עבור לתוכן

החלפת הארדיסק בפנטיום 2

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה להכניס הארדיסק 40 גיגה לפנטיום 2.

האם יכולה להיות אי תאימות כלשהי בין לוח האם להארדיסק הזה שגדול בהרבה מהמקורי (4גיגה) ?

או שזה מובן מאליו שהארדיסק כזה אמור להתאים ?

זהו המפרט לפי EVEREST:

CPU Type Intel Pentium II, 350 MHz (3.5 x 100)

Motherboard Name : Lucky Star Apus 6ABX2V/Crus 6AZX2V

Motherboard Chipset : Intel 82440BX/ZX

תודה רבה.

פורסם

בלוחות כאלו בד"כ יש מגבלה ל 32GB.

אם הביוס לא מזהה את הדיסק תקרא באתר של היצרנית של הדיסק איך לכוון את הג'אמפרים כדי לעשות זאת.

פורסם

או אם אתה לא רוצה להתעסק עם ג'מפרים והגדרות, תחפש תוכנת disk manager, שתפקידה הוא לאפשר תמיכה בדיסקים גדולים, גם אם אין תמיכה ב BIOS.

פורסם

זה עובד רק בתנאי שהביוס לא נתקע בזמן נסיון הזיהויי של הדיסק, אחרת צריך עדיין לשים את הג'אמפרים (ואז להתקין את התוכנה).

יש לכל ייצרנית דיסקים תוכנה כזו, אבל אני לא ממליץ על שימוש בהן (קוראים לזה Dynamic Disk Overlay), זה לא אמין במיוחד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מכיוון שעדיין לא קניתי את הזיסק, האם אתם ממליצים לקנות של 20 GB ובכך לחסוך הרבה כאב ראש?

או שאולי אשאיר את ההרדיסק הנוכחי ואוסיף אחד של 20 ג'יגה (יש אפשרות כזו?)

תודה.

פורסם

שמע, לי יש פנטיום 3 (אחד מהראשונים), אתמול החלפתי ל40 ג'יגה ועובד מצוין

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע עוד תגובות.

תודה.

פורסם

רק מישהו עם הלוח שלך יוכל לומר בוודאות אם הוא תומך ביותר מ 32GB או לא.

זה בכל מקרה לא כזה סיפור לשים על ההארדיסק ג'אמפר ולהגביל אותו ל 32GB, ממילא ה 40 לא עולה יותר מ 30 או 20GB (כמה שקלים בודדים) ככה שלא תרגיש יותר מדי רע עם זה.

פורסם

DAMN RIGHT

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה נכון בדיסקים של היום, אבל אני יודע שהגבלת גודל הדיסק לגודל קטן יותר גורמת למחשב לחשוב שאיזור הנחיתה (האיזור בו ראש הקריאה/כתיבה נמצא כאשר הדיסק לא פועל, על האיזור הזה לא ניתן לכתוב מידע) נמצא במקום אחר מאשר המקום המיועד לו, וכתוצאה מכך הראש עלול לנחות באיזור שכן מיועד למידע וכתוצאה מכך עלול להיגרם נזק פיזי לדיסק.

פורסם

זה לא קשור, בדיסקים היום הביוס בכלל לא מודע לאיזור הנחיתה כי פעולת ה parking נשלטת ע"י הקושחה של הכונן ולא הביוס.

הג'אמפר הזה פשוט מקטין את מספר הצילינדרים שכונן מדווח לביוס כש"שואלים" אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים