עבור לתוכן

מסך לתכנות/קריאה/כתיבה - לא למשחקים

Featured Replies

פורסם

אני קונה מסך חדש, ואני לא יודע איזה כדאי. אני משתמש בעיקר בשביל לקרוא ולתכנת (הגודל כן קובע), ואני נמצא הרבה (המון) מול המסך. חשבתי על LG700P ב 1100, על LCD 17 ב1700 או פחות או איזה CRT 19 בסביבות 1500. אני כרגע משתמש במסך NEC HR17 עגלגל על 1280x1024, כך שכל מסך יהיה שיפור מזה.

אז איזה מסך כדאי לדעתכם לקנות (אני נוטה ללכת על הLG700P בגלל המחיר, אבל יש מסכי 19 במחרים קרובים שאולי יכולים להיות מספקים בשבילי)?

תודה רבה.

פורסם

אם זה התקציב שלך, תשכח מ LCD.

אם אתה מתכנת, אז חשוב לך שטח עבודה..

לכן הייתי ממליץ לך על CRT , מינימום 19 אינץ.

אם גודל בשולחן לא חשוב לך, תחשוב לכיוון של 20/21 אינץ, אמנם זה מפלצת, אבל תענוג לעבוד איתו בשטח .

המון גרפיקאים ומתכנתים עובדים עם גדלים כאלה, ממש נוח וטוב.

פורסם

מסכי 21" עולים כמו שני מסכי 19, אם הגודל באמת לא חשוב שיקנה 2 מהם ויעבוד עם שניהם. אבל שוב, אתה מציע פתרון ב3000 שקל, הוא מחפש אחד ב1500 ואפילו פחות.

עכשיו נחזור לנושא, מתכנתים וגראפיקאים זקוקים לשטח עבודה גדול, הרבה חלונות, ובדרך כלל עבודה עם מספר תוכנות, או תוכנה וספר לימוד כלשהו בPDF לפחות אני ככה. ולכן חשוב שיהיה מסך גדול שיגיע לרזולוציות גבוהות, ויאפשר עבודה עם מספר חלונות במקביל. לכן מ17" CRT תשכח, אם יש כסף ל18-17" LCD איכותי אל תחשוב פעמיים - תקנה!, מול מסכי LCD הרבה יותר קל לעבוד במשך שעות ארוכות בקריאת טקסטים מאשר מסכי CRT, אם אין כסף אל תתפה לקנות מסך LCD נחות, זה יהיה גהנום על פני אדמות בשבילך, ממסכי LCD נחותים הקריאה הופכת למשימה קשה ומעיקה. עכשיו, אם הכסף מהווה בעיה ואין לך מגבלה של מקום תלך על הפתרון היותר זול - מסך 19" CRT. בפניך עומדות שני אופציות עיקריות, האופציה הזולה MAG 996PF שעולה כ1000 ש"ח.

והאופצה היותר יקרה, הLG Flatron 900B, אל תתפתה לקנות את הFlatron 910BU הוא מסידרת הEZ והוא רחוק מלהיות שטוח. עכשיו אם המקום באמת לא מהווה מגבלה בשבילך, ויש לך כרטיס מסך דו ראשי(RGB+DVI) או אפשרות להוסיף עוד כרטיס מסך PCI, ואתה באמת צריך שטח עבודה גדול, תוכל לקנות שני מסכי MAG 996pf ולהשתמש בהם בתצורה של dual display, בDual או Expended Desktop. זה פתרון יקר ומגושם, אבל אין שני לו אם אתה זקוק לשטח עבודה רציני, אתה יכול להסתפק בפתרון זול במקצת של שני מסכי 17", אבל 17 זה לא זה, למרות שהשטח גדול יותר ממסך 19" בודד, כל מסך אינדיבידואלי קטן מידי לעבודה רצינית, בכל מקרה זאת דעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

יש איזה מסך CRT 19 טוב, משהו בין הLG Flatron 900B לMAG 996PF? אולי ViewSonic E92f+SB?

אם אני אקנה את ה900B או מסך דומה אחר, באיזה רזולוציה אני אוכל לעבוד?

פורסם

בתקציב שלך, הבחירה הטובה ביותר היא ללא ספק Viewsonic G90F

פורסם
  • מחבר

הוא קצת יקר,יש איזה מסך טוב ב1400 בערך?

מישהו פה השתמש בMAG 996PF? איך הוא?

פורסם

שמע, המאג שהזכרת הוא מסך ברמה נמוכה, אין מצב שמסך 19" טוב יעלה רק 1,010 ש"ח...

המסך שהבאתי לך אליו קישור, חורג בסה"כ ב-96 ש"ח ממסגרת התקציב..אני ממליץ לא לרדת למסך זול מזה.

אם אין ברירה, יש את ה-109B של Philips ב-1,430 ש"ח, אבל הוא ברמה נמוכה בלא מעט מהמסך של Viewsonic.

פורסם

המאג ממש ממש לא ברמה נמוכה, הוא מסך מעולה, הוא לא מגיעה לרזולוציות של 10mp אולי, אבל הוא רחוק מלהיות "ברמה ירודה".

פורסם
  • מחבר

אז באיזה רזולוציה אפשר לעבוד עם המאג?

פורסם

1600X1200 @ 76Hz

פורסם

עוד משהו שיעזור לך

תתקין את ההוספה לוינדוס

Microsoft Clear Type

משפר את איכות הטקסט פלאים ..

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם.

אני עדיין מתלבט, וכנראה שאני אלך (שוב) לאופיס דיפו לראות את המסכים.

לתגובה שמעלי: אין בעיה, ברגע שחלונות תהיה תכנה חופשית אני אבדוק אותה ואת הClear Type שלה. עד אז אני אשאר עם מערכת הפעלה חופשית אחרת.

פורסם

MAG 996PF פשוט מסך רע, קניתי אותו לפני פחות משנה ובמילה אחת המסך הזה ג-ר-ו-ע.

יש לו בעיית פיקסליזיה מטורפת בצדדים (1/3 מסך בכול צד) שפשוט אין דרך לסדר, טקסט ממש לא ברור ! (לכן אם אתה בונה עלי לתיכנות זה ממש לא המסך המתאים לך)

אחרי 9 חודשים המסך הזה מת ועכשיו הוא בתיקון.

מישהו אמר לי פעם "תיקנה בזול ותשלם ביוקר" - עכשיו אני מבין את זה.

לסיכום הישמרו על נפשותיכם .

פורסם
  • מחבר

תודה על האזהרה..

  • 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף סוף משהו אומר משהו על המאג הזה

כולם אומרים שהוא חרא אבל בעצם אין אותו לאף אחד...

עכשיו משהו אומר על ה"בשר" שלו אוקיי תודה אחי חשבתי לקנות אותו ...

ניראה לי אני הלך על ה VIEWSONIC E92F+SB

יש משהו שיש לו משהו להגיד על המסך הזה?

אני אשתמש בו להכל הכל הכל משחקים בלה בלה וכו'ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים