליח לתקשר עם המודם,

אפילו כשחיברתי את המודם ישירות למחשב לא דרך ההאב. רק דרך ה USB הוא מתקשר.

חשבתי שזה אולי הפיירוול החומרתי שיש בחיבור רשת שלי אז סגרתי אותו אז זה לא עזר.

בינתיים זה מה שמונע ממני לעשת את הרשת.

עוד בעיה שנתקלתי פה שהמחשב הישן שלי (win xp) אין לו אי פי.

כשבתקתי עם ipconfig/all הוא כתב בשורות איפה שצריך להיות האי פי בתוך הרשת, No No.

פורסם

את המודם אתה צריך לחבר להאב עם כבל מוצלב (או לחבר אותו עם כבל ישר לכניסת Uplink אם קיימת)

בין שני ההאבים אתה לחבר כבל מוצלב (או לחבר אותו עם כבל ישר לכניסת Uplink אם קיימת באחד וכניסה רגילה בשני)

פורסם
  • מחבר

יש לי בלאגן עם ההצלבות של כל הכבלים יש לי יותר מידי פה אבל זאת לא הבעיה כי האינטרנט עובד באחד המחשבים שמחובר להאב השני

שמתחבר להאב שלי. ולהאב שלי מתחבר המודם.

הבעיה שלי היא שאני מנסה לחבר את המודם ישירות למחשב והוא לא מצליח לתקשר איתו.

בהאב שלי יש כפתור שאפשר לשנות בין uplink ל normal.

ובאהב השני (הישן בלי הכפתור של ה Uplink - אליו לא מתחבר המודם), אז הלד של החיבור בין 2 ההאבים השתנה לכתום והוא ירוק בדך כלל.

עשיתי בדיקות וגיליתי:

הכבל שמחבר בין 2 ההאבים יש בו רק 4 חוטים.. לאן נעלמו כל החוטים?? אני חושב שהוא מוצלב.. 99 אחוז.

עכשיו יש לי עוד כמה כבלים אבל אני לא יודע אם הם מוצלבים או ישרים. הסתכלתי על החיבורים של כולם וראיתי ש 2 מהם הסדר של החוטים הוא אתו דבר

ואחד שונה\ אבל הוא לא דומה גם לכבל שמחבר בין 2 ההאבים שיש לו רק 4 חוטים.

יש לי עוד 2 כבלים שלא בדקתי אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים