עבור לתוכן

מחשב שהרכבתי היום לא עולה- עודכן- רוב הבעיות נפתרו חוץ מהתקנת דיסק SATA

Featured Replies

פורסם

שלום!

הרכבתי היום מחשב חדש (AXP2500, ABIT NF-SL) וחיברתי את כל החיבורים לפי החוברת של לוח האם.

כשהמחשב עולה הוא מזהה את הזיכרון אך מזהה את המעבד כעובד במהירות 1100MHZ והמקלדת והעכבר לא מגיבים.

כמו כן, עולה ההדועה  CMOS CHECKSUM ERROR, DEFAULTS LOADED

מישהו יודע מה אני אמור לעשות?

תודה!

פורסם

אולי הפכת בין החיבור של המקלדת לזה של העכבר?

אני שואל את זה כי אם המקלדת באמת לא מגיבה, וזו לא סתם טעות בחיבור, יש בעיה קצת יותר רצינית - מצב ללוח דפוק וכו'.

פורסם
  • מחבר

חיברתי כמו שצריך - ואז גם לכיון השני ליתר ביטחון.

תודה בכל מקרה!

יש עוד אפשרויות שיכולות להיות הסיבה לכך?

פורסם

לגבי המעבד תשנה בביוס את הבאס ל 166.

פורסם

נסה לאפס תביוס אולי זה יסדר תעכבר מקלדת (סתם לידע כללי בלוח למקלדת/עכבר יש חיבור ירוק וסגול

ירוק = עכבר ,סגול = מקלדת)

פורסם
  • מחבר

אין לי גישה לביוס בכלל, זו בדיוק הבעיה.

ניסינו לאפס את הביוס על ידי ג'ימפור מתאים וזה לא עזר.

תוספת:

אחרי חיפוש קל עלתה האפשרות שהסוללה שקיבלתי עם הלוח דפוקה. להוציא ולהכניס את הבטריה עשוי לעזור במשהו?

יש לי פנטיום 3 800MHZ עם סוללה עובדת - האם הסוללה של המחשב הישן תואמת בוודאות או שלא שווה לבדוק?

תודה לכולם!

פורסם

תנסה מקלדת אחרת או מקלדת USB

יש מצב ללוח דפוק אבל בכל זאת אם אתה רוצה לנסות תפרק אותו ותשים אותו על ספוג (אלה שאתה מקבל עם הלוח) תחבר מה שצריך (זכרון מעבד כ.מסך חשמל מקלדת ומסך ) ותבדוק

אם עדיין יש את הבעייה לך תחליף אותו

תבדוק הסוללה אם אני לא טועה אמורה להיות 3.3V יש מספר תוודא שהוא אותו הדבר

פורסם

סוללה דפוקה יכולה להסביר את מהירות המעבד, אבל לא את עניין המקלדת.

לדעתי הלוח שלך דפוק.

פורסם
  • מחבר

בסוף היה איזה ג'אמפר שנפל ודפק את הכל... עכשיו הכל (כמעט...) בסדר. הבעיה עם המעבד נפתרה אחרי שיכולתי להכנס לביוס ולשנות את הבאס ל-166.

אז קודם כל תודה לכולם!

בלי קשר יש לי בעיה (אמנם קטנה יותר) בהתקנה של המחשב.

כשניסיתי להתקין XP, ההתקנה לא זיהתה את ההרדיסק למרות שהביוס מזהה.

קניתי הרדיסק SATA של WD, אז ניסיתי להתקין את הדרייבר של ההרדיסק שמגיע בדיסקט.

לא קניתי עם המחשב כונן דיסקטים, אבל אני יכול לארגן כונן דיסקטים ממחשב ישן (למרות שעדיף שלא...)

כמו כן, ניסיתי לצרוב דיסק BOOTABLE עם התוכן של הדיסקט אבל זה לא ממש עבד - למרות שההתקנה של הXP דווקא מתחילה לעבוד.

שוב אני רוצה להודות לכולם על העזרה, ואם למישהו יש רעיונות נוספים בקשר לדיסקט אז אני אשמח

תודה!!!

פורסם

תוריד את זה ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/disk121.exe תצטרך דיסקט...

ישר אחרי שההתקנה של הוינדוס עולה לחץ F6 ואחרי שתי דקות בערך ההתקנה תשאל בשביל דרייבר..

וזהו פחות או יותר

פורסם

אני לא בטוח אם אפשר לעשות את זה בלי דיסקטים... זה חלק מההתקנה של win xp, שיצא די מזמן :-\.

אולי בעצם גרסאות חדשות יותר של Windows (דיסקים עם sp2) מגיעות עם דרייברים ל-Sata... אבל בכל מקרה נראה לי שעדיף לך לחבר כונן דיסקטים.

פורסם

אי אפשר בלי דיסקטים אבל תנסה בכל מקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים