עבור לתוכן

אז בסוף אני קונה רק אל פסק - נדרשת עזרה... תודה :)

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קצת רקע: במחשב שלי מותקנים 6 הארדיסקים ו-2 CD , סה"כ 8 התקני IDE אשר מחוברים - 4 ללוח ו-4 לכרטיס הרחבה (PCI).

העניין הוא שהכל מחובר אל 2 ספקים (כיוון שבספק אחד אין מספיק יציאות חשמל לכל ההתקנים) וכיוון שהמארז הוא מידי רגיל, אין בו מקום להכל - לכן הספקים נמצאים ליד המארז, כאשר המארז פתוח, וההארדיסקים הנוספים פשוט מונחים אחד על השני כאשר ביניהם רווח קל ולצידם מאוורר.

כל העניין הזה לא נראה לי, ביחוד לאור העובדה שלא מזמן נשרף לי הארדיסק אחד, כנראה בגלל הספק. אני חושד בספק משום שלפני מס' שבועות קניתי הארדיסק חדש ולעיתים אין אליו גישה מהסיבה ש"ההתקן איננו מחובר" - כנראה הספק עושה בעיות. גם עכשיו ההארדיסק החדש עושה רעשים של "התנעה" לעיתים (כאשר אינו מזוהה כמחובר) - מה שמגביר את חשדותיי בספק.

לכן חשבתי לקנות ספק חדש ויציב ובפי מס' שאלות:

א. קיים ספק שבו מייצב מתח? או שאצטרך לקנות אל-פסק בנפרד? (או שאל פסק ומיצב מתח זה בכלל לא אותו דבר ואשמח להסבר בעניין)

ב. איזה ספק אני נדרש לקנות בשביל שלא יהיו קפיצות ושהכל יעבוד חלק לשנים הבאות? והאם יהיו בו מספיק יציאות חשמל?

כמו כן, בגלל שההארדיסקים הנוספים פשוט מונחים להם סתם על רצפת המארז, חשבתי לקנות מארז חדש כבר, למרות שזה נראה לי מיותר - רציתי לדעת אם: ג. יש איזה ברזל תוספת שאני יכול להתקין במחשב שלי שאליו יחוברו ההארדיסקים והיכן ניתן לרכוש כזה?

ואם זה סיבוך - איזה מארז מומלץ כיום מבחינת מקום, שקט ונוחות עבודה? (לפעמים אני מנתק הארדיסק וצריך נוחות...)

ודבר אחרון - בגלל החורף המתקרב ובא עלינו לטובה - רציתי לדעת איזה אל פסק מומלץ לקנות? או שקיים דבר כזה אל פסק מובנה בתוך ספק והאם זה מומלץ?

בתודה מראש וסליחה על הבורות,

אורן.

פורסם

כמה התקציב שלך?

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד 500 ש"ח

אני קודם כל צריך תשובות לשאלות - מה אני צריך באמת וכו'... כי אולי אפשר לוותר על מארז ולהסתפק בתוספת ברזל להארדיסקים (אם יש כזה דבר)

ואולי אל פסק יפתור את הצורך שלי בספק כי הוא ייצב את המתח.

או אולי יש ספק שיש בו איזה מייצב מתח או אל פסק וזה יפתור לי את הבעיה לגמרי.

לכן אני צריך קודם קצת תשובות לפני שאני יודע כמה נדרש ממני להקציב... נניח שיש לי כרגע 500 שקלים.

פורסם

1. יש כזה דבר (תוספת ברזלים) תשאל איזה טכנאי אם יש לו

2. יש ספקים עם "הגנה" פנימית ז"א אם הם נשרפים הם לא שורפים לך עוד דברים (אבל זה לא מה שביקשת)

3. התקציב שלך דל מדי, ספק טוב שיחזיק הרבה דברים כאלו (לפחות 350) יכול לעלות בסביבות 400 +- שקל אז שלא נדבר על אל פסק

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז בינתיים אני אסתפק בקניית אל פסק בלבד.

המערכת שלי כוללת:

מעבד CPU Type AMD Athlon XP-A, 2000 MHz (5.5 x 364) 2600+

לוח Abit NF7(-S) v2.0

זיכרון GEIL DDR 512MB PC3200 + COOLING

כ. מסך ATI Radeon 8500 (R200) (ATI Radeon 8500 DDR)

מצלמת WebCam המחוברת ל-USB

כרטיס טלוויזיה חיצוני מחובר ל-USB

כרטיס קול SB Live Value 4.1

כרטיס הרחבה PCI ל-IDE אליו מחוברים 4 הארדיסקים (160 ג'יגה, 20 ג'יגה, 6 ג'יגה ו-60 ג'יגה)

4 התקני IDE נוספים המחוברים ללוח (2 כוננים אופטיים - DVD וצורב , הארדיסק 160 ג'יגה והארדיסק 80 ג'יגה)

המסך שלי הוא LG Flatron 795FT Plus והוא מחובר ישירות לחשמל - הייתי מאוד רוצה כמובן שהאל-פסק יחזיק גם אותו.

איזה אל פסק צריך בשביל מערכת כזו? האם אל פסק בסדר גודל של 400-500 שקלים יספיק ויחזיק לי את המערכת משהו כמו רבע שעה?

פורסם

ממש ממש לא.

אתה צריך אל-פסק של לפחות 1000VA (אם לא יותר), וגם 1000VA לא ייסחוב את כל ההתקנים האלה כ"כ הרבה זמן לדעתי.

במקרה הטוב מס' דקות.

והמחיר של אל פסק כזה נע בסביבות800-1000 ש"ח - תחפש בחנויות השונות ברשת.

יש חברות שונות ויש הבדלים משמעותיים במחיר.

אני לא ממש שולט בנושא, לכן אני ממליץ לך לערוך חיפוש בפורום בנושא "אל-פסק" או "UPS".

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

חיפשתי ב-ZAP אל פסק 1000VA , שאגב - אשמח לדעת מה אומר ה-1000VA ולמה זה בדיוק מה שאני צריך... ומצאתי דווקא אל פסק ב-500 שקלים: לחץ כאן, איך הוא?

פורסם

סליחה שאני נדחף

אבל האם למערכת כמו שלי (בחתימה) אל פסק של 600V יספיק?

זה פשוט מה שיש לי עכשיו

פורסם

Falcon4g3 אני לא מכיר אבל זה נראה לי זול מדי.

ras81 - אולי יספיק ממש לכמה דקות מעטות, בקושי.

אבל

אני ממליץ לך לערוך חיפוש בפורום בנושא "אל-פסק" או "UPS".
פורסם

מצויין, אני צריך רק כמה דקות, המטרה של האל פסק שלי היא בעיקר פיקים והפסקות חשמל של שניה שיש במערכת החשמל, המיקרה של הפסקה ארוכה כל מה שאני אצטרך זה דקה לכיבוי המחשב באופן מסודר.

תודה רבה על ההתייחסות המהירה

פורסם

שוב אני חוזר, אני לא בטוח ב-100% ולכן אני ממליץ לך לחפש דיונים דומים או לפי שם החברה של האל-פסק.

בהצלחה. :)

פורסם
  • מחבר

כבר אתמול קראתי הרבה דיונים פה בפורום שעזרו לי מאוד.

בקשר לאל פסק הזול - Ever Power 1000VA שעולה 500 שקלים... אולי זה זול מדי... אבל כתוב מפורשות:

"בערך חמש דקות לכיבוי ­זרם גיבוי מידי ממצבר ­הגנה מהפרעות מתח וברקים"

נשמע מפתה ומבטיח ביותר...

מה כבר יכול להיות טוב יותר באל פסק אחר?!

Ippon SMARTPOWER 1000 למשל עולה 700 שקלים... מה מצדיק את ה-200 ש"ח הנוספים כבר? הרי הם עושים את אותה הפעולה.

ומה מצדיק את המחיר היותר מכפול של Advice ECOM1000 (שאגב, הבנתי ש-e-com זה הדגמים הישנים... אז בכלל...) ??

אשמח לדעת מה כבר יכול להיות ההבדל ביניהם ולמה ההפרשים כה גבוהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים