עבור לתוכן

קיבלתי תF700P של LG - רציתי שתספרו לי במה הוא יותר טוב ממסך הקודם כדי להרגיש טוב

Featured Replies

פורסם

גיאומטריה - האמת לא בדקתי עד עכשיו כי בד"כ כשאני עובד על המחשב אני מתמקד על התוכן במסך ולא על הגבולות שלו (מה אתם מחפשים שם? ספרו לי)...

לא פעם יצא לי לראות משתמשים שרכשו 19" חדש, ואפילו לא השקיעו 5 דקות בכיוונון הגיאומטריה. התוצאה היא תמונה המוצגת על 60-70 אחוזים מכלל הגודל המלא.

לא רק שזה לא תפס את כל האיזור הרצוי, אלא גם היה נראה מזוויע להחריד... קצוות נפוחות, קו האופק עקום לגמרי... כל התמונה נוטה איזה 5-10 מעלות שמאלה ושאר דברים בסגנון.

עכשיו אני שואל אותך, מה הטעם ברכישת מסך 19", ללא נגיעה כלשהי בכיוונון הגיאומטרי.

• תגובות 40
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האמת אף פעם לא חקרתי את זה יותר מדי. כולם מאושרים - לא בודק. במאג טריניטרון שלי היו את פסי הטריניטרון המפורסמים, אבל האמת שמיד מתרגלים ולא שמים לב אלא אם כן מתמקדים בהם כמו בפינות המסך. אני חושב שכל מסך איכותי עם שפופרת טובה בפנים (טריניטרון, דאימנוטרון, פלטרון) הוא מסך סבבה.  מה שכן כשיורדים מהרמה הגבוהה מיד שמים לב. את הטריניטרון שהתחיל לעשות בעיות אחרי הרבה שנים החלפתי ב E700B (שלקחתי מילד שיש לו עכשיו F900P במקום) ומיד שמתי לב להבדל, למרות שהמאג בן 6 שנים. עדיין ה E700B הרבה יותר טוב מ AOC שאני עובד איתו במקום אחר (דרק של דבר, מעייף פחד את העיניים) ולא מעייף את העיניים, והרבה יותר טוב מ JTC (עם קאלק שפופרת של LG) שיש אצל חבר קמצן שלי. אפשר להתווכח על שטות כזאת או אחרת, ויש גם אנשים עם העדפות שונות אבל בגדול אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו.

לא פעם יצא לי לראות משתמשים שרכשו 19" חדש, ואפילו לא השקיעו 5 דקות בכיוונון הגיאומטריה. התוצאה היא תמונה המוצגת על 60-70 אחוזים מכלל הגודל המלא. לא רק שזה לא תפס את כל האיזור הרצוי, אלא גם היה נראה מזוויע להחריד... קצוות נפוחות, קו האופק עקום לגמרי... כל התמונה נוטה איזה 5-10 מעלות שמאלה ושאר דברים בסגנון. עכשיו אני שואל אותך, מה הטעם ברכישת מסך 19", ללא נגיעה כלשהי בכיוונון הגיאומטרי.

קודם כל זה תלוי מאוד בהגדרות של כרטיס המסך, הדרייברים המתאימים וכו..שנית, אפשר לכוון מהר מאוד, לא נתקלתי עד היום בשום מסך שהיה יותר מדי קשה לכוון אותו בפעם הראשונה. כמובן, שאם יש לך עיני נץ, וקצת פרפקציוניזם, תמיד תמצא משהו דפוק בכל מסך כולל המיצובישי 19" ב 2600 שקל.

פורסם

וכאן המקום להמליץ על כוונון המסך באמצעות NTEST, ובמיוחד לשים לב לConvergence, אם לא תכוונו את זה התמונה תהיה לא מפוקסת, צבעים דפוקים ומעייפת את העין בטירוף.

פורסם

כל יום לומדים משהו חדש. תביא לינק.

פורסם

כמו שרוקפורד אומר , הגיאומטריה היא דבר מאוד חשוב , ובמסכי LG היא לא משהו וגם קשה לכוון אותה(לא נוח) , למשל אצלי במאג גם נוח וגם בסופו של דבר מצליחים לסדר תמונה שלמה... , ורואים מצויין.

פורסם
  • מחבר

וכאן המקום להמליץ על כוונון המסך באמצעות NTEST, ובמיוחד לשים לב לConvergence, אם לא תכוונו את זה התמונה תהיה לא מפוקסת, צבעים דפוקים ומעייפת את העין בטירוף.

תביא לינק לתוכנה

הCONBLABLA אצלי על 50....מה זה אמור להיות ?

נ.בבבבבבבב למה אין במסך הזה רענון של המסך אם נגיד היה צבע שחור ממגנט ? (תמיד חלמתי על זה)

מצאתי...תודה על היחס להיטסינק בתרד של היטסינק

פורסם

כמו שרוקפורד אומר , הגיאומטריה היא דבר מאוד חשוב , ובמסכי LG היא לא משהו וגם קשה לכוון אותה(לא נוח) , למשל אצלי במאג גם נוח וגם בסופו של דבר מצליחים לסדר תמונה שלמה... , ורואים מצויין.

מעניין, דוקא במאג שלי הגלגלת המאפנה נדפקה אחרי איזה שלוש שנים ושעה וחצי ומאז לסדר אותו היה סיוט (למרות שהתמונה שלו היתה אחלה). לכל מסך יש את הפאקים שלו. דוקא ב LG  היה לי קל מאוד עם ה OSD המאוד נוח עם הכפתורים. לא היו לי אף פעם בעיות כוון בשום מסך LG אבל אולי אני פשוט פחות פרפקציוניסט מיכם. כמו שאומרים, האויב הכי גרוע של עבודה טובה זה עבודה יותר טובה.

עריכה: והכי אהבתי את ה"בסופו של דבר" בין השורות, דהיינו, אחרי זמן רב וקשיים מרובים.. :lol:

פורסם

חשוב לציין שיש לבצע את הכיוונונים האלה, רק לאחר שהמסך פעל כשעתיים-שלוש.

פורסם

כן מצאתי עוד קודם. זה היוטיל של נוקיה. נבדוק אותו אחרי "נשיקת הדרקון", כבר התחיל בעעעעעעע... תודה ;)

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה...זה סתם חרטה זה לא משנה כלום מההגדגרות..זה רק בוחן

פורסם

עשיתי את זה...זה סתם חרטה זה לא משנה כלום מההגדגרות..זה רק בוחן

נכון, זה לא משנה כלום. אתה אמור לשנות את ההגדרות לפי מסכי המבחן שמופיעים שם.

זה הכלי-חינם הכי טוב שקיים לכאלו דברים, כנראה.

כל העניין הוא שלערכים האלו (Convergence, Moire, וכו') אין ערך אחד נכון ומוחלט, זה תלוי בהמון גורמים ומשתנה בין מסך למסך (גם בין מסכים מאותו דגם, כנראה).

לכן חשוב לכייל את המסך כראוי.

פורסם
  • מחבר

ולכןןןן מישהו שיש לו700P מוכן לתת לי תערכים של הSIZE ושל הPOSITION ?

פורסם

כוונתי, וקודם ראיתי יותר סבבה. בעעע..... כלי מעצבן. החזרתי שוב לפי העין. היה לי כלי דומה שהגיע בזמנו עם איזה תכנה של TRUE COLOR עם כרטיס מסך של אסוס.

אין שני מסכים 100% אותו הדבר, ועצה שלי, תן לעין שלך להחליט. היא עושה את זה יותר טוב מכל אלגוריתם כזה או אחר. חוץ מזה מי אמר שצריך שהמסך יהיה מכוון 100% על הקצוות. זה בדיוק מה שהתכוונתי קודם על אויב של עבודה טובה. אחרי חצי שעה, זרקתי לפח. אין תחליף לבן אדם.

פורסם

דווקא במאג יותר נוח לכוון את הגאומטריה ושאר שטויות בגלל הגלגלת.

יש לי MAG 996PF , ViewSonic P95f+ , E92f+ , הגאומטריה בכולם 100% - התמונה ישרה בקצוות וכמו שצריך!

לפותח התראד, אי אפשר להשוות את המסך העתיק הזה של פאקרדבל 15" למסך של LG .. :P (למרות שיש קשר בינהם, אותם השפורפרות שפרקדבל היו משתמשים בזמנו למסכים שלהם היו של SAMSUNG ו LG , הLG היה פחות מוצלח והיה עושה יותר בעיות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים