עבור לתוכן

האם כשמנתקים את המחשב מהחשמל עדיף לכבות את הסוויץ' של הספק?

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם שני מחשבים מאחוריי UPS ובכל סוף יום כשאני מכבה אותם אני מכבה את האל פסק.

רציתי לדעת אם אין בעיה לעשות את זה ככה ואם זה לא פוגע בספק, או שעדיף לכבות את הספק דרך המפסק שלו קודם. :silly:

פורסם

אין סיבה לכבות את הספקים או את האל פסק.

זה לא לטובת הסוללות באל פסק שאתה מכבה אותו כל יום.

פורסם
  • מחבר

אין סיבה לכבות את הספקים או את האל פסק.

זה לא לטובת הסוללות באל פסק שאתה מכבה אותו כל יום.

למה לא לטובת הסוללות?

ואם בכל זאת אני מכבה את האל פסק/ מנתק את המחשב מהחשמל - כשהוא כבוי- אז לכבות את המפסק של הספק? ומה יכול לפגוע בספק?

פורסם

אל פסק מיועד לפעול רצוף, הוא שומר את הסוללות טעונות.

הסוללות באל פסק הן סוללות עופרת פשוטות, הן לא מתמודדות עם טעינה לא אחידה כמו סוללות ליתיום.

פורסם

תראה, בעקרון לאף מכשיר חשמלי לא תעשה טוב אם תכבה ותדליק אותו, ובמיוחד מכשירים הבנויים על צבירת מתח כמו ספק ואל פסק (ספק אוגר בתוכו הרבה מתח לפני שהוא ממיר).

הסיבה הטובה היחידה, שאני יכול לחשוב עליה, לכבות את הספק או אל-הפסק מהסוויץ', היא אי הדלקתם לזמן ארוך (כמו נסיעה לחו"ל למשל), או בעיות מתח ידועות ברשת חשמל. אחרת, זה יוצר שחיקה מיותרת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

;)

אבל עדיין- כשאני מכבה את האל פסק הוא עדיין מחובר לחשמל; (אלפסק של Advise - pr600).

גם כאשר יש קפיצות מתח הוא מצפצף ולא מתאים שזה יקרה באמצע הלילה

1)בטוחים שזה "לא בריא"?

2) ואם אני בכל זאת מכבה אותו- האם זה פוגע בספק וצריך לכבות אותו קודם דרך המתג?

פורסם

ואללה יש לי אותו !

זה יהרוס את הסללות אל תעשה את זה לעתים קרובות רק כשאתה נוסע להרבה זמן מהבית

הוא נותן התראה שיש קפיצת מתח כל שהיא זאת המטרה שלו

פורסם
  • מחבר

בסדר אני אעשה את זה.

אבל תענו לי גם על השאלה השניה- נניח שאני מנתק את המחשב מהחשמל- לכבות את הסוויץ' של הספק או שזה בכלל לא חשוב ואני סתם מבלבל את המוח :silly:

פורסם

בכלל לא חשוב!! :jump:

פורסם
  • מחבר

אוקיי :)

האם זה בסדר להשאיר ככה את הUPS דלוק? או שזה יהיה בסדר לכבות אותו (כאשר הוא עדיין מחובר לחשמל) *מבקש דיעה שניה על זה, מאחר שכבר בערך שנה ואפילו יותר אני מכבה בסוף היום את הUPS (שמחובר לחשמל דרך מגן ברקים אגב) והכל בסדר.

פורסם

כן הוא צריך לקבל כל הזמן חשמל

נגיד וכיבית את הUPS באת הביתה לאחר 5-8 שעות , את ה מדליק הכל ופתאום יש לך הפסקת חשמל

המחשב קורס (נכבה ) כי לUPS לא היתה אנרגיה מספקת כדי לפעול ללא מתח חוצי

פורסם

סתם שאלה - בשביל מה אתה מנתק את המחשב מהחשמל כשאתה מכבה אותו? ???

פורסם

סתם שאלה - בשביל מה אתה מנתק את המחשב מהחשמל כשאתה מכבה אותו?  ???

שאלה טובה :)

זה הגיוני רק אם אתה הולך לא להדליק אותו תקופה ארוכה. ואז מצדך שהבית יחטוף ברק, והמחשב עדיין יהיה בסדר.

פורסם

כבה את המחשב, עזוב את ה UPS בשקט :)

פורסם
  • מחבר

סתם שאלה - בשביל מה אתה מנתק את המחשב מהחשמל כשאתה מכבה אותו? ???

אמרתי שבסוף כל יום אני מכבה את הUPS כי הוא לא צריך לדלוק סתם  ---> המחשבים מנותקים מהחשמל.

אחרי הדיון הזה, אני אשאיר את הUPS דלוק ואכבה את המחשבים וזהו .. :)   , ולתקופה ארוכה - הUPS יכובה.

*עוד שאלה- אם אני אשאיר ככה את הUPS דלוק במקום לכבות אותו כל יום- זה לא ישחוק אותו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים