עבור לתוכן

בעיה עם ה-Router של בזק: B-Focus 270pr

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי שני מחשבים בדירה שאותם חיברתי יחד: המודם של בזק הפכתי ל-Router. קניתי Switch פשוט.

חיברתי את שני המחשבים והמודם ל-Switch בכבלים רגילים.

והאינטרנט עבד נפלא (עבדתי לפי המדריך ב-Fresh.co.il).

בחיבור זה, לא הצלחתי ליצור רשת פנימית.

קראתי את המדריך שמופיע באתר לחיבור רשת פנימית, ושם כתוב שצריך לחבר כבל מוצלב בין המודם ל-Switch.

הבעיה

החלפתי את הכבל הרגיל בין המודם ל-Switch בכבל מוצלב ונורת ה-Lan 10/100 כבתה.

האם זה אומר שהכבל פגום?

שאלה נוספת

שמתי לב שבמדריך הוא כותב שיש להגדיר חייגן VPN - האם זה אומר שאין להשתמש ב-B Focus כחייגן?

תודה.

פורסם

אם האינטרנט עבד לך קודם אל תחליף כבל, תשאיר את החיבורים כמו שהיו, זה לא מה שמפריע לך לעשות רשת פנימית.

בכל מקרה כנראה שאתה מתבלבל בסוגי הכבלים או שחיברת את המודם ליציאה לא נכונה ולכן הנורה כבתה לך.

היו המון דיונים על בעיות של רשת פנימית כשהאינטרנט עובד, נסה לחפש קצת.

פורסם
  • מחבר

אם האינטרנט עבד לך קודם אל תחליף כבל, תשאיר את החיבורים כמו שהיו, זה לא מה שמפריע לך לעשות רשת פנימית.

בכל מקרה כנראה שאתה מתבלבל בסוגי הכבלים או שחיברת את המודם ליציאה לא נכונה ולכן הנורה כבתה לך.

היו המון דיונים על בעיות של רשת פנימית כשהאינטרנט עובד, נסה לחפש קצת.

אני כעת מעיין בהודעות שהיו בפורום הקשורות לרשת פנימית. באחת מן ההודעות, רשום:

אוקיי אז ככה:

1. אם לסוויטצ' שלך אין יציאת Uplink, אתה מחבר את המודם אליו עם כבל רשת מוצלב ליציאה רגילה. אם לסוויטצ' שלך יש Uplink, אתה מחבר את המודם ליציאה הזו עם כבל רשת ישר.

ל-Switch שלי אין יציאת Uplink. האם זה אומר שעלי להשתמש במוצלב?

פורסם

אני חוזר, אם האינטרנט עבד אל תיגע בחיבור, אם הכל לא היה מתאים זה לא היה עובד בכלל. אין מצב שזה חצי עובד, או שזה עובד ב-100 אחוז או שזה לא עובד כלל.

בעיקרון אתה אמור לחבר עם כבל מוצלב אם אין לך Uplink.

היום יש סווצים שיודעים לבד לזהות את הכבל ככה שזה לא משנה אם איזה כבל אתה מחבר.

כדאי שתבדוק בסטיקי בראש הפורום שאתה באמת יודע לזהות בין כבל ישר למוצלב, שלא תתבלבל סתם.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי! תודה!

אכן הבעיה לא היתה בכבל, כלומר החיבור הישר הוא בסדר.

הבעיה היתה ב-Firewalls.

בעזרת כל ההודעות הישנות בפורום, כיווננתי את ה-ZA ואת ה-Norton Personal Firewall וזה עבד לי.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים