עבור לתוכן

מישהו יכול לתת הסבר על המשחק HL?

Featured Replies

פורסם

על מה מדובר בכלל במשחק? אף פם לא שיחקתי אפילו לא בראשון..אני מפסיד משהו?

פורסם

מי שלא שיחק בראשון פשוט חייב לשחק בו. משחק מעולה (יחסית לאותה תקופה).

וגם היום הוא נחשב טוב.

אם לא שיחקת אני ממליץ לך בחום לשחק בו.

העלילה -

אתה משחק מדען בשם גורדון פרימן שעובד בבסיס מחקר סודי שנקרא "בלאק מסה (Black Mesa)". אחד הניסויים בבסיס משתבש ונפתח שער למימד XEN - ממנו פורצים חייזרים ומחסלים את אנשי הבסיס. אך זהו לא הכל - הממשלה נכנסת לפאניקה וחייבת לעשות הכל כדי שהשתבשות הניסוי לא תיוודע לציבור... על-כן היא חייבת לחסל את החייזרים, להשמיד את הראיות לניסוי וכמובן גם לחסל את כל העדים לו. אף אחד לא יוצא מבלאק מסה חי. במיוחד לא פרימן.

כך שנוצר מצב של "כולם על כולם (החייזרים מול הכוח הצבאי של הממשלה מול פרימן)".

אתה חייב להתקדם במשחק תוך כדי התמודדות עם החייזרים והכוח הצבאי של הממשלה ותוך היעזרות במדענים ובמאבטחים שניצלו.

זאת בערך העלילה.

פורסם

כולם על פרימן... ;D

פורסם

Half Life

זה משחק הפעולה הכי טוב שיצא למחשב האישי אי פעם ללא ספק.

הוא משחק חובה,ומי שלא שיחק בו הפסיד,ובגדול

אם לא שיחקת,כדאי לך בחום לחכות ליציאת Half life2 גירסאת האספנים,ולקנות אותה,מכיוון שהוא כוללת גם את  Half life1 עם מנוע הסורס [גראפיקה משופרת המבוססת על המנוע הגראפי של האף לייף2].

Half life1 מציב אותך בתוך נעליו של גורדון פרימן,מדען מבצעי של קומפלקס ניסויי ענקי הנקרא בלאק מאסה.

המשחק מתחיל כאשר אתה בדרכך  לאיזור ניסוי,אשר עליך לתפעל אותו.

מטרת הניסוי הייתה לנסות ולהתחבר לעולמות אחרים דרך שער בין מימדי.

כאשר אתה מגיע סוף סוף לאיזור הניסוי,ואתה מתחיל בניסוי,משהו משתבש,כל מערכות הבלאק מאסה קורסות,ופיצוץ עצום הורס את כל הקומפלקס.

אתה במזל שורד את הפיצוץ וההרס הנוראי,בכך שאתה משתגר לעולם אחר למספר שניות וחוזר מיד בחזרה,כאשר כל הקומפלקס הרוס.

מעבר לכך שכל הקומפלקס העצום הוחרב,ועליך לעבור טלאות רבים,גם יצורים מעולם אחר השתגרו אל תוך המעבדות.

מדובר במגוון עצום של חיזרים,אשר חלקם מסוגלים להשתלט על בני אדם,ועוד נפלאות רבות אחרות.

המדענים אשר שרדו את התקלה וההרס בבלאק מאסה,נאלצים לנסות ולשרוד בטירוף שהולך בתוך הקומפלקס ההרוס.

ואם זה לא מספיק-הממשלה נבהלת מכך שהחלה פעילות עוינת בתוך מתחם הקומפלקס,ושולחת את הצבא על מנת לחסל ראיות-כלומר לחסל את כל המדענים ששרדו,על מנת שהמידע על חיזרים שהועברו לתוך כדור הארץ,לא יגיע למערכות התקשורת.

ואיך הם מתכוונים לחסל?הם שולחים חיילים ויחידות קומנדו אל תוך הקומפלקס תוך פקודה של Search&Destory

ובמקביל גם שולחים כוחות אויריים הכוללים מטוסים ומסוקים,על מנת להפציץ את האיזור.

ובכך בעצם,מתחיל המסע המטורף שלך,בתוך קומפלקס צבאי\ניסויי\ביוכימי עצום,בו אתה צריך להלחם בחיילים,לחבור עם אנשים ששרדו,להלחם בחיזרים,לשרוד את ההרס העצום בתוך הקומפלקס,לפתור חידות שונות ועוד ועוד ועוד.

מדובר במשחק ארוך,מדהים,ומעולה.

וככל שאתה מתקדם במשחק,המשחק מאבד יותר ויותר מהשפיות שלו,עד שלקראת סוף המשחק כל השפיות הולכת לטמיון לטובת טירוף מוחלט.

משחק מדהים,שהגדיר מחדש את כל ז'אנר משחקי הפעולה לעד.

פורסם

יפה מאוד כתבת!

ודרך אגב זה לא כולם על פרימן, זה כולם על כולם (שים לב לפעמים שאתה יכול לתת לחייזרים ולחיילים להרוג זה את זה)...

פורסם

:P

אתה משחק מדען בשם גורדון פרימן שעובד בבסיס מחקר סודי שנקרא "בלאק מסה (Black Mesa)". אחד הניסויים בבסיס משתבש ונפתח שער למימד XEN - ממנו פורצים חייזרים ומחסלים את אנשי הבסיס

זה רק אני או שזה מה שקורה בדום 3, ב-ד-י-ו-ק!... :P

מישהו יכל להגיד בבקשה איך נגמר המשחק הראשון?

אבל שיהיה תחת אזהרת ספוילר בבקשה.

פורסם

כאילו שהעלילה בדום 3 חשובה...

חוץ מזה שזה לא בדיוק אותה עלילה של דום 1 ו-2?

וכן זה די אותה עלילה,אז מה?

פורסם

כאילו שהעלילה בדום 3 חשובה...

חוץ מזה שזה לא בדיוק אותה עלילה של דום 1 ו-2?

וכן זה די אותה עלילה,אז מה?

מה אז מה?

זה ממש דפוק.

דום 3 ממש דפוק.

פורסם

נכון דום 3 דפוק

סתם גרפיקה

אני מעדיף לשחק דום 2

שיחקתי דום 3 10 דקות והפסקתי כי שעמם אותי :/

וכן,אז מה?

מה זה משנה שזאת אותה עלילה?

דום 3 זה לא משחק שהעלילה חשובה כ"כ

אז מה זה משנה?

פורסם

סתם גרפיקה- זה סתם טיפשי להגיד.

דום 2 לא יותר טוב, אולי בזמנו, לא היום.

ומה זה משנה העלילה? רק בגללה הפסקתי לשחק בדום 3.

אז כנראה שהיא כן משנה משהו.

די אם הספאם, עוד יסגרו את הת'רד ואני רוצה לדעת איך ניגמר HL1, בבקשה  :)

פורסם

א) העלילה של ה"ל 1 "גנובה" מהעלילה של דום 1. למעשה אם חושבים על זה, זאת אותה עלילה רק עם שינויים ושכלולים קלים.

ב) העלילה של דום 3 היא נהדרת, וזה כן משחק שצריכה להיות בו עלילה ועובדה שיש ועובדה שרוב המגזינים (אלא שמבינים במשחקים, בניגוד לחלק גדול מכם) שיבחו אותה (ובכלל שיבחו את המשחק).

לדעתי דום 3 משחק פשוט אדיר. חוץ מכמה חסרונות, פשוט אדיר. ד"א הוא דוגמא מצויינת למשחק שבו גרפיקה זה לא הכל. אז תעשו טובה ואל תגידו שטויות כמו "דום 3 משעמם (דום 3 לא משעמם לרגע, אולי אתם פשוט חסרי סבלנות ורוצים רק אקשן וחוץ מזה לא איכפת לכם מכולם במשחק)" ו"דום 3 דפוק" כי זה מה זה לא נכון.

ויש המון שיסכימו איתי (אלא שמבינים).

ספויילר!

ובקשר לה"ל 1 - הוא נגמר כש-G-MAN מציע לך להצטרף אליו כמעיין סוכן או משהו כזה או להסתכן במוות במקום זה (עוד משהו יפה בה"ל - אפשרות בחירה של הסוף).

סוף ספויילר.

פורסם

אני גם חושב שדום 3 היה משחק די טוב.

הוא לא היה כזה נפלא, אבל הוא לא היה גרוע או משעמם.

המשחקיות שלו ייתה יכולה להיות הרבה יותר טובה.

העלילה שלו מספקת והוא מצליח לעשות את העבודה של להפחיד (במיוחד אצל אנשים עם מערכת סאונד טובה)

פורסם

Zaks Sharon

למה אתה כל כך בטוח שאתה בצד ה"צודק"?

אולי אתה והאחרים "טועים"? חשבת על זה?

בגלל שהם יותר אז הם "צודקים"?..

בקיצור אין פה צודקים וטועים אבל אתה טועה אם אתה חושב שאתה צודק.

אני אישית כמעט נרדמתי במשחק, ויש לי מערכת טובה מספיק ואחרי שלושה ימים של אותו המסדרון ואותם המפלצות אותי הוא לא הפחיד.

ואני לא יודע מה טוב בעלילה, אני אישית מעדיף דברים לא ממוחזרים בצורה משעממת, ואם כבר ממוחזר לפחות שהמקור יהיה טוב.

האקשן אולי היה טוב, אם הוא לא היה חוזר על עצמו מהשלב הראשון ועד האחרון.

זה רק מה שאני חושב

ויש המון שיסכימו איתי (אלא שמבינים).
פורסם

לשם שינוי,

אני חייב להסכים עם אוברלואד

זה שיש הרבה שחושבים שדום 3 הוא משחק טוב לא הופך אותו למשחק טוב,וגם ההפך נכון

תסתכל על סימס,המשחק הכי נמכר בעולם (אם אני לא טועה), ועדיין אחרי 5 דקות משחק זה משעמם

תסתכל על CS,בין המשחקים היותר פופולריים שיש ברשת, ועדיין יש המון אנשים ששונאים אותו!

ותסלח לי,אותי דום 3 שעמם והרבה מאוד

נכון, יש שם הרבה אקשן,אבל המשחק חוזר על עצמו מהר מאוד, ולכן הוא משעמם מאוד מאוד לדעתי

ולא,אקשן זה לא הדבר שהכי חשוב בשבילי (אם שיחקתי,ואפילו אהבתי את silent storm...

או כל משחק מבוסס תורות אחר,כמו הירוס למשל) ואם אני "חסר סבלנות" כפי שאמרת,איך בדיוק אתה חושב

שאני אוהב את דאוס אקס? שאין שם הרבה אקשן,וגם המעט שיש אינו אקשן "איכותי" בכלל

ולא רק זה,

עלילה נהדרת? טוב שלא לקחו את העלילה הכי מאוסה ומשומשת בעולם! (בעצם כן לקחו)

ניסוי שמשתבש שפותח פתח לגיהנום והרבה מפלצות מכוערות?

כן זה לא משומש...

ולדעתי אין שום דבר בדום 3 מעבר לגרפיקה,

אם הגרפיקה הייתה סטנדרטית, זה היה משחק בינוני ותו לא

ודום 3 גם אינו מפחיד לדעתי, איכשהו כל פעם שהיה מסדרון חשוך

או כוך קטן בלי אור בצד, משום מה ידעתי שהולכת לצאת משם מפלצת

כי המשחק היה ברור כ"כ שזה עצוב פשוט...

הפעם היחידה שהוא הפחיד אותי הייתה שלא יצאה מפלצת משם,

כי אז חשבתי שיש איזה באג במשחק שלי

פורסם

אנשים,אין מקום להשוואה בין HL לDOOM

תאמינו לי,מדובר בדברים שונים..אלי הבסיס לעלילה נשמע אותו הדבר,אבל ההתפתחויות בHL פשוט אדירות.

החלק היפה בHL הוא הסיום שלו,סיום הזוי לחלוטין-ומגניב מאוד.

למען האמת,יש למשחק 2 סופים אפשריים,אבל בהחלט זה מגניב לאללה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים