עבור לתוכן

לוח מבוסס KT333, איזו חברה?

Featured Replies

פורסם

התלבטות ארוכה מאד, שמסרבת להסתיים.

אחד הדברים (האחרונים) שעוד לא החלטתי עליהם במחשב החדש הוא הלוח-אם. הוא צריך להיות מבוסס על הKT333, אבל לא החלטתי על החברה-אחת מבין הבאות (ציינתי גם את הדגם):

EPoX-8K3A

Gigabyte-7VRX

Shuttle-AK35GT2

SOLTEK-75DRV5

SOYO-אממ... רק עכשיו שמתי לב למחיר, שמגיע לכ70 דולר יותר מהלוחות האחרים, אז כנראה שלא...

קראתי המון ביקורות והשוואות, אבל אני עדיין לא יכול להחליט... בסולטק יש את המנגנון הזה של הטמפרטורה של מעבדי AMD (כמו שאפשר לראות כאן), הEPoX מצויין לOC, לג'יגה בייט יש הרבה "פיצ'רים" ותוספות, וככה לכל אחד יש משהו "מיוחד"...

בביצועים ובמחיר הם דומים.

אני צריך להחליט כמה שיותר מהר, כי דודים שלי מגיעים מארה"ב בעוד פחות מחודש, והם אמורים להיא לי את הלוח :).

• תגובות 30
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מתכנן O\C? שימושים אחרים?

פרט צרכים, רק לפי זה אפשר להחליט.. ;)

פורסם
  • מחבר

מתכנן O\C? שימושים אחרים?

פרט צרכים, רק לפי זה אפשר להחליט.. ;)

צרכים? כרגיל-גלישה באינטרנט, משחקים וכאלה... לא משהו מיוחד.

OC? כנראה שאני יעשה, לא משהו רציני, אאבל בשביל ההתנסות :) . אם אני לא לוקח את הלוח רק בשביל להגיע כמה שיותר רחוק בOC, אני לא חושב שהלוח ישנה, בכולם יש מספיק אפשרויות למולטיפליר, FSB, ומתח.

זה שבאפוקס הFSB מגיע ל250 ולא ל200, והמתח יכול להגיע לדרגות מאד כבוהות, לא ממש משנה... כי אני במילא לא יגיע למהירויות\מתחים כאלה.

פורסם

הג'יגה בייט- נועד בול לאנשים עם צרכים כמו שלך..קח אותו ;)

פורסם
  • מחבר

אמממ... אתה חושב ככה?

כי אני לא ממש מבין אותך... מה מייחד את הג'יגה בייט משאר שלושת הלוחות שהזכרתי שמתאים בדיוק לאנשים כמוני?

ומה זאת אומרת אנשים כמוני? יש הבדל כלשהו ביני לבינך? שנינו עושים בערך אותו-הדבר...

כמו שאני מכיר אותך אתה בטח תגיד שאתה יותר מנוסה, ושתיקח את האפוקס בגלל שאתה רוצה "לקרוע את הצורה" למעבד שלך, או משהו כזה. אם אני טועה (ויכול מאד להיות), תקן אותי.

פורסם

אמממ... אתה חושב ככה?

כי אני לא ממש מבין אותך... מה מייחד את הג'יגה בייט משאר שלושת הלוחות שהזכרתי שמתאים בדיוק לאנשים כמוני?

ומה זאת אומרת אנשים כמוני? יש הבדל כלשהו ביני לבינך? שנינו עושים בערך אותו-הדבר...

כמו שאני מכיר אותך אתה בטח תגיד שאתה יותר מנוסה, ושתיקח את האפוקס בגלל שאתה רוצה "לקרוע את הצורה" למעבד שלך, או משהו כזה. אם אני טועה (ויכול מאד להיות), תקן אותי.

לא, זה לא מה שאני אגיד..

ה'יגה בייט פשוט מותאם בדיוק לבקשה שלך, הוא כולל אפשרויות אוברקלוק ממוצעות (לא תצטרך את אלה שבאפוקס), יציבות, ביצועים נפלאים..והמון פיטצ'רים- משתמש ביתי שרוצה לשחק קצת עם OC לא צריך יותר, האנשים שלא לוקחים את הג'יגה בייט הם אנשים שאפשרויות הO\C שלו לא מספיקות להם- אם O\C רצחני לא כלול בשיקול, הג'יגה בייט יהווה בחירה נהדרת.

נ.ב- אני דווקא הייתי קונה אותו בארץ, לא כדאי להתקע איתו במידה וקורה משהו.. ::)

פורסם
  • מחבר

אמממ... אתה חושב ככה?

לא, זה לא מה שאני אגיד..

ה'יגה בייט פשוט מותאם בדיוק לבקשה שלך, הוא כולל אפשרויות אוברקלוק ממוצעות (לא תצטרך את אלה שבאפוקס), יציבות, ביצועים נפלאים..והמון פיטצ'רים- משתמש ביתי שרוצה לשחק קצת עם OC לא צריך יותר, האנשים שלא לוקחים את הג'יגה בייט הם אנשים שאפשרויות הO\C שלו לא מספיקות להם- אם O\C רצחני לא כלול בשיקול, הג'יגה בייט יהווה בחירה נהדרת.

נ.ב- אני דווקא הייתי קונה אותו בארץ, לא כדאי להתקע איתו במידה וקורה משהו.. ::)

אוקיי, אז כנראה שכן טעיתי.

אני עדיין לא מצליח להבין מה כ"כ מיוחד מגיגה בייט ובפיצ'רים שלו, כאילו, USB 2.0 למשל יש גם ברוב האחרים.

ומה שאמרת על קנייה בארץ, אם אני יחליט על הג'יגה-בייט אני באמת יקנה אותו בארץ. את האחרים אי-אפשר להשיג בארץ.

פורסם

כרטיס קול, כרטיס רשת, רייד וUSB2...

באפוקס למשל אין USB2 ואין כרטיס רשת.

אגב, גם האפוקס ניתן להשגה בארץ..ואותו אין סיבה לקחת אלא אם כן הוא מיועד לO\C.

פורסם
  • מחבר

כרטיס קול, כרטיס רשת, רייד וUSB2...

באפוקס למשל אין USB2 ואין כרטיס רשת.

אגב, גם האפוקס ניתן להשגה בארץ..ואותו אין סיבה לקחת אלא אם כן הוא מיועד לO\C.

כרטיס קול יש בכול הלוחות שציינתי (אני הולך לחבר את המערכת סטיריאו שלי אליו, ככה שזה לא משנה איזה כרטיס, ברייד אני לא אשתמש, וכרטיסי רשת כבר יש לי (רשת ביתית+ADSL).

אם אמרנו שאת האפוקס לא כדאי לקנות, אז מה זה משנה אם יש בו USB 2 וכרטיס רשת או לא?

פורסם

רצית לשאול מה מייחד את הג'יגה בייט מהלוחות האחרים- עניתי.. ;)

בכל מקרה, אני מציע לך לעיין גם בביקורות על כל אחד מהם, כך תוכל להיות שלם עם הבחירה שאתה עומד לעשות.

בכל מקרה- לדעתי, הג'גה בייט.

פורסם
  • מחבר

לא ענית מה מייחד... אמרת מה יש לו וגם לאחרים.

בכל מקרה, אני מציע לך לעיין גם בביקורות על כל אחד מהם, כך תוכל להיות שלם עם הבחירה שאתה עומד לעשות.

אתה לאציודע כמה כבר קראתי...

פורסם

אמרתי..

היציבות, הביצועים המעולים, הפיטצ'רים...

כל אלה הופכים את ה7VRXP לאחד מהלוחות הטובים ביותר בשוק, התחרות העיקרית שלו מבין הלוחות שציינת היא עם האפוקס- כיון שאתה לא מעוניין בO\C רצחני, קח את הג'יגה בייט שללא O\C עובר את האפוקס (בעיקר בביצועי הזיכרון).

פורסם
  • מחבר

אמרתי..

כל אלה הופכים את ה7VRXP לאחד מהלוחות הטובים ביותר בשוק, התחרות העיקרית שלו מבין הלוחות שציינת היא עם האפוקס- כיון שאתה לא מעוניין בO\C רצחני, קח את הג'יגה בייט שללא O\C עובר את האפוקס (בעיקר בביצועי הזיכרון).

היציבות, הביצועים והפיצ'רים זהים בכל הלוחות (חוץ מהאפוקס), כנראה שלא קראת על הסולטק והשאטל. מה שכן יותר טוב בג'יגה-בייט, הוא העיצוב. למשל, הכרטיס שנכנס בחריץ AGP אינו חוסם את התופסנים של הזכרונות. חוץ מזה, מה שאני יכול לחשוב עליו כרגע גם הם הכבלי ATA133 שמגיעים איתו :), מגיעים 3 במקום שניים והם בצבע ירוק. ממש לא משהו קריטי.

פורסם

אם אתה מתכנן לעבוד עם כרטיס קול o/n שתדע שלג'גיהבייט יש שבב של קראייטיב ולכל השאר יש אחד חרא של רילטק אני חושב, וגם תדע שהג'יגהבייט מיובא לארת כOEM

פורסם

אמרתי..

היציבות, הביצועים והפיצ'רים זהים בכל הלוחות (חוץ מהאפוקס), כנראה שלא קראת על הסולטק והשאטל. מה שכן יותר טוב בג'יגה-בייט, הוא העיצוב. למשל, הכרטיס שנכנס בחריץ AGP אינו חוסם את התופסנים של הזכרונות. חוץ מזה, מה שאני יכול לחשוב עליו כרגע גם הם הכבלי ATA133 שמגיעים איתו :), מגיעים 3 במקום שניים והם בצבע ירוק. ממש לא משהו קריטי.

כן, על הסולטק והשאטל לא קראתי ביקורת כיון שהעניינתי בעיקרון בלוחות שנמצאים בארץ...

בכל מקרה, אני בכל זאת הייתי הולך על הג'יגה בייט מבחינת האחריות.

דבר שני- ביצועי הזיכרון באפוקס נמוכים יותר מאשר בלוחות האחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים