עבור לתוכן

חיבור שני מעבדים ... מי יודע?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר שני מעבדים על מנת לקבלת מהירות עיבוד גבוהה

(אני לא רוצה להתמשמש באוברקלוק)

האם זה קיים?

האם יש מישהו שיודע איך עושים את זה ?

האם משיהו קיים מדירך לזה?

פורסם

יש לך לוחות של שני מעבדים הבעייה היחידה זה שכל לוח כזה עולה בסביבות ה 3000 וזה גם לא סתם מעבדים אלא מעבדים שגם הם עולים בסביבות ה 3000 כל אחד

נ.ב. אם אתה משתמש בלינוקס או יוניקס אז אתה יכול להשתמש בכמה מחשבים שאתה רוצה בתור מחשב אחד עם המון מעבדים (למשל עם יש לך 600 מחשבים עם שני מעבדים כל אחד אז זה יכול לעבוד בתור מחשב אחד עם 1200 מעבדים) אבל תשכח מזה אם אתה משתמש ב WINDOWS

פורסם

אתה לא יכול לחבר סתם שני מעבדים

מה שאתה יכול לעשות זה לקנות לוח אם המתאים ל-2 מעבדים (בו יש 2 תושבות ל-2 מעבדים)

זה יוצא מאד יקר ולא נותן שיפור משמועתי ברוב הישומים שפשוט לא יודעים לנצל את שני המעבדים(כמו משחקים)

פורסם

אתה לא יכול לחבר סתם שני מעבדים

מה שאתה יכול לעשות זה לקנות לוח אם המתאים ל-2 מעבדים (בו יש 2 תושבות ל-2 מעבדים)

זה יוצא מאד יקר ולא נותן שיפור משמועתי ברוב הישומים שפשוט לא יודעים לנצל את שני המעבדים(כמו משחקים)

לגבי הביצועים בעבר הייתי אומר שאתה צודק, אבל היום אני לא בטוח שזה עדיין נכון.

בעקבות הכנסת ה- HT, לא מעט יישומים כבדים החלו להכתב עם יותר מת'רד אחד, ולכן 2 מעבדים יעזרו פה מאד.

לגבי המחיר זה בהחלט לא משתלם.

פורסם

יש גם לוחות של 4 מעבדים אם אתה עדיין מעוניין יש חברה חזקה בתחום:

www.tyan.com

יש אצלנו חנות ברעננה שמייבאת אותם.

פורסם

לבן אדם הפשוט אפשר להשיג לוח של DUAL Athlon MP שעולה כ150 דולר, ושני מעבדי Athlon XP עם מוד קיצור הרגליים שגורם להם להזדהות כמו MP.

פורסם

אני לא חושב שזה משתלם, אפילו עם המוד ושני מעבדי XP רגילים.

לוח dual-CPU בארכיטקטורת athlon-xp יסבול לדעתי מחוסר רוחב-סרט לזכרון ואני לא חושב שה- nforce-2 או כל ציפסט אחר עם dual-ddr תומך ב- dual-cpu.

הלוחות היחידים שאני מכיר מבוססים על ציפסט AMD760 וכוללים ערוץ DDR PC2100 יחיד.

עדיף כבר לדעתי לקנות לוח 754 זול ומעבד A64.

פורסם

כו וללא הDC באינטל זה היה עדיף, הFSB של הAthlon XP/MP הוא EV6 שהו p2p לכל מעבד יהיה אחד משלו, הFSB באינטל הוא A/GTL+ ושני המעבדים חולקים ו"מתחרים" על אותו אפיק פיסי אחד... מערכת מרובת המעבדים הכי טובה כרגע זה Dual opetron או אם יהיה Dual Athlon64 כי גם הHT הוא p2p.

פורסם

יש לך לוחות של שני מעבדים הבעייה היחידה זה שכל לוח כזה עולה בסביבות ה 3000 וזה גם לא סתם מעבדים אלא מעבדים שגם הם עולים בסביבות ה 3000 כל אחד

נ.ב. אם אתה משתמש בלינוקס או יוניקס אז אתה יכול להשתמש בכמה מחשבים שאתה רוצה בתור מחשב אחד עם המון מעבדים (למשל עם יש לך 600 מחשבים עם שני מעבדים כל אחד אז זה יכול לעבוד בתור מחשב אחד עם 1200 מעבדים) אבל תשכח מזה אם אתה משתמש ב WINDOWS

חחח,כן הוא יוכל להשיג גרסא שתומכת בעבודה מקבילית...

הפיתרון ההגיוני ביותר עבורך(אם זאת מוגדרת כשאלה הגיונית,אם שאלת מסקרנות אז כן,אם מתוך רצון לאחד אז לא כל כך...)הוא לוח התומך בכמה ליבות-יקר ונועד לסרברים ותחנות עבודה גרפיקאיות,או לחכות קצת למעבדים כפולי הליבה....

בכל מקרה אם אתה גר בסביון אני אתן לך עוד פרטים אם לא DREAM ON...

פורסם

כו וללא הDC באינטל זה היה עדיף, הFSB של הAthlon XP/MP הוא EV6 שהו p2p לכל מעבד יהיה אחד משלו, הFSB באינטל הוא A/GTL+ ושני המעבדים חולקים ו"מתחרים" על אותו אפיק פיסי אחד... מערכת מרובת המעבדים הכי טובה כרגע זה Dual opetron או אם יהיה Dual Athlon64 כי גם הHT הוא p2p.

נכון שה- XP הוא P2P (למי שלא מבין: point-to-point לא peer-to-peer !) אבל זה לא עוזר כלום אם הציפסט היחיד שמשמל ל- dual, ה- AMD760, תומך בערוץ זכרון יחיד ב- DDR266 . מעבד יחיד מספיק כדי לחסל את כל רוחב הסרט של הזכרון (כי גם המעבד הוא 266).

אין כמעט משמעות ל- P2P או shared bus (כמו באינטל) אם יש ערוץ זכרון אחד. הרווח היחיד הוא שמעבד אחד יכול לפנות לזכרון בזמן שהמעבד השני פונה ל- PCI או ל- AGP וזה יתרון באמת קלוש (כי בכל מקרה כל ההעברות הרציניות מה- I/O מתבצעות ב- DMA לזכרון אז ה-CPU אף פעם לא ניגש סתם ל- PCI אלא רק לקריאה של רגיסטרי חומרה וזה ממש זניח).

למעשה זה לא בגלל שיש ערוץ זכרון אחד אלא בגלל שרוחב הסרט של ערוץ הזכרון הוא כמו רוחב הסרט של כל מעבד בנפרד. אם היה תאורטית ערוץ זכרון בודד עם רוחב סרט כפול, אזיזוג מעבדי Athlon-MP היה מקבל ביצועים טובים גם עם ערוץ זכרון יחיד.

פורסם

כן, הייתי צריך לנסח קצת אחרת את דברי, במקום ללא DC באינטל, הייתי צריך לכתוב אם היה DC בAMD. אבל בכל מקרה ממש חבל שאין צ'יפסט שתומך בשני ערוצי זכרון וריבוי מעבדי Athlon XP/MP זאת הייתה יכולה להיות מערכת חלומית. נקווה שיהיה אחד לAthlon 64 או סמפרון 754.

פורסם

כן, הייתי צריך לנסח קצת אחרת את דברי, במקום ללא DC באינטל, הייתי צריך לכתוב אם היה DC בAMD. אבל בכל מקרה ממש חבל שאין צ'יפסט שתומך בשני ערוצי זכרון וריבוי מעבדי Athlon XP/MP זאת הייתה יכולה להיות מערכת חלומית. נקווה שיהיה אחד לAthlon 64 או סמפרון 754.

אתה לא צריך לחלום, כי פשוט אין.

בסוקט 754 יש רק HT יחיד שמשמש לחיבור הציפסט (גשר צפוני - ודרומי אם הוא לא שולב בצפוני). בשביל מערכת DUAL ב- K8 אתה צריך עוד HT בשביל לחבר את המעבדים.

הפתרון היחיד זה סוויצ' HT עם 2 כניסות HT, אחת מכל מעבד. זה פתרון לא מעשי כי הוא פחות טוב ממערכת DUAL רגיה של K8 (בגלל ה- LATENCY הנוסף) שלא לדבר על זה שבכלל לא בטוח שזה ניתן לעשייה מסיבות של coherency וסתם פרוטוקולים של HT.

גם אם היה כזה ציפסט הוא היה נמכר בכמויות קטנות ולא היה כלכלי, כי מי שהיה כבר משקיע ב- DUAL היה הולך על פתרון כמו שצריך עם מעבד DUAL.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים