עבור לתוכן

האם למישהו יש הערכה באחוזים כמה OC משפר ביצועים?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לבנות מחשב SOCKET 939 ואני דיי מתלבט לגבי הזכרונות, האם לקנות זכרונות טובים ל-OC או רגילים

נניח שאני אעשה OC נורמלי, אפילו שמרני - יש למישהו הערכה כמה שיפור בביצועים (באחוזים) אני יכול לקבל?

תודה

פורסם

שמע אחי , אם תקנה זכרונות 500MHZ (או יותר) אז לפני OC הם יעבדו כמו כל זיכרון 400MHZ רגיל .

לכן אם אתה יודע בוודאות שאתה תעשה OC גדול אז שווה לך יותר לקנות זיכרונות 500MHZ ככה תגיע איתם יותר רחוק ב OC .

אבל אם אתה לא תעשה OC או תעשה (כמו שאמרת) OC קטן אז אתה יכול לקנות זיכרונות 400MHZ שמאפשרים OC דיי טוב וככה לא תקנה סתם זיכרונות 500MHZ שלא תנצל אותם .

פורסם

או שתתפשר ותקנה זיכרון PC3500 או PC3700.

בקשר לשאלה שבכותרת, היא די מעניינת. יהיו יישומים שתקבל שיפור שזהה לשיעור האוברקלוק שעשית (אם עשית מ2.2 ל2.4 תקבל 10 אחוז שיפור), יש שתקבל 0% ויש גם כאלה שתקבל משהו באמצע. הכל תלוי מה הצוואר בקבוק שמחזיק אותך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

אני מתכוון לקנות זיכרונות 400 אבל, מתלבט בין זיכרון "רגיל" לבין זיכרון ביצועיסטי יותר כמו CAS 2 LOW LATENCY וכו'.

ולא בטוח אם הוא שווה את המחיר הנוסף אם אני לא הולך לעשות OC עצבני

פורסם

תודה על התגובות

אני מתכוון לקנות זיכרונות 400 אבל, מתלבט בין זיכרון "רגיל" לבין זיכרון ביצועיסטי יותר כמו CAS 2 LOW LATENCY וכו'.

ולא בטוח אם הוא שווה את המחיר הנוסף אם אני לא הולך לעשות OC עצבני

אתה יכול להזמין מחול את הקרושיאל בליסטיקס 3200 עם משלוח זה יוצא בערך 740 שקל ל512MB

או לקנות את הPQI Turbo PC3200 בארץ ב850 שקל

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1106_1109&products_id=6983

פורסם

אני עומד לבנות מחשב SOCKET 939 ואני דיי מתלבט לגבי הזכרונות, האם לקנות זכרונות טובים ל-OC או רגילים

נניח שאני אעשה OC נורמלי, אפילו שמרני - יש למישהו הערכה כמה שיפור בביצועים (באחוזים) אני יכול לקבל?

תודה

השיפור בביצועים, תיאורטית, יהיה בדיוק כמו רכישת מעבד מהיר יותר (למעשה, A64 3000 באוברקלוק לתדר זהה לA64 3400, יהיה מהיר בדיוק באותה מידה

או אף מהיר יותר עקב העלאת מהירות הזכרונות).

עכשיו, איזה שיפור תקבל בתוכנות - זה כבר תלוי במה תריץ. אם אלו תוכנות שנסמכות על הCPU בלבד, כמו מקודדי MPEG למיניהם ותוכנות גרפיקה

כבדות, תקבל שיפור פרופורציונלי וישיר (מעבד מהיר יותר ב10 אחוז יהיה אכן מהיר יותר ב10 אחוז בזמן הקידוד).

בכל דבר אחר, בעצם, תראה שיפור קטנטן (משחקים, בהנחה שכרטיס המסך שלך מספיק מהיר, כלומר 6800GT ומעלה) עד זניח (אפליקציות משרדיות).

פורסם

דווקא בחלק גדול מהמשחקים אפשר לראות שיפור מאוד גדול.

לדוגמא :

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2242&p=7

כאן OC של 45% נותן 24% ביצועים (מספרים בקירוב) DOOM3

בQuake 3 אותו אוברקלוק נותן 33%

UT BOTMATCH - נותן 37% יותר ביצועים.

Comannche 4 נותן 41% שיפור.

ET נותן 38% שיפור.

המספרים בקירוב ... לא דייקתי מאוד

פורסם

דווקא בחלק גדול מהמשחקים אפשר לראות שיפור מאוד גדול.

ברזולוציות נמוכות, בהחלט.

אני לא נתקלתי עוד במשחק שCPU כמו הA64 3000 לא מסוגל להריץ ב60FPS+, היתר תלוי בכרטיס מסך.

פורסם

תקרא את העריכה שלי

המשחקים שם הורצו בהגדרות סבירות לגמרי.

פורסם

א. ההגדרות שם הן נמוכות יחסית ובפירוש באו בשביל לבדוק את הCPU.

ב. אם נאמץ את ההנחה שכל דבר מעל 60FPS הוא מצויין, כנראה שכל CPU שם יהיה בסדר.

ג. אין עוררין על כך שCPU מהיר יותר מוביל למערכת מהירה יותר, השאלה היא האם זה שווה את הכסף, והאם השקעה ברכיב אחר (כרטיס מסך, מן הסתם)

לא תהיה עדיפה.

ההבדלים בין 100FPS ל120FPS אינם ניתנים להבחנה על ידי המשתמש, וכנראה שבמצב כזה תעדיף כבר להעלות רזולוציה.

3453.png

אבל אפשר לראות מזה שאחרי הקפיצה העצומה בשנים האחרונות ביכולות כרטיסי המסך, המשחקים שוב מתקרבים אט אט לעבר דרישת כוח CPU נוסף.

מעניין, לא?

פורסם

1024X768 high זה לא נמוך :( זה התוצאה שהכי משקפת ביצועים אמיתיים , רוב מוחלט האנשים בעולם משתמשים על 1024X768 (לא זוכר באיזה סקר ראיתי את זה)

רוב האנשים לא מגיעים ל1600X1200 (בעיקר בגלל שדברים הרבה פעמים נהיים קטנים מדי לקריאה אם אין מסך מספיק גדול)

ואף אחד כמעט לא משחק ב640X480 ... זה נראה חרא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים