עבור לתוכן

התקנת הרדיסק חדש על XP, מאפס (כשאין הרדיסק אחר במחשב)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עומד להיות בקרוב במצב הבא :

אחרי שאפרמט את ההרדיסק WD80 שלי, אני מן הסתם אאלץ להתקין אותו שוב במחשב.

אני לא כ"כ זוכר איך עשיתי את זה פעם שעברה, עם איזשהו FDISK שמותאם להרדיסקים גדולים... או משהו כזה.

מה התהליך הנכון ?

האם מומלץ אחרי התקנת XP לשנות את מבנה הנתונים ל NTFS או להשאר ב FAT32 ? (עד עכשיו הייתי על FAT32)

מצב היפותטי אחר :

אם אחליט לקנות בשלב כלשהו , הרדיסק נוסף, למשל 120 או 200 ג'יגה, ארצה להכניס אותו למחשב שלי ולהתקין עליו XP מאפס, להפוך אותו למאסטר ולשמור על ההרדיסק הישן עם כל המידע שבתוכו (כמובן רק קבצים, את הוינדוז והתוכנות המותקנות אני כנראה אמחק משם ואתקין בהרדיסק החדש)

אז מה התהליך הנכון לפי דעתכם לעשות כזה דבר ?

קודם פיסית להגדיר את החדש כמאסטר, ואז איך להגדיר שהוא יהיה מותקן (מחיצה אחת בלבד, אני לא סובל לחלק למחיצות), ומאיפה להתקין עליו XP ? כלומר לבצע זאת מדוס, או מה XP שמותקן לי כבר ?

האם אתם מכירים tutorials מוכנים בנושאים הללו ? אנגלית או עברית, לא משנה.

המון תודה מראש.

אריק.

פורסם

שלום לכולם

אני עומד להיות בקרוב במצב הבא :

אחרי שאפרמט את ההרדיסק WD80 שלי, אני מן הסתם אאלץ להתקין אותו שוב במחשב.

אני לא כ"כ זוכר איך עשיתי את זה פעם שעברה, עם איזשהו FDISK שמותאם להרדיסקים גדולים... או משהו כזה.

מה התהליך הנכון ?

האם מומלץ אחרי התקנת XP לשנות את מבנה הנתונים ל NTFS או להשאר ב FAT32 ? (עד עכשיו הייתי על FAT32)

מצב היפותטי אחר :

אם אחליט לקנות בשלב כלשהו , הרדיסק נוסף, למשל 120 או 200 ג'יגה, ארצה להכניס אותו למחשב שלי ולהתקין עליו XP מאפס, להפוך אותו למאסטר ולשמור על ההרדיסק הישן עם כל המידע שבתוכו (כמובן רק קבצים, את הוינדוז והתוכנות המותקנות אני כנראה אמחק משם ואתקין בהרדיסק החדש)

אז מה התהליך הנכון לפי דעתכם לעשות כזה דבר ?

קודם פיסית להגדיר את החדש כמאסטר, ואז איך להגדיר שהוא יהיה מותקן (מחיצה אחת בלבד, אני לא סובל לחלק למחיצות), ומאיפה להתקין עליו XP ? כלומר לבצע זאת מדוס, או מה XP שמותקן לי כבר ?

האם אתם מכירים tutorials מוכנים בנושאים הללו ? אנגלית או עברית, לא משנה.

המון תודה מראש.

אריק.

מה שאתה צריך זה דיסק של XP שתוכל להעלות ממנו את המחשב ואתה כבר לא צריך fdisk מ2 סיבות הוא לא תומך בntfs ויש משהו דומה בהתקנה של הXP אפילו יותר נוח וקל. ברור שמומלץ NTFS הוא יותר מהיר ועם אפשרויות יותר מתקדמות אני לא יעשה לך עכשיו השוואה כי אני לא זוכר כלום מזה אבל דבר אחר זכור לי שזה יותר טוב)

שאתה קונה הארדיסק חדש מה שאתה יכול לעשות זה image להארדיסק ואז לפרוס אותו על הכונן החדש אני חושב שזה הכי נוח

אבל אם אתה מחליט להתקין מחדש אז אתה לא צריך שום דוס ואתה גם לא מתקין מהXP שיש לך על הישן כי אז זה יגדיר שיש לך 2 מערכות הפעלה של XP וזה סתם דפוק

אתה משתמש באותו דיסק של XP שהזכרתי מקודם ומתקין ממנו

התנאי החשוב זה שתוכל להעלות ממנו את המחשב בלי יעני bootable

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים