עבור לתוכן

מעבדי פנטיום 4 עם 64 ביט כבר כאן!

Featured Replies

פורסם

מאיפו אני יודע

?????

:bash:

אני אולי הראשון שמבשר לך את הבשורה (אבל אני משוכנע שרבים חושבים כמוני) אתה מתחיל להעשות קוץ רציני בתחת.

חלילה אם תבין זאת כסתימת פה, אבל אתה צריך להפסיק לשאול שטיות (לא להפסיק לשאול לחלוטין). ודבר אחרון, לפני שתשאל שאלה מסויימת, אני בטוח במאה אחוז שגוגל יתן תוצאות :]

לילה טוב, אני מתארגן, וב12 נוסע לשדה התעופה לפולין :)

(מצטער על החטיפה של הת'ראד.)

להית'.

• תגובות 57
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תהנה בפולין!

ובקשר לשאלה של 888:

הרב האנשים מתלהבים כי כעת לA64 תהיה תחרות שתוביל להורדת מחירים.

פורסם

תהנה בפולין!

ובקשר לשאלה של 888:

הרב האנשים מתלהבים כי כעת לA64 תהיה תחרות שתוביל להורדת מחירים.

בהתחשב בזה שA64 מספק את יחס הביצועים\דולר העדיף, קצת משונה שאתה חושב שדווקא המחירים שלו ירדו.

פורסם

אני אולי הראשון שמבשר לך את הבשורה (אבל אני משוכנע שרבים חושבים כמוני) אתה מתחיל להעשות קוץ רציני בתחת.

חלילה אם תבין זאת כסתימת פה, אבל אתה צריך להפסיק לשאול שטיות (לא להפסיק לשאול לחלוטין). ודבר אחרון, לפני שתשאל שאלה מסויימת, אני בטוח במאה אחוז שגוגל יתן תוצאות :]

מי אני שאגיד שאתה טועה...

מה שאני לא מבין זה למה לא מדגישים שכל מעבדי ה- 64 ביט (גם אינטל וגם AMD) כוללים ללא קשר למוד ה- 64 ביט גם את תוספת ה- NX (באינטל זה נקרא EMD אם אני זוכר נכון - execute mode disable) שפותרת את בעיית התולעים מהיסוד.

בשלב הראשון זה הרבה יותר חשוב מהתמיכה ב- 64 ביט.

פורסם
  • מחבר

בהתחשב בזה שA64 מספק את יחס הביצועים\דולר העדיף, קצת משונה שאתה חושב שדווקא המחירים שלו ירדו.

מה הקשר?

אם אינטל תציע מעבד באותה רמה ובאותו סכום כסף, AMD תאלץ להוריד מחירים בשביל למשוך אליה קונים...

אתה באמת חושב שה3500+ ישאר עד סוף ייצורו ב2200 ש"ח?

פורסם

מתי המחיר שלו ירד?

פורסם

נראה לי שהוא עושה את זה בכוונה (888)

פורסם

למה שאני יעשה בכוונה?

פורסם

לא יודע אחי תשאל את עצמך .

(למה אתה סתם מקשקש הודעות בפורום , לא אכפת לי ,תשאל כל מה שעולה לראשך',אבל סתם לקשקש זה מעצבן..! )

פורסם

מה הקשר?

אם אינטל תציע מעבד באותה רמה ובאותו סכום כסף, AMD תאלץ להוריד מחירים בשביל למשוך אליה קונים...

כמובן שלא. פשוט הפנטיום 4 הוא עדיין המוצר היקר יותר (לפחות בארץ, יש להודות, כנראה שבחו"ל המצב מאוזן קצת יותר).

אני לא רואה איך זה משפיע על המחירים - זה בקושי מהפכה (וגם אינטל לא עושים יותר מדי רעש לגבי זה, אני לא אתפלא אם מבחינתם

עדיף שהטכנולוגיה הזו תמות).

פורסם

אני מציע לכמה מכם להכין את עצמכם נפשית, כי כנראה שהאינטל XE 3.73 הולך להשתוות לFX55, אם לא לעבור אותו. בדום 3 הולך להיות לFX קשה במיוחד בגלל הקאש הגדול והמהיר (2 מגה וכבר לא L3, אלא L2) של הXE. תוסיפו לזה את ההעלאה של הבאס ל1066 ואת התוספת במגה-הרצים ותשוו את זה לחידוש של הFX (תוספת של 200 מגה-הרץ) ותראו שכאן אינטל הולכת לצמצם את הפער... :( סתם, ??? זה יותר נכון. נכון, המחיר שלו יהיה בשמיים, אבל גם של הFX ומיד אחריו יגיעו מעבדים "רגילים" עם 2 מגה L2 קאש.

בקשר לEMT64 (ככה אינטל קוראת לטכנולוגית 64 ביט שהיא העתיקה מAMD), זה יגיע לקראת היציא של חלונות 64, אין מה לדאוג ;).

פורסם

כמובן שלא. פשוט הפנטיום 4 הוא עדיין המוצר היקר יותר (לפחות בארץ, יש להודות, כנראה שבחו"ל המצב מאוזן קצת יותר).

אני לא רואה איך זה משפיע על המחירים - זה בקושי מהפכה (וגם אינטל לא עושים יותר מדי רעש לגבי זה, אני לא אתפלא אם מבחינתם

עדיף שהטכנולוגיה הזו תמות).

לא נכון XOD. פנטיום 4 עם 3 גיגה ולוח 865PE לא יותר יקר מ 64 ביט 3000 ולוח מתאים.

מעבדי אינטל?  Price Units Total 

P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) 1070 1 1070

לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total 

IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 430 1 430

Total price 1500 ¤

מעבדי ?AMD?  Price Units Total 

Athlon 64 3000+ (S-754) 1020 1 1020

לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 

8HDA5J S-754 sata, gbl 560 1 560

Total price 1580 ¤

תוסיף לאינטל לוח יותר טוב (לא ששמתי לוח רע) או כרטיס GBLAN  והמחיר ישתווה. אם אתה רוצה להכניס 775 אז נחכה ל 939 ונשווה שוב.

אל תסתכל על המעבד לבד. מעבד קונים עם לוח.

פורסם

אני מציע לכמה מכם להכין את עצמכם נפשית, כי כנראה שהאינטל XE 3.73 הולך להשתוות לFX55, אם לא לעבור אותו. בדום 3 הולך להיות לFX קשה במיוחד בגלל הקאש הגדול והמהיר (2 מגה וכבר לא L3, אלא L2) של הXE. תוסיפו לזה את ההעלאה של הבאס ל1066 ואת התוספת במגה-הרצים ותשוו את זה לחידוש של הFX (תוספת של 200 מגה-הרץ) ותראו שכאן אינטל הולכת לצמצם את הפער...  :( סתם,  ??? זה יותר נכון. נכון, המחיר שלו יהיה בשמיים, אבל גם של הFX ומיד אחריו יגיעו מעבדים "רגילים" עם 2 מגה L2 קאש.

בקשר לEMT64 (ככה אינטל קוראת לטכנולוגית 64 ביט שהיא העתיקה מAMD), זה יגיע לקראת היציא של חלונות 64, אין מה לדאוג  ;).

טכנית אמד העתיקה מאינטל ה 64 ביט כבר יצא לאינטל כבר איזה שנה לפני אמד (למרות שזה רק לשרתים וזה רק בגלל שחשבה שזה כצת מוגדם להוציאו לשוק הביתי) . אבל בגלל שאמד מדשדשת אחרי אינטל כול הזמן נצלה את העובדה זו לטובתה

פורסם

לא נכון. החידוש של AMD היה בזה שהמעבדי 64 ביט שלה הם x86 ויכולים להריץ 32 ביט באותה מהירות וללא אמולציה. בגלל זה אין בעייה להתקין חלונות 32 או 64 עליהם. תנסה להתקין אחת מאלה על מעבד איטניום של אינטל ותראה שאתה פשוט לא יכול.

פורסם

לא נכון. החידוש של AMD היה בזה שהמעבדי 64 ביט שלה הם x86 ויכולים להריץ 32 ביט באותה מהירות וללא אמולציה. בגלל זה אין בעייה להתקין חלונות 32 או 64 עליהם. תנסה להתקין אחת מאלה על מעבד איטניום של אינטל ותראה שאתה פשוט לא יכול.

זה נקרא התאמה לאחור לא חידוש ולא המצאה כול חברה יכולה לעשות זאת (לא כמו אותו אחד שתיקנתי אותו שדיבר כאילו שאמד המציאה את מעבדי 64 ביט) . בכול מקרה עדיין קצת מוגדם בשביל זה כי חלונות והתוכנות הנלוות צריכים לתמוך בתצורה הזאת , כלומר יכולת לנצל את התקן לא רק לתמוך בזה וסביר להניח שזה לא יקרה לפני הגירסה החדשה של וינדוס שזה ב 2006 לארך , כך שאם המעבד היה יוצא חצי שנה לפני הוינדוס לך זה לא היה משנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים