עבור לתוכן

הארד-דיסק SATA חדש - כנראה בעיות בהגדרות ה-BIOS

Featured Replies

פורסם

אוקיי, קודם כל שלום חבר'ה! כפי שאתם רואים אני חדש פה, אבל אני מקווה שזה לא יפריע לי להשתלב או לקבל את מיטב התמיכה מאנשים.

אז ככה: אתמול רכשתי כונן קשיח חדש - WD 80GB SATA, ברצון לא לשלם הפעם לגנבים האלה מהחנות שלוקחים 50 שקל על הרכבה מסכנה. ההרכבה הפשוטה הלכה לי בקלות, וכך מהר מאוד הפעלתי את המחשב והגעתי למסך ה-BIOS של הלוח שלי (GA 8IK1100) על מנת לקנפג את ההארד דיסק. בקטגוריית ה-PERIPHERALS סימנתי את יציאת ה-SATA כ-SATA 0 (יש אפשרות ל-SATA 0, SATA 1, Master IDE, Slave IDE), לא שזה משנה, לדעתי, כי הלוח זיהה את ה-SATA0 כפעיל באופן אטומטי. את אופציית ה-SATA RAID כיביתי, והפעלתי מחדש את המחשב. התקנתי מחדש את הווינדוס על הכונן באופן ראשוני (במסך הכחול הזה של הדיסק), ולאחר שהמחשב הופעל מחדש על מנת להמשיך את ההתקנה דרך קבצי ההארד-דיסק - נראה כי המחשב בכלל לא מזהה את הכונן. על המסך הופיע הכותרת: BOOT FAIL, INSERT A SYSTEM DISK, כאילו שהכונן הקשיח כלל לא קיים במחשב שלי. ניסיתי לאחר מכן להפעיל את אופציית ה-SATA RAID שכיביתי, אבל מה שקרה זה שהווינדוס לא עלה בטענה שיש שגיאה בהגדרות הכונן הקשיח. כל הקטע הזה מאוד מוזר, כי בסה"כ כבר הצלחתי לפרמט את הכונן ואפילו להתקין אליו קבצים ראשוניים. מה אתם חושבים הבעיה? וכיצד אני יכול לסדר אותם? למישהו אולי יש לוח כמו שלי עם SATA שיודע איך צריך לסדר את זה?

תודה

רוני שטרנבך

פורסם

אתה צריך בביוס לסדר את הבוט ככה שהסידירום יהיה ראשון אחריו הכונן הקשיח SATA ואחריו הפלופי... , ואז זה יעבוד...

פורסם

איך זה קשור?

התקנת ת'דרייברים של הSATA?

פורסם

אני יגיד לך איך זה קשור , יכול להיות שהמחשב מזהה אוטומטית את הבוט מהדיסק\דיסקט , והוא מזהה בהתקנה של הוינדוס את ההארדיסק , אבל בביוס אין הגדרה שהבוט השני\שלישי יהיה מההארדיסק SATA הזה , ואז הוא פשוט לא יעשה כלום(כל עוד אין דיסק\דיסקט עם בוט בתוך המחשב) וזה מה שהוא יכתוב.

פורסם
  • מחבר

על איזה דרייברים אתה מדבר, אני עוד בשלב שהמחשב מפורמט ואין עליו ווינדוס. דיסקט הבוט זה דיסקט שבו יש קבצים ראשוניים להעלאת ה-SATA? לזה אתה מתכוון?

פורסם

בזמן ההתקנה נתת לו את הדרייברים של סאטא?

אם לא זו כנראה הבעיה ...

המחשב אומנם מזהה את הכונן בביוס אבל אינו יכול "לעבוד" על מנת לבצע התקנה ראשונית של ווינדווס לכן אתה צריך לאת הדרייברים שבוא עם הלוח אם (דיסקט או דיסק עם אופציה להכנת דיסקט לסאטא)

בכל מקרה אם זו אכן הבעיה תעשה חיפוש קל ותמצא לפחות 10 הסברים שונים של איך לעשות את זה בדיוק.

אתה צריך לעשות בוט עם הדיסק התקנה של ווינדווס ואז בהתחלה הוא מבקש ממך ללחוץ אף 6 נדמה להתקנים סקאזי אז אתה לוחץ ואז יש לך בסוף אופציה לתת לו דרייברים חיצוניים ואז אתה מפנה אותו לדרייברים שעל הדיסקט של הסאטס ומשם התקנה כרגיל .

יש מבין ?

פורסם
  • מחבר

כן, רק שלא קיבלתי עם ההארד דיסק שום דיסקט עם דרייברים...

הייתי אמור לקבל דיסקט כזה, או שזה לא בא עם כל ההארד-דיסקים?

פורסם

זה לא בא אם אף דיסק קשיח זה בא אם הלוח אם..אבל רוב היצרנים מביאים אותו בדיסק של הלוח אם כדי שתעתיק לדיסקט

אפשר גם להוריד מאתר של היצרן

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר של WD, ומצאתי שם את תיאור הדרייבר הזה:

SIIG Serial ATA Controller Windows Driver:

This Windows Driver is for use with the SIIG Serial ATA controller card included with some Western Digital hard drives. To use, please extract this zip file to a blank floppy. Afterward, follow the instructions included with your drive and controller card to update your OS with the new driver.

האם זהו הדרייבר המתאים?

תודה

רוני

פורסם

לא,כנראה לא הבנת אין קשר בין היצרן דיסק קשיח לבקר sata ,זה כבר תלוי ביצרן של הלוח אם או של הכרטיס בקר אם יש, זה הדרייבר שאתה צריך http://europe.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/Driver/driver_raid_intel_ich5r_2.0_disksetup.exe

פתח ל :a

upestaR link=topic=89437.msg767453#msg767453 date=1098178020]

ומצאתי שם את תיאור הדרייבר הזה:

אבל קראת גם תתיאור :s05:

Driver is for use with the SIIG Serial ATA controller card included with some Western Digital hard drives

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים