עבור לתוכן

מהי תיבת הילוכים DSG ?

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

לאחרונה כמו שאתם שמים לב נושא שיפורי המכוניות תופס תאוצה יותר ויותר.

במהלך שיטוטיי באתרי רכב שמתי לב שכמה חברות כגון: פולקסווגן, אאודי, בי.אם.וו ועוד מאמצות את תיבת ההילוכים הזו שככל הנראה תחליף את התמסורת הידנית המיושנת שאנו מכירים (עוד מישהו שונא את המושג קלאצ' ?!). כל נסיונותיי למצוא מידע בעברית על התמסורת הנ"ל בעברית העלו חרס. ומכיוון שאני עצלן מדיי לתרגם והאנגלית החורקת שלי גם ככה לא משהו אבקש עזרתכם!

עד כה הבנתי שהתמסורת היא מן חצי אוטו', ההילוכים מועברים ע"י דוושות החלפה (שיפטרים) הממקמים מאחורי ההגה (בדומה להגה למחשב של מיקרוסופט) ובדומה למכווניות הפורמולה 1, אין יותר את ידית ההילוכים המוכרת כל ההעברה נעשית ע"י השיפטרים ומוצגת על לוח השעונים. ישנם 2 קלאצ'ים אוטומאטיים וברגע שהרכב נמצא בהילוך מסויים הקלאצ' השני ממוקם על ההילוך הבא (וגם אם מורידים הילוך או שניים במכה הכל עובר חלק ובמהירות אל תשאלו אותי איך).

עכשיו מה שלא הצלחתי להבין! האם יש דוושת קלאצ' לעסק הזה ? האם ניתן להמשיך ללחוץ על דוושת הגז בזמן העברת הילוך ?או שזה גורם לסיבובי סרק בטורים גבוהים ? מה עוד ניתן ללמוד ולדעת על התמסורת ? האם היא מסוג "טריפטוניק" שניתן לבחור מצב נהיגה אוטומאטי או ידני ??

תודה מקווה לספוג כמה שיותר מידע !!!!!!

פורסם

היי חברים,

לאחרונה כמו שאתם שמים לב נושא שיפורי המכוניות תופס תאוצה יותר ויותר.

במהלך שיטוטיי באתרי רכב שמתי לב שכמה חברות כגון: פולקסווגן, אאודי, בי.אם.וו ועוד מאמצות את תיבת ההילוכים הזו שככל הנראה תחליף את התמסורת הידנית המיושנת שאנו מכירים (עוד מישהו שונא את המושג קלאצ' ?!). כל נסיונותיי למצוא מידע בעברית על התמסורת הנ"ל בעברית העלו חרס. ומכיוון שאני עצלן מדיי לתרגם והאנגלית החורקת שלי גם ככה לא משהו אבקש עזרתכם!

עד כה הבנתי שהתמסורת היא מן חצי אוטו', ההילוכים מועברים ע"י דוושות החלפה (שיפטרים) הממקמים מאחורי ההגה (בדומה להגה למחשב של מיקרוסופט) ובדומה למכווניות הפורמולה 1, אין יותר את ידית ההילוכים המוכרת כל ההעברה נעשית ע"י השיפטרים ומוצגת על לוח השעונים. ישנם 2 קלאצ'ים אוטומאטיים וברגע שהרכב נמצא בהילוך מסויים הקלאצ' השני ממוקם על ההילוך הבא (וגם אם מורידים הילוך או שניים במכה הכל עובר חלק ובמהירות אל תשאלו אותי איך).

עכשיו מה שלא הצלחתי להבין! האם יש דוושת קלאצ' לעסק הזה ? האם ניתן להמשיך ללחוץ על דוושת הגז בזמן העברת הילוך ?או שזה גורם לסיבובי סרק בטורים גבוהים ? מה עוד ניתן ללמוד ולדעת על התמסורת ? האם היא מסוג "טריפטוניק" שניתן לבחור מצב נהיגה אוטומאטי או ידני ??

תודה מקווה לספוג כמה שיותר מידע !!!!!!

אמרת נכון, זה באמת כמו במכוניות הפורמולה.

הרעיון הוא כזה, יש 2 דוושות בשני צידי ההגה. בחלק מהמכוניות זה אחת להוריד הילוך, והשנייה להעלות. בשאר הן זהות, וזה עניין של נוחות ו\או העברה בסיבובים או במצבים כאלו שאי אפשר בדוושה מסויימת ורק באחת.

אין דוושת קלאצ'.

נכון שאמרת שהיא חוזה את ההילוך הבא. גם שאתה מאיץ, ופתאום מוריד ל2 במקום להעלות ל 4 היא מעבירה בלי להתבלבל. לא מבין את זה. וממה שהבנתי מחבר, על ביקורת של מכונית שעשו בטופ גיר גם שם הוא לא הבין את זה.

זה לא טיפטרוניק, זה נקרא בעברית "חצי אוטומט". יש את זה בהרבה אלפא 147 בארץ. (זה הרכב הכי נגיש לקהל בארץ שיכלתי לחשוב עליו, אם בא לכם לראות את זה.)

אפשר ללחוץ על הגז במהלך העברת הילוכים.

ומה עוד אתה רוצה לדעת? שזה על הפנים? לא בדיוק. אבל בערך.

כל הרעיון (לדעתי) בהילוכים זה:

א. לשלוט על הרכב יותר בעזרת הקלאץ'.

ב. להנות מהקלאץ', ולא חסרים דרכים.

ג. ל"הרגיש" את האוטו.

פורסם
  • מחבר

לדעתי זה הדבר הבא לגמרייייי !! איזה שליטה נותן הקלאצ' ? אתה יכול כאן לנעול הילוך ולשחק עם הגז כמה שרק תרצה.

ההעברה מתבצעת בחמישית השנייה בנהיגה שגרתית שלא לדבר על מצב שבו אתה צריך להעביר הילוך בפתאומיות.

אומרים (אומרים!) שהתיבה חוסכת 15 אחוז דלק לעומת תיבה ידנית רגילה.

מה שבטוח שהיא אמינה הרבה יותר ונשחקת פחות (בטח אתם מכירים את החריקה של הגיר שמתחנן לעוד קצת קלאצ').

תאוצה אמרנו ? החלפה מהירה הרבה יותר אמרנו ? דאבל קלאצ' אמרנו ??? רק צריך להתרגל .......

אגב איך אתה בטוח שאפשר להמשיך וללחוץ על דוושת הגז ? יש מאמר ? צילום לגבי התמסורת אני ממש הייתי רוצה לדעת עלייה יותר ורצוי עם תמונות (וכן חיפשתי בגוגל לא מצאתי).

ואין צורך לצטט אותי שאני הודעה אחת ויחידה ...... אם אתה יכול לערוך את ההודעה תודה :).

פורסם

אבל אתה לא הודעה אחת ויחידה, ויש מצב שאנשים ירצו לראות איך אם בכלל הדיון מתפתח. ובלה בלה בלה.

אני יודע כי יש לשני אחים של חברים אלפא 147. אותה אלפא, שני צבעים. יש שם את הידית הילוכים הזו. אז זה מנסיון.

גם בהילוכים רגילים אפשר להמשיך ללחוץ על הקלאצ'. אם אתה מעביר מספיק מהר, ולוחץ על הגז והכל משתלב כמו שהוא אמור אתה מאבד הרבה פחות מומנט ממה שהיית מאבד בלי הגז. יש אנשים שקוראים לזה העברה אמריקאית. יש כאלו שלא מכירים את המושג.

ואם אתה רוצה לדעת איזו שליטה נותן הקלאץ', יש 2 אפשרויות:

1. תאיץ מהמקום הכי מהר שאתה יכול. אתה לא זורק את הקלאץ או מעביר אותו כמו בד"כ, אלא מעביר יותר לאט, כשהגז לחוץ על שיא המומנט שלך (תלוי ברכב) ככה שהקלאץ' חצי לחוץ יש יותר כח. ואז יש ריח של משהו שרוף. זה הקלאץ'....

2. תיסע בג'יפ ידני. תגיע למדרגה גבוהה יחסית. תנסה לעלות שאתה בראשון או שני. בן אם תצליח או לא, תנסה אחר כך בראשון, שהקלאץ' חצי לחוץ ואתה משחק איתו קצת. תראה כמה כח קיבלת פתאום.

פורסם
  • מחבר

תראה אני לא מתווכח עכשיו מה עדיך זה עניין אישי של נוחות אני מאמין שאם פיתחו תיבת הילוכים חדשנית אז התאמצו גם מספיק כדיי לתכנת אותה שהיא תתאים את עצמה למצבי נהיגה שונים (ויש אפשרות בחירה) הרי לא סתם היא שולבה בטוארג ובגוף GTI החדשים.

ותודה לענקודר על הלינק.

פורסם

תיסע בג'יפ ידני. תגיע למדרגה גבוהה יחסית. תנסה לעלות שאתה בראשון או שני. בן אם תצליח או לא, תנסה אחר כך בראשון, שהקלאץ' חצי לחוץ ואתה משחק איתו קצת. תראה כמה כח קיבלת פתאום.

מזכיר לי ת'דיפנדר 110 הידני של חבר שלי.

טוב, זו לא חוכמה... נתקלים במכשול, מפעילים את האיירלוק ועוברים אותו בלי יותר מדי קושי (בד"כ), לפעמים צריך להעביר את בקרת ההינע לרמה המקסימלית, לפעמים צריך לנסות עם צ'וק פתוח (עוד דלק ואוויר נדחסים למנוע - ד.א, מנוע 3.5 ליטרים, שמונה בוכנות, קרבורטור כפול, בנזין - 135 כ"ס בסטוק) ועוד כל מיני טכניקות, חוויה.  ;D

למי שלא יודע מה זה איירלוק... מדובר בשני מדחסים איכותיים של ARB שמתחברים לדיפרנציאלים (אפשרי גם מדחס אחד, אפשרי גם של חברה אחרת... הבנתם ת'נקודה), ברגע שאתה מפעיל אותם, מוחדר לדיפרנציאלים אוויר בלחץ גבוה ביותר, אשר מביא לנעילה שלהם. כלומר, לכל ארבעת הגלגלים של הג'יפ מגיע כוח בעוצמה שווה מהמנוע, בניגוד למצב רגיל, שאמנם בו מועבר כוח לכל ארבעת הגלגלים, אבל לא בצורה שווה.. דבר שבמקרים קיצוניים, במקום להועיל... יכול לגרוע מהיכולת של הג'יפ להתמודד עם אותה היחלצות ואף לגרום להתהפכות שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים