פורסם 2004 באוקטובר 521 שנים רקע: כבר כשנה עובדת רשת ביתית בסדר גמור..3 מחשבים (WIN2K installed on all ) מחוברים ברשת דרך SWITCH של חברת Edimax מודל ES-3108P(G) 8-Port Fast Ethernet Switch- מחשב אחד - Inet pc - פנטיום 4..לוח אם של אביט.. אינו משמש כסרבר בלבד NIC#1 - מחובר למודם כבלים motorolla של חברת ערוצי זהב.. מתחבר דרך vpn connection "dialup" 012netinternet connection sharing - Enabled Obtain IP & Dns AutomaticallyNIC#2 - מחובר ל SWITCH --> properties:ip address: 192.168.0.1subnet mask: 255.255.255.0שני המחשבים האחרים: NIC settingsObtain IP & Dns Automaticallyשוב... כבר יותר משנה שהכל פועל בסדר גמור...כל המחשבים מעודכנים לחלוטין ועברו סריקות ווירוסים.. הם נקיים... גם מ Adwarefile sharing DISABLED in all comps..הגיע יום והייתי צריך להעביר כמה קבצים ממחשב מסויים למחשב אחרפשוט מאוד עשיתי Enable file and printer sharingלשני מחשבים- עברו ריסטארטעדיין לא עבד משום מה...workgroup the same in all compsלא ממש הבנתי... ניסיתי כמה דברים ... שום דבר לא עבד אז עשיתי בדיקה קטנה שלipconfig וולהפתעתי הרבה מצאתי שpc#3 subnet mask : 255.255.0.0SO WTF?! טוב עצבן אותי אבל אמרתי סעמק ושיניתי את הסבנט מאסק בעוד מחשב והכל עבד העברתי את הקבצים וזהושיניתי את כל ה Settings בחזרה כמו שאמרתי למעלה pc#1-inetNIC#2 - מחובר ל SWITCH --> properties:ip address: 192.168.0.1subnet mask: 255.255.255.0- Pc#3-obtain automaticallypc#2- obtain ip&dns automaticallyRESTART למחשביםופתאום האינטרנט לא עובד... אחרי הרבה מאוד בדיקות והרבה ניסיונות לתיקון החרא... גיליתי שפשוט מאוד משום איזושהיא סיבה לא מובנת הסאבנט מאסק של המחשבים #2 ו #3הוא כל הזמן 255.255.0.0WTF?! אז ללא ברירה שיניתי את ההגדרות במחשב 1 (INET comp) subnetmask 255.255.0.0אחרי כל החרא הזה... מצטער מאוד על הקריאה הארוכה... אולי מישהו יכול להסביר לי איך אני אמור להחזיר את המצב לכך שהכל יעבוד בסדר גמור (כמו שזה עבד כבר יותר משנה! ) עםsubnet mask 255.255.255.0אין לי מושג מזה משנה... אבל כל מדריך שאי פעם קראתי על איך לסדר את הרשת תמיד סימן לסדר סאבנט מאסק 255.255.255.0הדבר היחידי שהשתנה בתקופה האחרונה היא התקנת נורטון אנטי ווירוס 2005 על שלושת המחשבים...
פורסם 2004 באוקטובר 621 שנים מחבר זה מה שעשיתי במחשב 1inet pcאבל שני המחשבים האחרים שנמצאים במצב של obtain automaticallyלא קולטים את זה.. את הסאבנט מאסק הזה
פורסם 2004 באוקטובר 621 שנים הם כנראה לא מקבלים DHCP.תבטל את השיתוף במחשב שמחובר למודם, תוודא שהוא מבוטל, אחר כך תפעיל מחדש את השיתוף, ותאתחל את כל המחשבים.אם זה עדיין לא עובד תוודא שאחד הסרביסים לא מבוטל (ראוטינג למשל).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.