עבור לתוכן

עזרה בנוגע לחיבור Hard Diskים ישנים למערכת חדשה יותר

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

הצלחתי לגרד שני ארדיסקים ישנים של WD מהקיר שלי בבית, האחד בנפח של 3 GB והשני בנפח של 800MB.

רציתי לישאול, האם אני אני יוכל לחבר את שני אלה (לצורכי גיבויים) למחשב השני שלי שהוא מחשב המבוסס על P3 1000Mhz

עם לוח אם: Asus -cusl2-c .

ואם אפשר אז איך אני עושה זאת?

הלוח אם לא יגרום לבעיות אם הארדיסק הנוככי- IBM 30GB?

האם צריך לשחק עם הג'אמפרים?

תודה לעוזרים. :)

פורסם

קודם כל בטח שזה אפשרי.

דבר שני בגלל שההרדיסקים האלו ישנים מאוד שים אותם על כבל בנפרד ואל תחבר אותם ביחד עם הIBM30. בגלל שהמהירות שלהם ממש איטית (DMA 2\Pio4) אז זה יגרום גם להרד דיסק הIBm לעבוד במהירות כזאת. פשוט חבר אותם על כבל לבד..

יש על שתי ההרד דיסקים מדבקה שמראה לך Cable Select Master Slave. איפה שניכנס הכבל IDE וחיבור החשמל שם יש באמצע מספר פינים. אתה לוקח גמפר ופשוט קובע שהרד דיסק אחד יהיה Master ושני Slave. (בגלל שהם לצורכי גיבוי לא חשוב מי יהיה הMaster והSlave)

אחרי שאתה מחבר את הכל ומפעיל את המחשב אתה ניכנס לביוס (לחיצה על Del בתחילת המחשב צריכה להיכנס לביוס אבל יש מספר לוחות שצריכים ללחוץ על לחצן אחר בשביל להיכנס לביוס. חפש משהו בסגנון הזה Press X to enter bios)

אני לא יודע איזה ביוס יש לך אבל מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לתת לביוס לעשות חיפוש של הרד דיסקים. זה יכול להיקרא IDE HDD Auto Detect. בשביל זה תעיין בחוברת של הלוח אם שלך.

אם הביוס מצא את שתיהם. פשוט תעלה לWindows. ואם הם כבר מפורמטים Windows יראה לך אותם במחשב שלי.

אם אתה לא רואה אותם פשוט תיכנס ל Disk Managment ותכין משם את המחיצות והכל.

בהצלחה..

פורסם
פורסם
  • מחבר

שלום לכם, סליחה על האיחור.

בקשר לחיבורים, יש לי רק שני יציאות של כבלי IDE (כך שאני יכול לחבר עד 4 רכיבים) וכבר יש לי cd-rom אחד, HD, וצורב..

הסידירום מחובר עם הIBM HD 30GB אז זה מותיר לי רק לחבר את הHD הישן עם הצורב, מה אתם ממליצים לעשות במצב כזה?

הינה הדגם המדויק של הHD הישן: WD Caviar 2850 - AT Compatible Intelligent Drive - Drive Parameters: 1654 cyl * 16 heads * 63 spt * 853.6 MB

ובקשר למדבקה שמראה את הסידור של הג'מפרים לגבי MASTER SLAVE, היא אינה נימצאת על גבי הHD של ה-800MB, איך אני יכול לדעת את הסידור הנכון של הג'מפרים?

אשמח לכל פיסת מידע הקשורה בנושא, רב תודות. :)

נ.ב

alsal- "אה וכותבים נוכחי" : הצדק עימך :)

פורסם
harddrivejumpers.jpg
פורסם
  • מחבר

סורי שוב על האיחור :+)

Yevgeny L. - תודה רבה על המידע!

מה אתה ממליץ לי לעשות במצבי הנוכחי עם החיבור של ה-HD הישן?

לחבר את ה-HD הצורב? ואם כן אז האם זה יאט או יפגע בצורה כלשהיא בצורב?

*אם יש לך (או למישהוא אחר) דרך אחרת אשמח לישמוע אותה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים